Redaktionen
Enkel hemmagjord glass på melon.

Göra egen glass på melon

Hej! Nu har vi gjort egen glass hemma! Den blev överraskande god. Min son såg sjukt förvånad ut när han provsmakade glassen. Jag brukar göra saker som är ganska enkla om jag ser tips och andra idéer på nätet, får lite inspiration. Förra veckan såg jag ett klipp på Facebook som jag fastnade för – egen glass. Detta var hur enkelt och gott som helst så jag måste dela med mig till er av den!!

Så här förvånad och glad ser min son ut efter att han provsmakade:

image

Ingredienser:
– Melon
– Honung
– Vatten
– Citronjuice

Bara det – inget mer! Mycket av det har jag redan hemma.

I första steget skar jag upp melonen till mindre bitar och frös in den.

Melon till att göra egen glass

Skära upp melon för att göra egen hemmagjord glass

Tärna upp melon för att göra egen hemmagjord glass

Frysa in melon för att göra egen hemmagjord glass

Sen när den var frusen tog jag fram den och körde den i mixern tillsammans med flytande honung, citronjuice och vatten. Nu var inte jag så noga med mängden men det var typ en skvätt av varje förutom vattnet som jag tog typ halvt glas av och styrde hur tjock den skulle vara. Jag har inte bästa mixern direkt så den fick jobba lite.
Sen efter allt är mixat ställde jag in den i frysen igen någon timme.
Mixa melon honung, citronjuice och vatten för att göra egen hemmagjord glass


Egen hemmagjord glass

Så här vacker blev min hemmagjorda glass och smaken, bilden gör den inte ens rättvisa. Jag skulle nog vilja säga att glassen var väldigt smakrik, lite som när man är utomlands och köper en glass på stan och tänker att de tillsatt en massor av smakaromer för att man ska tycka om den. I denna så var allt helt schysst innehåll och barnen gillade den. Jag fick till och med kommentar från min äldsta dotter som hade sett den på Instagram att hon ville jag skulle spara lite åt henne.


Egen enkelt hemmagjord melonglass

Har du egna snabba enkla tips så skriv ner dem eller länka mig så får vi se om vi provar dem nästa gång!

Mvh
Daniel


Köp inte skadlig slush i sommar – när du enkelt kan göra din egen! :)

Wow, vilken spridning ett inlägg på Facebook har. För er som inte känner till det kan jag berätta att det är en tjej som lagt ut en bild på baksidan av förpackningen av en slush. Det häpnadsväckande är texten: ”Kan ha negativ effekt på barns beteende och koncentration”. Närmare 11 000 delningar. På inte lång tid alls. Men varför köpa när man så enkelt kan göra själv?

Här är ett enkelt tips för er som vill göra er egen slush:
1. Ta isbitar och lägg i en kärlhandduk
2. Ta en hammare och krossa (eller slå den mot diskbänken ett par gånger)
3. Häll isen i ett glas
4. Häll på passande vätska med smak. Typ Granatäpplejuice. (Köp på hälsokosten och inte den i livsmedelsbutikerna som är med tillsatt socker).

Något som är populärt är att köpa BCAA på hälsokosten (smaksatta aminosyror och mycket populär bland tränande) och blanda med vatten och ha den som smaksättning. Omvänt så kan du använda vätskan och lägga i frysen och ta som glass. Jag har BCAA med blåbärssmak hemma.. Mmm, BCAA glass, here I come.  🙂

Mvh
Daniel

Ps. Här är själva inlägget som cirkulerar på Facebook:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152987987423479&set=a.10150400908988479.355832.596543478&type=1&permPage=1

 

 


Egna glasspinnar med banan, ett ”fredagsmys” tillsammans med barnen

I helgen så gjorde vi egna glassarpinnar med barnen. De baseras på bananer och görs hur lätt som helst. Superkul och gott att äta till fredagskvällen! Jag hade hittat ett inlägg på facebook som Matfusket hade postat.
Det såg så enkelt och inspirerande ut att jag bara var tvungen att testa.

Nyttig glass av banan med mörk choklad och kokosflingor

Hemmagjord glasspinnar

Vi alla tyckte det var supergott och jag kan rekommendera er att testa det! Det tar inte speciellt lång tid att göra det heller.

Nyttiga glasspinnar av banan

Vi tog bananer och delade dem på hälften och sedan tog vi glasspinnar och tryckte in dem i bananerna (glasspinnarna köpte vi på Pandoro)

Nyttiga glasspinnar av banan

Efter att pinnarna är på plats så fick glassarna ligga i frysen ett tag. Det blir bättre sen när man ska rulla bananerna i chokladen så det inte droppar, chokladen stelnar av kalla bananen.

Smält choklad i vattenbad

Senare så smälte vi choklad i en skål (vattenbad) .

Rulla glassen i smält choklad

Bananerna är frusna så man har inte så lång tid på sig… De ska också rullas i kokosflingor *pust* 🙂

krossade nötter och kokosflingor

Rulla frusna bananerna i krossade nötter och kokosflingor

Vi rullade dem i krossade nötter och kokosflingor…. Lite onyttigt strössel syndades det också med, men min personliga favorit var kokos… Jag är helt torsk på kokos 🙂 Sen efter toppningen så in i frysen ett litet tag till.

Bästa nyttiga fredagsmyset!! Jag hoppas att ni får lite inspiration att göra egen glass med barnen.. Både stora och små. Hur nyttig du vill vara bestämmer du själv, vilken topping du väljer och procenten av kakao i chokladen.

…. Men nu är det måndag och jag kör en fasta på 4 dagar. Jag gör det utifrån hälsoperspektivet, rena kroppen. (Vill du läsa mer om detox och fasta så har vi skrivit om det här på kurera, använd sökfunktionen överst på sidan)
Det känns jättebra och humöret är fortfarande på topp. Dock så blir det ingen löpning under tiden… jag hade tänkt det men jag avråddes.
Jag var inne på Hälsokraft i Farsta efter jobbet.. Köpte med mig denna som en del av kvällsmålet:

Biotta Surkål

Dricka surkål smakar faktiskt bättre än det låter 🙂

Ha en trevlig kväll!

//Daniel
…………………………………………………………………………………………………….
Bloggat från mobilen via WordPress-appen


Glass med bara en ingrediens

Två bananglasskulor i vit skål
Idag är det fredag, vilket betyder att det alldeles snart är HELG! Jag älskar verkligen helgen alltså. Ofta känner jag att jag vill fira dess ankomst på något sätt. Idag ska jag göra det med hjälp av den här superenkla glassen. Det är en glass med bara en ingrediens: banan. Jag har velat prova den väldigt länge. Bara en ingrediens liksom? Halllå?! Såhär gör man:

Skala 2 mogna bananer. De får gärna vara fläckiga.
Skär dem i skivor.
Lägg skivorna på en tallrik och sätt in i frysen i 1-2 timmar.
Lägg i de frusna bananskivorna i en matberedare eller mixer.
Mixa tills du fått en krämig blandning.
Frys in i en lufttät förpackning tills hela glassen blivit fast. Klart!

Om man vill stila lite kan man lägga till någon eller några ingredienser och få en smaksatt glass. Kokos, jordgubbar eller mörk choklad är nog gott. Lägg i din smaksättning i slutet av glassmixningen. Själv tror jag att jag ska prova att smaksätta med salta jordnötter.

Rawfoodfamiljen har gjort en liknande glassvariant HÄR, kolla gärna in den också!

Trevlig helg!
/Lisa

Bild: thekitchn.com