Annons
Annons

2022 års bästa ekologiska skönhetsprodukter är korade

Organic Beauty Awards är tävlingen som varje år utser de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna i Sverige. Nu har en kunnig jury korat 2022 års vinnare – inom allt från lipgloss till fotkräm!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
7 maj, 2022
2022 års bästa ekologiska skönhetsprodukter är korade

Organic Beauty Awards är tävlingen som varje år utser de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna i Sverige. Nu har en kunnig jury korat 2022 års vinnare – inom allt från lipgloss till fotkräm!

Marknaden för ekologisk, naturlig hudvård och kosmetik har de senaste åren vuxit stort; men fortfarande är inte de hälso- och miljövänligare produkterna norm i branschen. Något som NOC Sweden strävar mot. NOC är den ideella branschorganisationen, som arrangerar Organic Beauty Awards – Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet. Priset är verkligen vägvisande för oss konsumenter som tycker det är en utmaning att hitta rätt bland alla produkter i hudvårds- och skönhetsdjungeln.

Stort intresse i år

I årets upplaga av tävlingen, den sjunde i rad, var intresset stort för att delta; drygt 170 produkter deltog. Av dessa blev fyra produkter nominerade inom vardera av de 15 tävlingskategorierna.

Bland finalisterna har sedan en namnkunnig jury, under ledning av ekomakeup-artisten Catherine Dichy, testat, utvärderat och utsett vinnarna ihop med innehålls- och hållbarhetsexperter.

NOC Sweden menar själva att det stora intresset för Organic Beauty Awards är ett tecken på att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och att kvaliteten på naturliga hudvårdsprodukter ökar.

LÄS OCKSÅ: Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Alla vinnare i Organic Beauty Awards 2022!

Bästa Ansiktspeeling: Phytofuse Renew Caviar Lime Exfoliator, från Inika Organic
Juryns motivering: ”Med innehåll från naturens skafferi gör den här peelingen effektivt rent porer och tar bort döda hudceller. Hudens naturliga lyster framhävs, cellförnyelsen stimuleras och huden jämnas ut. Denna exfoliering ger huden en fantastisk känsla, boost och ett magiskt resultat.”

Bästa Ansiktsserum: Frankincense Intense Hydrating Essence från Neal ́s Yard Remedies
Juryns motivering: ”Med en fjäderlätt, och samtidigt djupverkande effekt på huden, är detta en värdig vinnare. En innovativ produkt som uppfyller det underbara faktum att hudvård också är själsvård, genom ett aromaterapeutiskt moment vid applicering – man längtar tills nästa gång man får använda produkten.”

Bästa Ögonkräm: Eye Contour Cream, från Esse Probiotic Skincare
Juryns motivering: ”Med en fjäderlätt konsistens och underbar kombination av effektiva ingredienser jobbar den här krämen på kråksparkar, fina linjer, mörka ringar och svullnader runt ögonen som ingen annan.”

LÄS OCKSÅ: Boosta huden inifrån med kollagen

Bästa Leave in produkt: Hydration Detangler + UV Barrier från Rahua
Juryns motivering: ”Denna härliga leave-in produkt reder snabbt ut trassligt hår. Enkel sprayfunktion och med en fruktig doft som får håret att lukta gott hela dagen. Ett måste inför sommarens soliga dagar!”

Bästa Lipgloss: Glossy Lips – Rosy Sorbet 05, från Lavera
Juryns motivering: ”Ett gloss som skyddar, återfuktar och ger en superfin glans – precis de egenskaper ett läppglans ska ha! En klar favorit för torra och tråkiga läppar som passar både vardag och fest. Vilken doft! Vilken formula!”

Bästa Doft: Lemon & Rose, från Jimmy Boyd

Jimmy Boyd parfym
Juryns motivering: ”Eteriska oljor av mandarin och bergamott omfamnar den diskreta rosenknoppen i den här doften som passar både män, kvinnor och andra. Dessutom en generös och otroligt vacker flaska som gärna får stå framme.”

Bästa Bryn produkt: Eyebrow Styling Gel Hazel Blond, från Lavera
Juryns motivering: ”Den här är enkel och praktisk att använda för både buskiga och tunnare bryn, med en ton som anpassar sig och som håller brynen på plats.”

Bästa Duschtvål: Women ́s Balance Shower Oil, från Neal ́s Yard Remedies
Juryns motivering: ”Med en balanserad blandning av underbara dofter och ingredienser öppnas alla dina sinnen. Huden lämnas satinmjuk tack vare de vårdande och återfuktande oljorna som harmoniserar och ger en magisk känsla på kroppen.”

Bästa Hemma spa-produkt: Salt Scrub White Chocolate, från Maria Åkerberg
Juryns motivering: ” En klassiker ska aldrig underskattas. Denna mjuka kroppsskrubb smälter på huden och hjälper oss att skrubba fram hudens lyster. Med sin perfekta kombination av sött och salt blev den snabbt juryns favorit.”

LÄS OCKSÅ: Näringen som får din hy att stråla

Bästa Bodyoil: Kroppsolja med jasmin, från Evergetikon
Juryns motivering: ”Med en bas av mandelolja och en varm doft av jasmin, som väcker både nyfikenhet och välbehag, tog sig denna massage- och kroppsolja hela vägen från Kreta in i våra hjärtan.”

Bästa Fotkräm: Foot Balm, från Weleda

Weleda foot balmJuryns motivering: ”En blandning av kaolinlera och eteriska oljor blir till en extrem mjukgörande produkt. Kladdfri och snabbabsorberande, lägg därtill en frisk och fräsch doft av peppar och rosmarin gör att både fötter och sinne vaknar till liv.”

Bästa Skönhetsklassiker: Huile Absolue, från Patyka
Juryns motivering: ”En skönhetsklassiker och universalprodukt värd namnet! Detta underbart väldoftande och återfuktande ansiktsserum, baserat på ett franskt originalrecept från 1920, kommer att hålla minst hundra år till!

Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia: Detox & Glow Essence från Narcissa by Urtekram
Juryns motivering: ”En produkt som känns genomtänkt och relevant i sin formulering. Tack vare sina återfuktande egenskaper blir den en självklar del av hudvårdsrutinen.”

LÄS OCKSÅ: Skönhetspanelen testar: Ansiktsmask

Årets Produkt i samarbete med tidningen Hälsa och en läsarjury: Calming Moisturizer Anti Redness från Rosenserien

Rosenserien ansiktskräm
Juryns motivering: ”I en smart pumpflaska kommer den här mjukgörande godingen. Doften, konsistensen och innehållet i en perfekt kombination – och det fina är att den uppfyller precis det den lovar, mer fasthet, mindre rodnad och en hud i balans.”

Bästa ”Made in Scandinavia”: Make My Day, från True Organic of Sweden
Juryns motivering: ”Denna magiska produkt makes my day. Dess effektiva ingredienser håller rynkor på rejält avstånd och den smarta tuben är enkel att bära med sig – en dagkräm som är ett måste i badrumsskåpet!”

Av Carolina Eriksson

Annons
Fakta

Fakta: Det här är NOC Sweden

NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem ledande varumärken inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 40-tal medlemmar. För mer info: www.nocsweden.se

Annons
Annons