Annons
Annons

Wokgryta med Änglahår

Låt en wokgryta stå och puttra på spisen och avnjut förslagsvis tillsammans med shiratanudlar eller så kallat "Änglahår".

Redaktionen

12 november, 2012
Wokgryta med Änglahår
Dela inlägget

Wokgryta a la Mia

Ingredienser (två portioner)
300 g kycklingfilè
250 g frysta ekologiska wokgrönsaker
1 1/2 Ekologisk Grönsaksbuljong
3 msk tomatpurè
3 msk mango chutney
1 msk vitvinsvinäger
2 msk majsenamjöl
2 msk kokosfett med smak
5-7 dl vatten
salt och peppar

Gör så här
Skär kycklingfilèn i mindre strimlor och bryn dem i kokosfettet i en stekgryta.
När köttet fått färg, häll på vatten, lägg i buljongtärningar, tomatpurè, vivinsvinäger och mango chutney.
Koka upp, sänk värmen och låt stå och småputtra cirka 30 minuter.
Red av såsen med majsenamjöl och smaka av med peppar och eventuellt salt om det behövs.
Såsen ska vara lite sötsur, så smaka eventuellt av med mer sötma från chutney eller mer surt från vinäger.
Bryn wokgrönsakerna i lite kokosfett eller rapsolja i en stekpanna.
Lägg ner grönsakerna direkt i grytan. Koka snabbt upp.
Godast är om grönsakerna är lite krispiga tycker jag men det är ju en smaksak.
Servera med nudlar. (Själv använder jag Shiratakinudlar eller Änglahår. Tillverkad av mjöl från Konjacroten. Den innehåller knappt några kolhydrater och är kalorifri. Det finns också att köpas som mjöl för redning. De här nudlarna låg i påsar med vatten. Men jag har köpt dem förut, torkade i dagligvaruhandeln. Då kallas de glasnudlar.)

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons
Annons