Redaktionen

Från en böna till en annan

Världens bästa böna är nu korad. Baljväxtförsöken i The Bean Challenge har slutligen givit resultat: Edamamebönan kniper guldmedaljen!

Juryns motivering: Denna ljuva böna är delikat precis som den är och kräver ingen tillagning (mer än tining om man har de rara i frysen). Släng på lite soya, olivolja och kanske chili och du har ett perfekt mattillbehör. Mycket trivsamma i konsistensen. Ingen mjölighet så långt tungan når. Stilpoäng för snygg, giftgrön färg.

Lovade ju att dela med mig av mitt receptfynd också:

Edamamebönor med parmasan och wasabi från bloggen A beautiful mess.

Jag har letat mig fördärvad efter ett wasabipulver, men fick tillslut nöja mig med wasabi på tub från mataffären. Man får peta isär den lite så inte allt hamnar på samma ställe. Men testa, testa säger jag bara! Kombinationen parmesan + wasabi är för övrigt ett genidrag. Jag har också testat det i svampomelett. Så – himla – gott!

Och nu, från en böna till en annan. I morgon reser jag iväg till Asien för att frilansskriva. Tillbaka vid webbredaktörsspakarna här på Kurera är istället Emma som kommit tillbaka från sin långa vandring från Frankrike till Spanien.

Allt gott!
/Maja


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Barnenshinderbana på Fitnessfestivalen 27/11 2016

Något barn som är sugen på utmana gladiatorer kända från TV?

Allmänt

Japp! Barnens hinderbana nu på söndag! Jag har anmält mina barn till Barnens hinderbana på Fitnessfestivalen. Det är en 1,5 km lång bana med 15 häftiga hinder som avslutas med det välkända gatloppet där gladiatorerna står och väntar på ungarna he he he. Vad sägs om repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor? Den här typen av […]

Skärmdump från TV4 Nyhetsmorgon - träna med barn

Bra tips från Paolo Roberto – träna med barnen

Barn

Jag såg ett klipp idag från TV4 nyhetsmorgon på deras facebooksida om att träna med barnen – en fantastiskt bra idé! Paolo Roberto hade med sig sin son Enzo och körde lite övningar nu när det är höstlov, bland annat övningen övningen ”Spindelmannen”. Han hade också intressanta tankar kring hur man kan minska sitt barns stillasittande. Ta […]

Fler läkare skriver ut D vitamin rapporterar SVT Aktuellt

Fler läkare skriver ut D-vitamin 

Blogginlägg

God morgon! Jag såg på nyheterna igår kväll, Aktuellt på SVT och tänkte rekommendera er att titta på ett av inslagen om D-vitamin. Enligt inslaget så skrev det ut till 14.964 patienter för d-vitaminbrist. Idag 2015 skrivs det ut till 126.045 patienter som fått receptbelagt d-vitamin. (Sen kan jag personligen tycka att de d-vitaminerna på […]

Dagens löpsedel: kom iform med… Gissa vad 

Övrigt

… Spelet som tagit välden med storm. Pokémon. Lite skämtsamt så hörde jag här om dagen ”Pokémon Go har gjort mer för folkhälsan än hälsoministern gjort på två år”.  Vad är din åsikt? Hiss eller diss?  Mvh Daniel, bloggar från solstolen. 

Pokémon jakt. Perfekt sätt att få ungarna att ut och röra på sig

Pokémon Go har stor hälsofördel

Blogginlägg

Har Pokémon febern även nått dig också? Japp här med. Sommaren 2016 kommer vara sommaren som alla sprang och fångade monster. Du som inte känner till det så tänkte jag berätta lite kort om det. Och det finns faktiskt en riktigt bra uppsida med sommarens stora fluga som är på ingång. I helgen så släpptes spelet i […]

Låt datorn skapa din packlista

Blogginlägg

Ska du ut och resa i sommar?  Ogillar du att skriva packlistor? Eller hinner du bara inte?  Låt datorn göra jobbet åt dig! Här kommer ett snabbt och bra tips till som ska ta korta eller längre resor i sommar: besök sidan packlista.com. Du fyller bara i vilket land du ska till, hur länge du […]