Annons
Annons

Veganska, glutenfria mördegskakor med extra närings-umpf

På Allt för hälsan står kosttillskottsföretaget Great Earth i en av mässans trevligaste montrar. Här bjuds det - förutom snack om näring på burk - även på kakor, som personalen själva sammanstrålade för några dagar sedan för att baka. Men - det är inte vilka kakor som helst. Det är kakor med extra närings-umpf. Här är receptet.

Redaktionen

26 november, 2016
Veganska, glutenfria mördegskakor med extra närings-umpf
Dela inlägget

På Allt för hälsan står kosttillskottsföretaget Great Earth i en av mässans trevligaste montrar. Här bjuds det – förutom snack om näring på burk – även på kakor, som personalen själva sammanstrålade för några dagar sedan för att baka.
Men – det är inte vilka kakor som helst. Det är kakor med extra närings-umpf.
Här är receptet.

Ingredienser
200 gram kallt mjölkfritt margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk kanel
2 msk chia
2 tsk maca
2 tsk kardemumma
1 dl kokosblomssocker
4 msk psylliumfröskal
3 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl
3 dl potatismjöl
1 ekologisk citron + skalet från en riven citron

Great Earth monter på Allt för hälsan

Gör så här
Börja med att riva skalet på citronen.
Ta fram matberedaren och montera kniven/bladet.
Lägg i vaniljsocker, kanel, chia, maca, kardemumma, kokosblomssocker, psylliumfröskal, havremjöl, mandelmjöl och potatismjöl.
Tärna smöret i mindre bitar och lägg i.
Sätt igång matberedaren och lägg i citronskalet, samt krama saften ur citronen.
Låt allting gå igen, tills det börjar bildas klumpar.
Stäng av maskinen, töm ut degen på köksbänken och fortsätt arbeta ihop degen med händerna.
När du känner att du fått ihop degen bra, lägg den i en plastpåse, platta ut den och lägg in i kylen i minst 30 minuter.

Veganska, glutenfria mördegskakorSätt på ugnen på 175 C grader.

Efter att det har gått minst 30 minuter, ta ut degen, dela upp det i mindre bitar och börja rulla varje bit till en korv. Skär mindre bitar (valfri storlek).
Lägg över på plåten. Kakorna kan ligga ganska tätt eftersom det inte finns något bakpulver som gör att kakorna flyter ut. Grädda i ugnen mellan 8-10 minuter, beroende på hur varm din ugn är.

Tips!
Du kan med all fördel pynta dina kakor genom att ringla smält choklad över, nötkross eller spritsa med florsocker.

Av Isabelle G Hedander

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons