Annons
Annons

Ylvas fluffiga majsplättar

Dessa fluffiga majsplättar passar fint att ha som förrätt, antingen en eller två beroende på vilken slags huvudrätt som serveras. Kan även serveras som huvudrätt, då med fler plättar och en matig sallad till.

5 mars, 2012
Ylvas fluffiga majsplättar
Dela inlägget

Dessa fluffiga majsplättar passar fint att ha som förrätt ,antingen en eller två beroende på vilken slags huvudrätt som serveras. Kan även serveras som huvudrätt, då med fler plättar och en matig sallad till.

Portioner: 10

Ingredienser

2 dl majsmjöl
1 dl dinkelmjöl siktat
2 tsk buljongpulver (buljong utan jäst och socker eko biofood)
4 tsk bakpulver (wijnstens bakpulver) hälsokost
2 dl vatten

Gör så här

Sätt på en plättpanna (en modern variant, alltså ej gjutjärn) på medelvärme.
Blanda ihop alla torra ingredienser och häll i vattnet.
När pannan blivit varm hälls smeten i pannan och gräddas, men passa dessa för det går rätt fort (när du hällt smeten i sista laggen så är den första nästan färdiggräddad, för de ska ha vacker ljus färg).
Det blir tio stycken som du sen kan servera en och en eller två på varje tallrik.
På dessa lägger du sen avocadocreme gjord på mixad avocado , vatten, pressad vitlök och kryddad med någon god favorit- örtsalt.
Dessa garneras med svart tångkaviar och lite hackad rödlök.
På tallriken lägger man också lite småbladig sallad bredvid plätten/plättarna.

Annons
Annons