Redaktionen

”Lite gift på maten gör väl inget?”

Stötte på en kul reklamfilm på facebook alldeles nyss… måste bara dela med mig av den. Hur kul och passande som helst än i dag.

Lärde vi oss inget? ”Lite gift på maten gör väl inget?”

Och apropå det så fick jag denna om margarin och smör inboxat här om veckan… delar av mig med den också 🙂

//Daniel


Sanningen om farliga kemikalier i margarin…

Så lyder en rubrik i dagens upplaga av Metro. Värt att läsa.

Artikel i Metro 2014-12-05 "Sanningen om farliga kemikalier i margarin"

Metro 2014-12-05

Facebook inlägg om kemikalier i margarin

Hälsa & Sånt Sthlm/Samtal & Sånt Sthlm inlägg på facebook

Detta inlägg på facebook är bakgrunden till artikeln i Metro: https://www.facebook.com/304632292980627/photos/a.438767516233770.1073741825.304632292980627/633085960135257/?type=1&theater


Vad är din åsikt kring margarin vs smör? Dela gärna med dina tankar i kommentarsfältet, för allas tankar kring detta är viktiga.

Mvh Daniel

Postat med WordPress för Android


TV4 nyhetsmorgon ”ny forskning ändrar synen på hur farligt fett egentligen är”

Jag såg på nyhetsmorgon i morse… Intressant diskussion kring fetter och hur verkligheten såg ut 1984 jämfört med 2014. Han kommer också in på omega 3 behovet.

TV4 Nyhetsmorgon "Ny forskning ändrar synen på hur farligt fett egentligen är"

TV4 Nyhetsmorgon ”Ny forskning ändrar synen på hur farligt fett egentligen är”

Klippet från TV4 Nyhetsmorgon;

//Daniel

Postat med WordPress för Android


Margarin med lösningsmedel.. Ämnena används normalt vid produktion enligt coop

Coop återkallar margarin pga att det hittades rester av lösningsmedel.

Jag är förvånad och samtidigt inte.. inte över att det fanns lösningsmedel men att det kom på nyheterna och granskats. Detta har ”hälsokost-folket” sagt länge… Dock klassats som folk med konspirationsteorier.. Debatten om smöret som gör folk tjocka och därför ska skolor servera margarin har gått hett… Och omvänt margarin är onyttigt med massor av processer med lösningsmedel och hur tillverkarna får marknadsföringen att låta som naturprodukter.
Berättar jag om margarinets framställning så blir man inte tagen på allvar av många. Hoppas detta får folk att förstå att det inte är en naturlig produkt oavsett vad de sätter för blomma på förpackningen. Och nu så har livsmedelsverket hittat rester av lösningsmedel i Coops bordsmargarin. Mängder som överskrider gränsvärden.  Hmm ”överstiger”? Tillåter livsmedelsverket under nån viss nivå?
aftonbladet så står det att andra tillverkare har samma ämne i sig men understiger.. Vilket skulle vara okej? Lustigt nog… Googla gärna på hur margarin processas.

SVT Rapport om att Coop återkallar margarin

SVT Rapport om att Coop återkallar margarin

Saxat från aftonbladet.se ”Ämnena används normalt vid produktion men ska inte alls hamna i livsmedlen, enligt Kristofer Myrevik.” 

Artikel på aftonbladet.se om att Coop återkallar margarin

Artikel på aftonbladet.se om att Coop återkallar margarin

Och min åsikt är att margarin är en skräpprodukt. En ”massa” som är processad att vara en imitation av smör, färgad och smaksatt. Förr var det ett alternativ framtagen för att det ska vara billigt alternativ till dem som inte hade råd med smör men nu vill man gärna vinkla margarin till en premium produkt..

Vad är din åsikt? Jag kan ha fel. Skriv gärna en kommentar nedan eller länka gärna detta inlägg på facebook till dina vänner för debattens skull.

//Daniel

Postat med WordPress för Android