Annons
Annons

Vegansk inspiration till påskbordet

Vegomat är inget konstigt längre – och man behöver inte ens vara vego för att äta det. Så varför inte bjuda på ett vegetariskt påskbord i år, åtminstone delvis? Här är fyra vegorecept du som uppskattar god mat kommer att gilla, alltså oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare.

Redaktionen

23 mars, 2016
Vegansk inspiration till påskbordet
Dela inlägget

Vegomat är inget konstigt längre – och man behöver inte ens vara vego för att äta det. Så varför inte bjuda på ett vegetariskt påskbord i år, åtminstone delvis?
Här är fyra vegorecept du som uppskattar god mat kommer att gilla, alltså oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare.

1. Veganskt påskägg med avokado
Bjud på en rolig, god, vacker och dessutom politiskt korrekt förrätt.
Ett veganskt ”påskägg” med avokado i högt glas.
Vi lovar, dina gäster kommer att bli impade. Recept här →

2. Påskcheesecake utan ägg och mjölk
Här får du chansen att bjuda alla krångliga vegosar på något otroligt lyxigt!
Här är ett recept på en riktigt god, matig och djurvänlig påskcheesecake – toppad med tångrom. Serveras kyld och passar perfekt på påskbordet. Recept här →

3. Färsk sparris med vegansk saffransaioli
Vem älskar inte aioli? Ja, det finns säkert någon – även om det kan kännas svårt att förstå. Råkar du känna denna person är det här dock inte ett recept du ska bjuda denne på. Recept här →

4. Raw chokladpåskägg med naturligt färgad mandelmassa
Duktiga Malin Hernström från Gott by Malin är specialiserad på efterrätter och godsaker med näring i. Här tipsar hon om hur du gör nyttigare påskgodis – rawfood style.
Perfekta till kaffet – eller i barnens påskägg. Recept här →

Läs också: Fyll påskägget med nyttigare godis!

Av Isabelle G Hedander

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons