Annons
Annons

Squash Lasagne med hampapesto och solrosricotta

Bjud in dina vänner och låt dem göra sin egen underbart goda rawfood-lasagne. Allt du behöver göra är att ge dem det här receptet.

Redaktionen

10 oktober, 2012
Squash Lasagne med hampapesto och solrosricotta
Dela inlägget

Ingredienser Squash Lasagne med tomatsås, hampabasilika-pesto och solrosricotta

Ricotta
5 dl solrosfrön, blötlagda 4 timmar
2 msk citron juice
1 tsk havssalt
6 msk vatten

Gör så här
Placera avrunna solrosfrön, citronjuice, och salt i en matberedare.
Mixa och tillsätt vattnet lite efter hand. Det ska bli till en grovkornig fluffig massa.

Tomatsås
5 dl soltorkade tomater, blötlagda 1 tim
1 tomat, hackad
½ lök, hackad
2 msk citronjuice
½ dl olivolja
2 tsk salt
Gör så här
Krama ut vätskan ur soltorkade tomaterna. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare eller använd en blender och mixa till en jämn tomatsås.

Basilika & hampa pesto
2 krukor basilika
1 ½ dl hampafrön
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl olivolja
1 tsk havssalt
lite svartpeppar

Gör så här
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en grov massa.

Och under höst eller svampsäsong…
1 näve skivad lokal svamp inlagd 20 minuter i Tamari eller Nama Shouy.
Lasagneplattorna
3 squash med avskurna ändar
2 msk olivolja
1 msk oregano, finhackad
1 msk timjan, finhackad
1 nypa havssalt
svartpeppar efter smak
Gör så här
Dela squashen på mitten, och använd kniv eller mandolin och skär långa tunna skivor.
Lägg i en skål och blanda med olivolja, oregano, timjan, salt och peppar.

Bygg ihop lasagnen genom att lägga ett lager med överlappande squash i botten, bred ut tomatsås, droppa ut ricotta och pesto.
Lägg ett nytt lager squash, tomatsås och så vidare till ungefär fjärde lagret, toppa då med tomat, färsk basilika och svartpeppar.
Placera svampen som ett eget lager.
Garnera med tomater skurna i skivor och färsk basilika.

Låt gärna lasagnen vara rumstempererad inför servering.
Experimentera gärna med lokala hållbara produkter.

Annons
Fakta

Fakta

Recept kommer från Rawfoodfamiljen om bloggar på www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Annons
Annons