Annons
Annons

Vegetarisk bovetesylta

Ett tips för det vegetariska julbordet är att laga till en god sylta av bovete. Kan serveras kall med till exempel inlagda rödbetor eller på knäckemacka eller vörtbröd med rödbetssallad.

Redaktionen

13 november, 2012
Vegetarisk bovetesylta
Dela inlägget

Tips till julbordet: Vegetarisk sylta av bovete!

Ingredienser (liten, cirka två portioner)
2.5 dl vatten
1dl Helt Bovete (Kung Markattas)
1st vitlöksklyfta
1st Lagerblad
Buljong
Shoyu eller Tamari
Kryddpeppar (malen)
Malen nejlika

Gör så här
Skölj bovete och blanda sen alla ingredienser i en kastrull och koka i cirka 30-40 minuter. Rör om ibland så att det inte bränner fast.
Fyll på med vatten om det behövs. (Koktiden kan variera beroende av vilken sorts bovete ni använder.)
”Smeten” ska vara som en tjock gröt och bovetekornen mjuka.
Häll smeten i en sköljd skål eller form och låt svalna.
Serveras kall med till exempel inlagda rödbetor eller på knäckemacka eller vörtbröd med rödbetssallad.
/Ann-Lott i Örebro
Annons
Annons