Redaktionen
Malin på redaktionen är första försökskaninen :-)

Träna 10 minuter – genom att stå still på en skakande platta :)

Det är alltid kul att prova nya saker 🙂 Idag på fikapausen fick vi besök och en demo av en ny träningsmaskin. Roger som har en hälsokostbutik i Vallentuna kom förbi och visade upp den. Han säljer den i sin butik och erbjuder även sina kunder möjligheten att kunna ta ett kort pass i butiken för den som inte vill köpa med sig maskinen hem.
Den är hur som helst nu på väg in i fler butiker över landet och vi på redaktionen fick möjligheten att få prova själva.

Bra display på fitnessplattan med pulsmätare

Bra display på fitnessplattan med pulsmätare

10 minuters träning med Lanaform ”Luxury” ska motsvara 45-50 minuters traditionell träning. Den bränner fett, tonar musklerna och ska göra huden fastare. Vi har haft en liknande förut hemma, fast billigare hemma men den här träningsplattan hade en helt annan känsla. Mer robust. En bra display som mäter pulsen så man ser och olika program. Roger berättade om hans fru som hade minskat storlek i kläderna och fått en grym effekt redan på två månader då hon stått på den nästan varje dag. Hon hade också fått andra hälsofördelar i kroppen med blodcirkulationen etc och inte bara vikten.

"Oscillierande fitnessplatform Luxery". Hoppas den blir kvar ett tag som vi kan prova längre

”Oscillierande fitnessplatform Luxery”. Hoppas den blir kvar ett tag som vi kan prova längre

Spännande! Som sagt alltid kul att prova nya prylar. Vi har sett en hel del vibrationsplattor och fitnessplattor men denna märktes att den var mer rejälare. Dessutom om man har ett löpband hemma så stör man grannarna under vilket denna inte gjorde. Jag säger som Sean Banan – dags att skaka rumpa! 🙂

mvh
Daniel


2 comments on “Träna 10 minuter – genom att stå still på en skakande platta :)

 1. Gillgren on

  Om folk visste vilka hälsoproblem dessa virbrationsplattor och Vibragym kan orsaka så skulle de inte överhuvudtaget tänka sig pröva dem och allra minst använda dem. De kan orsaka allvarliga muskelbortfall redan efter bara en kort tids användning om man använder dem mer än max 10 min i veckan samt även beroende på vilken frekvens de körs på. Allvarliga ryggproblem, underlivsproblem, känselbortfall, mm har upptäckts hos flera men tyvärr har ännu ingen samlat ihop hälsoproblemen till en samlad varningsinformation. Studier på Halmstads universitet visar att blodtillförseln minskar i muskelcellerna under utövandet, men återkommer straxt efter, blir dock detta för långt uppehåll skadas dessvärre muskeln istället. Studie 2014 om dold inflammatorisk ryggsjukdom som nämns på Bragges smärtkliniks hemsida i Stockholm visar resultat som om mycket väl kan orsakas av dessa virbrationsmaskiner. SÅ VARNING alla, stå inte för länge som vår dotter gjorde på gymmet och sen dess nu kämpat flera år för att kunna återkomma till ett normalt liv efter det att alla hennes korta ryggmuskler slutade att fungera normalt.

  Svara
  • Anonym on

   Denna teknik är utvecklad av NASA på 70 talet för att hjälpa astronaterna att bygga upp musklerna efter att ha varit uppe i rymden.Denna plattform är INTE vibrerande som de man kan se på vissa gym. Tekniken här kallas oscillerande. De som har skaffat plattan har bara positiva erfarenheter av den. Plattan har olika program som man väljer mellan. Antingen väljer man fettförbränning, med endast 10 min på plattan, så får man träning motsvarande 40 – 50 min . Många som har skaffat plattan väljer massageprogrammet, för att få igång blodcirkulation- en, mjuka upp musklerna m.m. Regelbunden träning på plattan bidrar bevisligen att man stärker venpumpen, stärker skelettet, ökar fettförbränningen och som sagt ökar blodcirkulationen. Avslutningsvis gäller det med plattan, som med all träning, att den skall anpassas till sin egen kropp och förmåga. För de som vill få mer info och kanske referenser från nöjda kunder, VG ring Roger, tel 0705 777 034

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Barnenshinderbana på Fitnessfestivalen 27/11 2016

Något barn som är sugen på utmana gladiatorer kända från TV?

Allmänt

Japp! Barnens hinderbana nu på söndag! Jag har anmält mina barn till Barnens hinderbana på Fitnessfestivalen. Det är en 1,5 km lång bana med 15 häftiga hinder som avslutas med det välkända gatloppet där gladiatorerna står och väntar på ungarna he he he. Vad sägs om repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor? Den här typen av […]

Skärmdump från TV4 Nyhetsmorgon - träna med barn

Bra tips från Paolo Roberto – träna med barnen

Barn

Jag såg ett klipp idag från TV4 nyhetsmorgon på deras facebooksida om att träna med barnen – en fantastiskt bra idé! Paolo Roberto hade med sig sin son Enzo och körde lite övningar nu när det är höstlov, bland annat övningen övningen ”Spindelmannen”. Han hade också intressanta tankar kring hur man kan minska sitt barns stillasittande. Ta […]

Fler läkare skriver ut D vitamin rapporterar SVT Aktuellt

Fler läkare skriver ut D-vitamin 

Blogginlägg

God morgon! Jag såg på nyheterna igår kväll, Aktuellt på SVT och tänkte rekommendera er att titta på ett av inslagen om D-vitamin. Enligt inslaget så skrev det ut till 14.964 patienter för d-vitaminbrist. Idag 2015 skrivs det ut till 126.045 patienter som fått receptbelagt d-vitamin. (Sen kan jag personligen tycka att de d-vitaminerna på […]

Dagens löpsedel: kom iform med… Gissa vad 

Övrigt

… Spelet som tagit välden med storm. Pokémon. Lite skämtsamt så hörde jag här om dagen ”Pokémon Go har gjort mer för folkhälsan än hälsoministern gjort på två år”.  Vad är din åsikt? Hiss eller diss?  Mvh Daniel, bloggar från solstolen. 

Pokémon jakt. Perfekt sätt att få ungarna att ut och röra på sig

Pokémon Go har stor hälsofördel

Blogginlägg

Har Pokémon febern även nått dig också? Japp här med. Sommaren 2016 kommer vara sommaren som alla sprang och fångade monster. Du som inte känner till det så tänkte jag berätta lite kort om det. Och det finns faktiskt en riktigt bra uppsida med sommarens stora fluga som är på ingång. I helgen så släpptes spelet i […]

Låt datorn skapa din packlista

Blogginlägg

Ska du ut och resa i sommar?  Ogillar du att skriva packlistor? Eller hinner du bara inte?  Låt datorn göra jobbet åt dig! Här kommer ett snabbt och bra tips till som ska ta korta eller längre resor i sommar: besök sidan packlista.com. Du fyller bara i vilket land du ska till, hur länge du […]