Foto: Dennis Wernerson

5 hälsofrågor till Hannah Sjöström – från bloggen ”Naturligt snygg”

Fakta

Namn: Hanna Sjöström
Ålder: 42 år
Bor: Stockholm
Familj: Man och dotter
Sysselsättning: Journalist. Chefredaktör och publisher på Metromode.se samt driver bloggen Naturligtsnygg.se
Om Naturligt snygg: En blogg om ekologisk och naturlig hudvård och skönhet där jag skriver om hälsa ochnaturlig livsstil och ekologiska och naturliga alternativ. Här kan du även läsa om miljön, om vad som stödjer huden inifrån, hur yoga balanserar och hur miljön vinner på medvetna val.
Synlig på social media: Instagram: @hannah.sjostrom Facebook: Naturligt snygg Twitter: organic_hannah

Hannah Sjöström är journalisten och skönhetsjunkien bakom den välbesökta bloggen "Naturligt Snygg". 
Hon äter glutenfritt, löptränar, älskar yoga och brinner för allt som är eko och naturligt.
Så här svarar hon på fem frågor om hälsa och välmående.

1. Hur äter du för att må bra?
– Jag tog bort gluten för snart två år sen och det har verkligen gjort skillnad för min hälsa. Min mage mår mycket bättre, jag är inte så trött längre och borta är också svullna ögon och påsar under ögonen. Sedan ett par veckor kör jag också en sockerdetox eftersom det har blivit lite väl mycket av det goda på sistone. Jag tänkte utesluta socker under 8 veckor, och gärna för resten av livet – håll tummarna!
Läs också: Näringsmedicinaren: ”Du är vad du äter, smälter och absorberar”

2. Vilken träningsform gillar du bäst?
– Jag tränar yoga regelbundet, det håller min rygg i bra form, håller min balanserad och jag får träna på att få tyst på hjärnkontoret och lyssna mer på hjärtkontoret. Dessutom får man snygg hud av yoga! Nu när sommaren är här är det också dags att ta fram springskorna. Finns inget bättre sätt att träna – det är gratis, man får frisk luft och man kan göra det när det passar.
Läs också: Jessica Almenäs och Lofsans bästa tips för dig som vill börja löpträna

 

3. Varför väljer du naturliga skönhetsprodukter?
– Jag är journalist och började skriva om ekologiska alternativ för några år sen och gjorde då en grön detox i badrummet och sminkväskan. Jag upplevde att jag fick bättre hud, finare hår och det kändes allmänt mycket bättre att använda ekologiska och naturliga alternativ. Sen är det ju bara underbart att man gör miljön och den egna hälsan en tjänst när man undviker syntetiska kemikalier.
Läs också: Ingredienser att undvika i hud- och hårvårdsprodukter

4. Vilka skönhetsprodukter vill du inte vara utan under sommaren?
– Ett bra solskydd, gärna från Eco Cosmetics eller Lovea, en skön duschkräm i valfri doft från Weleda, ett färgglatt nagellack (5-free så klart) och BB Cream från Luxsit med spf.
Läs också: Hannah Sjöström tipsar om naturliga solskydd

5. Vilka är dina bästa hälsotips?
– Jag har själv varit inne i en ganska stressig period och det har gett negativa effekter i form av torr och irriterad hud, jag har slarvat med mat och motion vilket har gjort mig energilös och ganska låg. Jag har bestämt mig för att lyssna mer på mig själv och jag har också bestämt att livet inte går ut på att jag ska stressa runt och må dåligt, det går ut på att jag ska försöka leva ett bra liv. Med allt vad det innebär.
Läs också: Skönhetsredaktören avslöjar sommaren och höstens hetaste trender!

Av Johanna Gustafsson


Fakta

Namn: Hanna Sjöström
Ålder: 42 år
Bor: Stockholm
Familj: Man och dotter
Sysselsättning: Journalist. Chefredaktör och publisher på Metromode.se samt driver bloggen Naturligtsnygg.se
Om Naturligt snygg: En blogg om ekologisk och naturlig hudvård och skönhet där jag skriver om hälsa ochnaturlig livsstil och ekologiska och naturliga alternativ. Här kan du även läsa om miljön, om vad som stödjer huden inifrån, hur yoga balanserar och hur miljön vinner på medvetna val.
Synlig på social media: Instagram: @hannah.sjostrom Facebook: Naturligt snygg Twitter: organic_hannah

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Män tränar löpning mer än kvinnor

Hälsa

 I Sverige tycker vi om att träna – drygt 70 procent tränar flera gånger i veckan. Men träningsformer  och skälen till att vi tränar skiljer sig åt mellan män och kvinnor. För män är det mest löpning och styrketräning som gäller, medan kvinnor gärna yogar.

 

Varför är det så lätt att bli sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

Behandla svårläkta sår med manukahonung 

Hälsa

Den speciella manukahonungen som kommer från Nya Zeeland har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den lämpar sig inte bara för invärtes bruk utan fungerar utmärkt som behandling vid svårläkta sår. Framförallt kan den vara en hjälp för anhöriga som vill hjälpa äldre personer med besvärliga bensår.

Vad händer när vi inte får kramas?

Forskning

Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi, var först i världen att prata om hur och varför må-bra hormonet oxytocin påverkar vårt välbefinnande. Men nu när vi inte har kunnat kramas på ett tag, och även måste vara försiktiga en stund till – vad händer då med vårt välbefinnande? – Det är förödande för vår hälsa att vara isolerade. Oxytocin frisätts inte bara vid beröring utan även vid möten, det blir inte på samma sätt när vi pratar i telefon, säger Kerstin.

Nu slipper Jacob smärtan i magen

Hälsa

Jacob Löthman var elva år när han fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD. Medicinerna gav biverkningar – och ända sedan tonåren har han levt med magsmärta, gaser och svullnad. För knappt två år sedan hittade han kapslarna med mjölksyrabakterier och effekten kom omedelbart. Idag är i princip alla hans problem borta.

 

 

Jadå, klart du ska testa gado gado!

Recept

Gado gado är en klassisk indonesisk sallad med tempeh. Namnet betyder potpurri på indonesiska, vilket beror på att man ofta använder olika grönsaker beroende på säsong. Gör gärna det du också! En krämig jordnötssås är kronan på  verket.

Sofia har hittat sin hudvård

Hälsa

Sofia Marklund har haft problem med sin hud i många år och aldrig hittat en hudvårdsrutin som funkar – förrän nu. Efter bara några veckor med en svensk serie av veganska produkter både ser och känner hon skillnad.

Camilla kan springa med hundarna igen

Hälsa

När Camilla Hallgren såg hur hennes hundar blev piggare och rörligare i lederna av ett tillskott med musselextrakt så bestämde hon sig för att prova själv. Artrosen i ett knä som hindrat henne att leva ett aktivt liv är nu helt borta. Nu springer hon milen utan problem igen.

 

Går det att träna bort gäddhänget?

Hälsa

Kroppen förändras efter en graviditet, en viktnedgång och samband med klimakteriet. Utebliven fysisk aktivitet och sämre kosthållning sätter också spår på kroppen. En sak som kan uppstå är överskottshud – och något kvinnor ofta pratar om är gäddhänget, som plötsligt blivit påtagligt. Men går det att få bort gäddhänget? Vi frågade vår träningsexpert Monika Björn, som har flera goda råd att ge.

Åsa: ”Jag har fått min kropp tillbaka”

Hälsa

Två graviditeter gjorde huden på Åsa Engströms mage slapp och skrynklig. Och när hon hade gått ner 42 kilo såg magen ut som ett russin. En kräm med ämnen som stramar upp huden, gjorde skillnad. Hård träning förbättrade resultatet – så mycket att Åsa ställde upp i en Bikini Fitness-tävling!

 

Hälsointresse-boom i coronakrisen

Hälsa

Vi har fått ett större hälsointresse under coronapandemin, i alla fall om man får tro statistiken från magasinappen Readly – där läsandet av hälsomagasin har ökat markant jämfört med i fjol. Det här intresserar oss mest just nu.

9-halsopoddar-for-hangmattan

9 hälsopoddar för hängmattan

Hälsa

Oavsett om du sitter på bryggan, cyklar till jobbet eller vilar i hängmattan är det härligt med en inspirerande podd i lurarna. Här ger vi dig tips på sommarens skönaste lyssning med fokus på hälsa och välmående.