Annons
Annons

Saftig och lite nyttigare äppelkaka

Här är en lite nyttigare utgåva av äppelkaka. Avnjuts med god aptit och gott samvete!

Redaktionen

11 december, 2012
Saftig och lite nyttigare äppelkaka
Dela inlägget

Här är en nyttigare utgåva av äppelkaka. Njuts med gott samvete!

Ingredienser

Röra:
2 ägg (gärna ekologiska)
125 gram Sukrin
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram vetemjöl
2 msk smör
80 gram keso
1 dl mjölk

Fyllning:
4-5 äpplen
3 msk Sukrin
1-2 tsk kanel
Valfritt: lite hackade mandlar

Gör så här
Vispa ägg och Sukrin väl. Ha i resten av ingredienserna och blanda det väl. Häll sedan röran över i en 24 centimeter rund kakform.
Skala och rensa äpplena och skär tunna skivor som stoppas ner i röran. När det inte finns plats till flera stående äppelskivor, lägg resten över de andra. Strö över mycket Sukrin och kanel.
Grädda kakan i 175 grader på nedersta nivå i ugnen i 20-30 minuter.
Tips: För en enda nyttigare kaka kan 100 gram av vetemjölet bytas ut mot 30 gram FiberFin och 45 gram mandelmjöl.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 112 kcal • protein: 4,1 • kolhydrater: 16,9 • fett: 3,2 • fiber: 1,6

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons