Annons
Annons

Snabbt och gott glutenfritt bröd

Ett gott och enkelt bröd som går snabbt att baka. Passar både för glutenintoleranta och mjölkallergiker.

Redaktionen

22 februari, 2013
Snabbt och gott glutenfritt bröd
Dela inlägget

Ett gott och enkelt bröd som går snabbt att baka. Passar både för glutenintoleranta och mjölkallergiker.

Jag är själv glutenallergiker och det här brödet passar mig bra. Brukar byta ut creme fraiche mot mjölkfritt så att mjölkallergiker (som mina barnbarn) också kan äta brödet. Jag mixar och testar mig fram för bästa resultat. Har många bra recept men det här är det jag bakar mest.

Ingredienser

!00 gr mandel eller mandelmjöl
50 g valnötter
50 g sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1-1.5 msk brödkrydda
150 g valfria frön 50 g pumpafröm, 50 g solrosfrön 25 g sesamfrön, 25 g linfrön
250 g creme fraiche
6 st ägg

Gör så här

Mixa mandel eller använd mandelmjöl
Mixa valnötter och sesamfrön till mjöl
Blanda alla torra ingerdienser i en bunke
Vispa ihop ägg och creme fraich separat
Blanda sedan allt (lös deg)
Men låt degen stå och svälla cirka tio minuter (stabbig deg)
Smörj en 1,5 l bakform och strö på sesamfrön – fastnar inte så lätt då
Häll sedan i smeten i formen
Grädda i 80 minuter 175 grader
Låt brödet kallna under bakduk

Sedan är det bara att njuta av det goda brödet med ett gott pålägg.

Annons
Annons