Gunnar som länge har haft problem med återkommande värk, har nu fått hjälp tack vare ett armband som baserar sig på den så kallade EFX-teknologin.

Värkfri utan piller

Gunnar slipper sin värk med EFX

Foto: Per-Erik Jäderberg

– Jag är inte förtjust i att stoppa i mig mediciner och har aldrig varit det heller. På grund av en infarkt jag fick för några år sedan måste jag ta tabletter för hjärtat, men i övrigt är jag väldigt glad om jag slipper!Det säger Gunnar, som till vardags jobbar som verkare på ett byggföretag. Det är ett aktivt jobb som frestar på kroppen och arbetet har kanske inte alltid varit optimalt ur ett fysiskt perspektiv.

– En gammal fotbollsskada har gjort att mitt ena knä är helt utslitet. Jag har vare sig korsband eller ledband kvar där och själva knäkulan har fått ta mycket stryk genom åren. Därför har jag gått med värk under lång lång tid, förklarar Gunnar.

 

För flera år sedan gick Gunnar igenom en operation där både skenben och vadben kapades av för att monteras samman igen i en lite annan vinkel. Det låter drastiskt, men resultatet blev gott. I flera år gick Gunnar utan värk eftersom knäkulan nu slets på ett lite annat sätt.

Värken väntades komma tillbaka till slut och det gjorde den också. Men Gunnar har lyckligtvis inte behövt göra någon ny operation för numera använder han ett armband som baserar sig på den så kallade EFX-teknologin.

EFX står för Energetic Field Xcellerator och i armbandet finns ett mikrochip som genom holografisk teknik programmerats med bioelektriska frekvenser som passar ihop med människans bioelektriska frekvenser på cellnivå. Mekanismen kan upplevas lite klurig att förstå, men armbandet har visat sig hjälpa mot värk, stress, åksjuka, balanssvårigheter med mera.

– När jag satte på mig det där armbandet för drygt två år sedan tog det faktiskt bara en kvart, sedan var värken försvunnen. Jag hade svårt att förstå att det var sant, men jag blev ju jätteglad förstås, säger Gunnar.

Sedan dess har han haft på sig armbandet natt och dag och värken har hållit sig på behörigt avstånd. Även problem han hade med en axel har försvunnit.

– Det finns ett tydligt samband för när jag inte har armbandet på mig så kommer värken tillbaka inom kort. Sätter jag på mig armbandet så försvinner den igen. Jag vet inte hur armbandet fungerar, men för mig har det inneburit en otrolig fördel i och med att värken är borta. Dessutom tycker jag att jag är mindre känslig för stress numera och det är ju bra. Det var ju säkert stressen som bidrog mycket till den där hjärtinfarkten, säger Gunnar.

Eftersom Gunnar är så nöjd med den effekt han har fått har han köpt armbandet till flera i sin bekantskapskrets. Hans dotter slipper därför numera sin ständigt återkommande migrän och barnbarnet mår inte längre illa när hon åker bil. En bekant som arbetar som hårfrisörska lider inte längre av sina onda axlar. Gunnar fortsätter att ge exempel efter exempel på folk som har upplevt goda effekter av det här armbandet.

– Om det fungerar för alla, det vet jag inte. Men de jag har pratat med har bara positivt att säga. Och jag själv är som sagt otroligt nöjd.

EFX
EFX är förkortning av orden ”Energetic Field Xcellarator”. EFX:s inbäddade holografiska teknik har utformats för att maximera prestation och välbefinnande genom att öka balans, styrka och smidighet.

EFX holografiska teknologi innehåller algoritmer och bioelektriska frekvenser som har positiv samverkan med människors och djurs energifält på cellnivå. När ett hologram placeras nära kroppen,  harmonierar EFX produkterna med kroppens naturliga bioelektriska frekvenser.

Vi alla är omgivna av ett naturligt energifält, som reagerar ständigt med både inre och yttre faktorer. När det finns störningar i detta fält försämras kroppens prestationsförmåga och mottaglighet på samma sätt som när ett musikinstrument är ostämt.

På motsvarande sätt när dessa bioelektriska frekvenser stöds, slappnar musklerna av, blodcirkulationen ökar och spänningar mildras.

EFX- holografiska teknologi är utformad för att maximera prestation och förbättra det allmänna välbefinnandet.

Det moderna samhället har utvecklat tusentals elektroniska hjälpmedel och underhållningsprodukter som är avsedda att göra vårt liv lättare och trevligare. Tv, radio, mikrovågsugn, dator, trådlös internet och mobiltelefon, lysrör etc orsakar elektriska störningar. Människokroppen har sin egen bioelektricitet, som våra celler använder för att medla tankar, producera adrenalin, röra våra muskler och även för att få vårt hjärta att slå. Allt detta händer med hjälp av våra cellers bioelektriska signaler. Elektriska apparater kan orsaka problem för människokroppen. På samma sätt som din mobiltelefon stör din radio så sker det också med kroppens bioelektriska fält. I princip all elektrisk störning från dagens teknologi orsakar statiskhet även i vår kropp. EFX produkter innehåller över 100 algoritmer och bioelektriska frekvenser som kan hjälpa människokroppen att filtrera dessa störningar. När dessa störningar minskar kan vår kropp signalera som det var menat.

EFX kan bidra till:

  • Ökad balans och styrka
  • Ökad smidighet och rörlighet
  • Bättre koncentrationsförmåga och uppmärksamhet
  • Lindring av stress och spänningar
  • Snabbare återhämtning
  • Lindring av jetlag och åksjuka

Två kroppar är aldrig likadana, uppnådda effekter av EFX är därför individuella. T ex har några rapporterat att EFX har gett dem så mycket energi under dagen att de har fått svårt att lugna ner sig och somna på kvällarna. Därför har de tagit bort EFX armbandet innan de går och lägger sig. Andra däremot har berättat att EFX har hjälpt dem att somna lättare och sova gott utan att vakna ett endaste gång under natten. Några människor har till och med fått livligare drömmar när de använt EFX på natten!

EFX Performance Inc har grundats år i Kalifornien, USA. Företaget utformar, säljer och licensierar holografisk teknologi som förbättrar prestation och välbefinnande.

EFX Scandinavia är en auktoriserad importör av EFX produkter i Sverige, Finland och de Baltiska länderna.

Av Jennie Pettersson


Skriv ut artikel


Stor gräshoppa sitter i på mun som gapar

Maskar och insekter – framtidens mat! Spås ha slagit igenom inom två år

Trendspaning

Kan vi locka med en gräshoppssallad eller en soppa med larver? Inte? Bäst du vänjer dig för snart kan sådana frågor vara verklighet. Ska vi fortsättningsvis lyckas tillhandahålla tillräckligt med mat för världens växande medelklass finns ett behov av alternativa proteinkällor, ett faktum som gjort att intresset för industriell insektsproduktion stigit i Europa. Redan nu är den första insektsfarmen i stor skala på gång – i grannlandet Danmark.

Isabel Boltenstern

Isabel Boltenstern om att vara ung, framgångsrik – och utbränd

Intervju

Isabel Boltenstern är 25 år och framgångsrik i en bransch där få kvinnor lyckas: Sportjournalistik. Hon är också populär "YouTubare". Men – hösten 2014 tappade hon plötsligt fotfästet och bara 23 år gammal blev hon sjukskriven för utmattningssyndrom. "Det är inte en diagnos du är skyddad mot bara för att du är ung. I samhället är det många krafter som skuldbelägger oss. Till exempel en tryckande arbetsmoral och ett ständigt driv efter att vara lyckad", säger hon till Kurera.

Skärmdump svt nyheter

Hälsobutiker bryter mot lagen

Politik

Svensk lagstiftning har tydliga gränser för vad som får sägas vid marknadsföring av produkter som ska hjälpa mot sjukdomar. Att till exempel säga att gurkmeja, kokosolja och olika naturmedel hjälper mot Alzheimers får man inte. I praktiken får en försäljare inte påstå att någonting som säljs i en hälsokostbutik hjälper mot svåra sjukdomar. Men när SVT gick ut med dold kamera för att kontrollera hur väl butikerna följer lagen var det just vad flera av dem gjorde.

Omega-3-kapslar på tallrik

Därför är omega-3 bra för hjärtat

Hälsa

Hjärt- och kärlsjukdomar är den överlägset främsta dödsorsaken i västvärlden och man söker ständigt efter sätt att förebygga dem. Att tillföra mer av fettsyran omega-3 är ett smart sätt att skydda sitt hjärta har det visat sig. Här får du veta mer.

Kvinna ligger och sover gott

Trött på att ligga sömnlös? Här är 5 naturliga knep för bättre sömn

Naturlig hälsa

Är du egentligen en glad och härlig person men tillfälligt energilös på grund av sömnproblem? Du är inte ensam. Ofrivillig sömnbrist är vanligare än många tror och en god nattsömn gör enorm skillnad för den upplevda livskvaliteten. Men – många räds att ta hjälp på grund av att läkemedel kan vara vanebildande och medföra dåsighet dagen efter. Många lider dock i onödan, för det finns naturlig hjälp du inte blir beroende av. Här är några knep som hjälper vid sömnbesvär.

Manshänder med starka naglar

Starkare naglar med mineraler

Naturlig hälsa

Under tre år led 62-åriga Shirzad Kalhori av tunna naglar som bröts av och blödde. Efter att av sin fru och döttrar blivit tipsad om ett näringstillskott såg han förbättring på två månader – och idag är naglarna starkare än någonsin.

Denise Lopez

En tuff värld som kan knäcka de flesta

Krönikan

Att vara artist och lite offentlig så där är ingen dans på rosor, om nu någon trodde det. Det är en tämligen hård och ytlig värld och inte särskilt förlåtande. Jante råder än hårdare här och folk tycker väldigt mycket. Tro mig, jag vet. Den här branschen har varit nära att ta knäcken av mig. Men så kom jag på bättre tankar.

Dvärgpalmen sågpalmetto och dess bär

Sågpalmetto – ett naturligt knep vid godartad prostataförstoring

Hälsa

Med stigande ålder är en godartad förstoring av prostatakörteln snarare regel än undantag för män. En förstorad prostata är oftast inget farligt men kan innebära att man behöver kissa oftare, inte minst nattetid samt svårigheter att tömma blåsan helt. Det kan även störa samlivet. Traditionell behandling innebär ofta biverkningar som erektionsproblem, vilket gör att många män undviker att söka hjälp. Men – det finns ett enkelt och helt naturligt knep du med prostatabesvär bör känna till: Sågpalmetto.

Medelålders man i vit skjorta tar sig för pannan som han glömt något

Så får du bättre minne – 9 tips!

Allmänt

Upplever du att ditt minne allt oftare sviker dig? Stress, överstimulans, åldrande. Orsakerna kan vara många. Men det finns hjälp att få – och det är mindre avancerat än du tror. Här är nio knep som förbättrar ditt minne.

Kvinna 45 plus blickar ut över sjö

Klimakteriet – fortfarande ett ämne präglat av skam och stor okunskap

Hälsa

Klimakteriet firas med en egen dag. Den 18:e oktober varje år inträffar internationella klimakteriedagen. Den finns bland annat för att ämnet, genom att uppmärksammas, har större chans att få anslag till forskning och medicinskt stöd – men även för att klimakteriet behöver komma upp i ljuset då ämnet fortfarande är enormt tabu och något kvinnor lider av och skäms över i det tysta. Trots att hälften av världens befolkning någon gång kommer att drabbas vet få ens vilka symtomen är – eller vilken hjälp som finns. Det försöker Kurera råda bot på här.

Kvinna håller sig om sitt ben som om smärta

Reumatikerförbundet: Många med värk experimenterar med starka läkemedel

Värk

Tiotusentals personer i Sverige lider av smärtor som tyder på ledsjukdomen artros, men av dessa har många ännu inte fått diagnosen. Mörkertalet tros vara stort, likaså antalet som inte vet hur de kan bli av med smärta och besvär. "Det är bekymmersamt att många tycks experimentera på egen hand med starka läkemedel. Både bland dem med diagnosen och bland dem med symtom finns ett flertal som använder opiater och beroendeframkallande smärtläkemedel. Det är en varningssignal som sjukvården måste ta på allvar", säger Hans Håkansson, ordförande i Reumatikerförbundet, som även poängterar att det råder omfattande brister inom vården när det gäller rådgivning kring diagnosen.

Potatisar på jord

Ny skräddarsydd GMO-potatis får odlas utan särskilt GMO-tillstånd

Eko/miljö

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har tagit fram en industripotatis som kan ersätta den EU-förbjudna GMO-potatisen Amflora, som stoppades 2012 – trots att den nya potatissorten har samma egenskap. Skillnaden ligger i den genmodifieringsteknik som använts. På grund av att den inte lämnar kvar några främmande gener klassas tekniken inte som GMO och därför krävs heller inga särskilda GMO-tillstånd för odling.

Paradisets grönsakshörna Södermalm

Paradiset expanderar!

Kost

Glada nyheter: Nu ska fler få chansen att uppleva himmelriket. Paradiset växer nämligen så det knakar! När Stockholmsbaserade Paradiset sommaren 2015 öppnade klev de rakt in på platsen som Skandinaviens största ekolivsmedelsbutik. Marknaden jublade. Nu öppnar de snart sin tredje butik men nöjer sig inte där. Målet är 20 butiker – inom bara fem år.

Deppig man sitter i sängen med huvudet i handen

Erektionsproblem? Här är knepet som hjälper 7 av 10

Naturlig hälsa

Nedsatt lust och sexuell funktion hos män är vanligare än man tror. Hälften av alla svenska män över 40 år har erektionsproblem och närmare 20 procent av alla män över 50 år klarar inte av att genomföra ett samlag. Stress, rökning, diabetes, hjärtsjukdomar och psykologiska problem är ofta orsaken. Vetenskapliga studier visar att det finns hjälp att få.

naglar

Tre frågor och svar om nagelhälsa

Skönhet

Vad beror tunna naglar som skivar sig på? Går det att äta sig till starkare naglar - och i så fall hur? Och vad säger våra naglar egentligen om vår hälsa? Kureras näringsexpert Zarah Öberg svarar på några frågor om nagelhälsa.

Salt kommer ur ett uppochnedvänt saltkar mot svart bakgrund

Jerry Brännmyr svarar professorerna: ”WASH hjälper läkemedelsbolag att tjäna CASH”

Replik

Saltdebatten fortsätter. Den 11 oktober publicerades krönikan ”För lite salt ger dig högt blodtryck” där krönikören skrev att salt inte höjer blodtrycket som många tror utan att högt blodtryck snarare kan bero på saltbrist. Två saltintresserade Göteborgsprofessorer hörde av sig och menade att Jerry Brännmyr har fel i sin krönika. Läs deras replik här. Här replikerar Jerry Brännmyr i sin tur de två professorerna.

ägg

Äggets dag – en dag för att hylla ägg som livsmedel

Kost

Idag är det Äggets dag, eller World Egg Day, som uppmärksammas i över 80 länder runt om i världen, en dag har firats runt om i världen sedan 1996. Bakom den internationella dagen, World Egg Day, står organisationen International Egg Commission som vill fira ägget för att det är ett fantastiskt livsmedel, med bra näringsinnehåll, som är prisvärt och kan mätta många magar, skriver branschorganisationen Svenska Ägg i ett pressmeddelande.

hjärtformad trästam

Fem hjärtliga fakta

Hälsa

Så länge hjärtat slår lever vi. Men mer då? Vad vet du egentligen om ditt hjärta, sådant det sysselsätter sig med - och varför? Här är fem saker du (troligen) inte visste om hjärthälsa.

ägg

Livsmedelsverket: Dioxinhalten i ekologiska ägg behöver sänkas

Eko/miljö

Miljögiftet dioxin – som finns i varierande mängd i alla animaliska livsmedel – förekommer i högre halter i ekologiska ägg än i andra ägg. Nu uppmanar Livsmedelsverket branschen att undersöka vad detta beror på och vidta åtgärder. "Något måste göras för att minska halterna", skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande på onsdagen. Branschorganisationen Svenska Ägg svarar med att starta utredning – samt minska andelen fiskmjöl i fodret.

Saltprodukter på bord

Professorernas svar på Jerry Brännmyrs krönika om saltets effekt på blodtrycket

Replik

Den 11 oktober publicerade Kurera krönikan "För lite salt ger dig högt blodtryck" där krönikören Jerry Brännmyr skrev om salt ur en kontroversiell synvinkel där han menade att salt inte höjer blodtrycket och att högt blodtryck snarare kan bero på saltbrist. Två saltintresserade Göteborgsprofessorer hörde av sig och ville replikera, då de menar att Jerry Brännmyr i sin krönika är ute och cyklar. Här är deras svar.

Litet barn i bil gör blä grimas

Nu föreslås svenskt förbud mot rökning i fordon med barn

Gravid/barn

Rökförbud när du kör med barn i bilen har redan blivit verklighet i flera andra länder. Nu kan det bli verklighet i Sverige. I alla fall om riksdagsledamoten Yasmine Larsson (S) får som hon vill. "Friheten för vuxna att kunna röka i sin bil tillsammans med barn kan inte anses vara viktigare än barns hälsa", skriver hon i en motion till riksdagen.