Annons
Annons

Superenkel cheesecake med mandel- och kokoscrunch

En mycket smarrig och enkel efterrätt: Cheeskake i glas! Crunch av mandel- och kokosmjöl istället för digestivekex. En absolut favorit!

Redaktionen

18 februari, 2013
Superenkel cheesecake med mandel- och kokoscrunch
Dela inlägget

En mycket smarrig och enkel efterrätt: Cheesecake i glas! Crunch av mandel- och kokosmjöl istället för digestivekex. En absolut favorit!


Jag använde hallon i min efterrätt, men det går ju att byta ut mot andra bär eller frukt efter smak.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 2

Ingredienser

Mandelcrunch
50g smör
1,25 g mandelmjöl
0,25 g kokosmjöl
1 msk sukrin

Cheesecake på Mias sätt
200 g philadephiaost
1 dl creme fraiche
1 dl kesella
rivet skal av 1/2 citron
1 dl sukrin mellis
1 1/2 dl hallon

Gör så här

Mandelcrunch
Blanda alla ingredienser och bred ut det på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader tills det fått färg, cirka 5-10 minuter. Kolla bara så att det inte bränns.
Ta ut och låt svalna.

Cheesecake på Mias sätt
Blanda allt till en smet.
Smula sönder mandelcrunchet och bottna med det i ett glas.
Häll över lite av ostsmeten och varva så några gånger.
Dekorera gärna med bär.
Servera genast.

Annons
Annons