Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

kvinna som får ansiktsbehandling

7 ansiktsbehandlingar som föryngrar din hud

Du har kanske hört talas om microdermabrasion, microneedling och plasma pen – men inte vet vad det är. Idag finns det en hel del föryngrande ansiktsbehandlingar. Det handlar bara att välja rätt efter hudtyp och plånbok. Kurera listar sju bra och effektiva behandlingar som ger dig år tillbaka i ansiktet.

En marknad som växt sig starkare de senaste åren är ansiktsbehandlingar med hjälp av teknik och olika maskiner. Basen i alla skönhetsvård är förstås att äta sunt, motionera och se till att få tillräckligt med sömn, och att välja bra hudvårdsprodukter och kanske tillsätta ett kosttillskott som stöttar huden.

Men den nya tekniken kan hjälpa åldrad hud att återfå spänst, lyster och fräschör. Här kommer sju olika behandlingsformer som ger synliga resultat i ansiktet.

 

Dermapen/Microneedling
Dermapen är en avancerad behandling med nålar som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt. Pennan som innehåller nålar ger en kontrollerad skada i huden. När det sker börjar kroppen genast att reparera skadan genom att bland annat producera nytt kollagen. Dessa nålar går olika djupt beroende vilket resultat som ska uppnås. Med dermapen kan olika problem behandlas. Allt från slapp, rynkig och åldrad hud till förstorade porer och ärr kan reduceras. Dermapen är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling och kan utföras på alla hudtyper och hudfärger.

LÄS OCKSÅ: “Probiotisk hudvård revolutionerar vår syn på huden”

Microdermabrasion
Huden processar hela tiden nya hudceller, de gamla och döda måste bort. En yngre hud tar hand om detta av sig själv men när vi blir äldre har huden svårare att sköta detta. Microdermabrasion är som en vakumsug med munstycke som slipar huden varsamt, vilket tar bort döda hudcellerna som blockerar porerna. Behandlingen ökar cellförnyelsen och stimulerar hudens egen läkningsprocess. Microdermabrasion behandlar de yttre hudlagren och har effekt på akne, torr hy, hyperpigmentering, rosacea, solskador och åldrad hud,

Plasma pen
Plasma pen är en ny teknologi som stramar upp lös och slapp hud, både i ansiktet och på kroppen. Pennan genererar energi som utlöses i form av en liten blixt när nålen når cirka en halv millimeter från huden. Då bildas en liten sårskorpa i form av en prick, och tack vare den högra temperaturen bli såret helt sterilt. Sårskorpan sitter kvar i några dagar och faller av naturligt när den läkt. Plasma pen verkar bra på akneärr, bristningar, rynkor och kråksparkar, vårtor och slappa ögonlock. Denna metod anses vara den som ger bäst resultat, förutom kirurgi, på ögonlocken. Två veckor efter en behandling ska man hålla sig borta från solen. Sårskorporna faller bort efter fem till sju dagar.

LÄS OCKSÅ: Carina lär oss mer om naturlig hudvård

BB Glow
Den här behandlingen liknar dermapen, men här appliceras ett färgat BB-serum in i huden, vilket ger en jämnare hudton med mer glow. Effekten förstärks de kommande veckorna. Ofta kan man behöva flera behandlingar. De som kan behandlas är missfärgningar i huden, ojämn hudton, grå och livlös hud, mörka ringar under ögonen och pigmentering. All sol ska undvikas de kommande två veckorna och man ska inte heller bada i bassäng eller träna några dagar efter.

Dr Schrammeks örtpeeling
Den här medicinskt utvecklade örtpeelingen rekommenderas till dig som behöver en djupare rengöring där en vanlig ansikts- eller ryggbehandling inte är tillräcklig. Den passar dig som har akneärr, dålig cirkulation, rynkor, stora porer eller trött och slapp hud. Precis som med de andra behandlingarna ska man inte vara ute i solen på två veckor.

 

LÄS OCKSÅ: Så tar du hand om din hy vid 30, 40 och 50

RF radiofrekvens
RF är en icke kirurgisk metod som stramar upp och ger fastare hud. Den hettar upp kollagenet i det djupare hudlagret vilket bidrar till nybildning av kollagen. Radiofrekvensen kan reducera hängande haka och kinder, nasolabialveck, rynkor och kråksparkar. Behandlingen kan minska ärrens djup och minska celluliter på kroppen. Ofta krävs några behandlingar med en månads mellanrum.

Microcurrent
Behandling med apparatur som verkar rengörande på djupet och stärker muskulaturen. Den ger huden mer spänst, lyster och fasthet och blir som ett naturligt lyft. Den är avkopplande och behaglig och har inga restriktioner efteråt.

Av Inger Palm


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Övrigt

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

färgrika grönsaker

Näringsämnen som kan bidra till mindre symtom vid covid-19

Forskning

Kardiologen och överläkaren Urban Alehagen har tillsammans med norska och ryska forskare gjort en studie där de skriver att brist på specifika näringsämnen kan förvärra symtomen för de som fått covid-19. Genom att säkerställa en god näringsstatus, framförallt bland äldre, kan detta ha en immunstärkande effekt.

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

 

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg. 

 

Programledaren Stephan Wilson i ett utegym

”Jag lyckades ta kontroll över min hälsa”

Krönikan

För fem år sedan gjorde programledaren Stephan Wilson en livsstilsförändring - efter en stark upplevelse som på många sätt förändrade hans liv. I sin krönika berättar han att han har sin nyfikenhet och sin upptäckarlust att tacka för att han idag är starkare och piggare vid 40 år fyllda än vid 20.