Annons
Annons

Rosmarinstekt lamm med citron- och honungssås

Lamm ska inte smaka kofta och gör det heller oftast inte. Bara dåligt slaktat lamm smakar kofta. Experimentera gärna med olika såser och tillbehör.

Redaktionen

19 december, 2012
Rosmarinstekt lamm med citron- och honungssås
Dela inlägget

Ingredienser
Lammkotlett (eller filé)
Peppar
Salt
Rosmarin

Gör så här
Stek lammkotletten i peppar, salt och rosmarin. Gnid gärna in lammkotletten ordentligt i olja och kryddorna. Steker man med ben ska man tänka på att det går snabbare eftersom ben är en bättre värmespridare än kött. Stekkotletterna med fettkant för smakens skull, men skär bort kanten vid servering.
Servera med sås och potatisgratäng, alternativt med sås och en sallad om du kör LCHF.

Citron- och honungssås

Ingredienser
1 gullök
citron
salt
peppar
vitlök
honung

Gör så här
Stek lök och låt den sedan koka ihop med färskpressad citron, salt, peppar, vitlök och honung. I med en köttfond och mixa sedan ihop allt (kör du LCHF så gör gärna en egen fond som du späder ut såsen på så har du bäst koll).
Red av såsen med grädde och en tesked soya.
Blåbär- och tranbär som garnityr passar bra till, både i smak och för ögat!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Cornsfood.com.
www.cornsfood.com.

Annons
Annons