Annons
Annons

Raw vegan snickersgodis

Vill du redan nu börja planera för fredagsmyset? En stor fördel med det här godiset är att man inte kan äta så mycket, det är mäktiga små munsbitar som mättar och stillar godissuget ganska omgående. Och så är det väldigt gott.

Redaktionen

17 januari, 2014
Raw vegan snickersgodis
Dela inlägget

Vill du redan nu börja planera för fredagsmyset? En stor fördel med det här godiset är att man inte kan äta så mycket, det är mäktiga små munsbitar som mättar och stillar godissuget ganska omgående. Och så är det väldigt gott.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg ”Dellie’s veganska hälsoblogg”.
www.kurera.se/dellies.

Ingredienser

Nötbotten:
3 dl dadlar
1,5 dl paranötter
1,5 dl mandlar
1 nypa Himalayasalt

Jordnötskräm:
2 dl torkade aprikoser
3 msk cruchy jordnörssmör
2 msk kokosolja (med eller utan smak/doft spelar ingen större roll)

Chokladfrosting:
6 msk kakaopulver
2-3 dl kokosolja
1/2 dl lönnsirap (ej rå)
1 tsk vaniljpulver

Gör så här

Börja med att mixa ingredienserna till nötbotten till önskad grovhet, den ska ”hålla ihop”.
Platta ut nötmixen på ett smörpapper i en valfri form. Jag gjorde en stor rektangel av mina lager.

Mixa ihop alla ingredienser till jordnötskrämen.
Smaka av och tillsätt det du vill ha mer av!
Bred ut krämen på din nötbotten.

Mixa ihop alla ingredienser till chokladfrostingen tills den blir riktigt len och fin.
Toppa kakan med krämen och ställ in den i kylen minst 15 minuter.
Det stelnar fort, men låt smakerna sätta sig.

Toppa med kokos eller hampafrön.
Stansa eller skär ut små bitar; kvadrater, hjärtan, bars eller vad du vill.
Servera alltid kallt!

 

Från bloggen: ”Jag har testat olika mängder choklad och jordnötssmör i omgångar och rekommenderar verkligen er att hitta er egen dos av kakao samt jordnötssmör. En idé är ju att rosta och krossa jordnötter lite lätt för att skapa ännu mer snickerskänsla.

Annons
Annons