Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

kvinna som ler

Erbjudande: 8/800-metoden – ett redskap till bättre hälsa och varaktig viktminskning

8/800 med Cathrine

Du får tillgång till Cathrines nyhetsbrev och veckobrev under åtta veckor.

Du får både en talande hälsning från henne på 20 minuter och ett skräddarsytt brev för den veckan du befinner dig i.

Du får även två coachningssamtal på vardera 30 minuter som du kan ta när du vill under perioden. Denna service är unik för Kureras medlemmar.

Cathrines tredje receptbok, Turbostartmed 8/800 finns att beställa på Adlibris.

Exklusivt pris, enbart för Kureras läsare, 1850, ink moms. Då får du en 8-veckorskurs online, samt 2 individuella 30 minuters möten med Cathrine, via länk.

Läs mer om erbjudandet här: För Kureras läsare

Anmäl dig här: 8/800 kursen

Överviktig? Högt blodtryck? Höga blodfetter och blodsocker? Det kan du ändra på genom att lägga om din livsstil och dina matvanor.
Cathrine Schück är samtalsterapeut med fokus på kost och hälsa. Tillsammans med den engelska läkaren Michaels Mosley har hon skapat metoden 8/800.
Nu kan du som Kureras läsare gå hennes kurs via onlinekurs, till ett mycket förmånligt pris.

Kost och välmående hör ihop. Att äta fel mat hör ihop med flera saker. Stress och dålig sömn kan få dig att konsumera allt för mycket snabba kolhydrater. Det ger ett svajigt blodsocker, du mår både fysisk och känslomässigt sämre, och efter en tid har du lagt på dig onödiga extrakilon.

Men inte bara det, dåliga kostvanor gör att du riskerar att få ett förhöjt blodtryck, höga blodfetter och ett högt blodsocker. Det kallas för det metabola syndromet och runt hörnet väntar värre saker som hjärt-kärlsjukdomar.

 

LÄ OCKSÅ: Fråga Cathrine Schück - Kostrådgivare

Äter antiinflammatoriskt
Cathrine Schück är KBT-terapeut, föreläsare och jobbar primärt med att få oss att förändra dåliga kostvanor.

– De bakomliggande orsakerna till våra välfärdssjukdomar är högt blodtryck och blodsocker samt höga blodfetter. Om du har problem med detta så är den glada nyheten att det faktiskt går att få normala värden igen – och det utan medicine. Allt du behöver göra är att förändra dina matvanor, och det gör du genom att äta 800 kalorier under 8 veckor, säger Cathrine Schück.

Metoden 8/800 är framtagen av den engelska läkaren Michael Mosley, en metod som vilar på en vetenskaplig grund. För några år sedan läste Cathrine doktor Mosleys bok om det han kallar för blodsockerdieten och hon bestämde sig för att prova. Cathrine gick ner tio kilo och mådde så bra att hon kontaktade Mosley för att få grönt ljus att använda sig av hans koncept i Sverige.

 

– Jag har hjälpt flera tusen personer med den här metoden och jag har aldrig varit med om något som fungerar så bra. Jag fick tillåtelse av Michel Mosley att jobba efter 8/800-metoden, men har vidareutvecklat den. I min metod har jag plockat bort mjölkprodukterna och istället för diet kallar jag det för att äta antiinflammatorisk kost, berättar Cathrine.

LÄS OCKSÅ: Broccoli kan sänka blodsockret

Läs på innan
Ofta förlorar deltagarna ett kilo i veckan, men Cathrine är noga med att poängtera att det här inte är en bantningsmetod, utan ett sätt och en hjälp till en bättre livsstil där både kost och så småningom motion ingår.

– Under åtta veckor äter du mat som är nyttig för lederna, magen, huden, blodfetterna och blodsockret. Tanken är sedan att du ska fortsätta äta den här maten men öka på kalorimängden till kanske det dubbla efter ett tag.

När du bestämt dig för att gå kursen kan du sätta dig in i om 8/800-metoden.

 

Antingen genom att läsa Michael Mosleys bok eller se vad du kan hitta på nätet. Det handlar mycket om att vara mentalt förberedd inför kursen, för det kräver planering och disciplin.

LÄS OCKSÅ: Probiotika – bra för både tarm och hjärna

Kroppen förstår efter två veckor
– Jag tror att det är viktigt att välkomna en livsstilsförändring. Det ska vara något du längtat efter. Första veckan innan du börjar kan det vara klokt att ta bort pasta, bröd och mejeriprodukter för att vänja av kroppen med dessa livsmedel. Då blir det en mjuk nedtrappning. Under de åtta veckor som kursen pågår är det viktigt att du hela tiden håller dig mätt och känner dig trygg och lugn. Om kroppen känner sig otrygg så känner den att den är i fara och strävar efter att bli trygg. En sådan känsla gör att du jagar efter mat för att känna dig lugn och säker igen, och i den situationen ska du undvika att hamna, säger Cathrine.
Den frågan som Cathrine ofta får är om man kommer att vara hungrig under de åtta veckorna, och svaret på den är nej. Äter du ofta och tillför näringstät mat i form av mycket grönsaker så blir du inte hungrig.

– Det brukar ta två veckor innan kroppen landar och fattar vad som pågår. Under den tiden kan det kännas stökigt och rörigt, men vet man bara om det så brukar det gå bra. Sommaren är en utmärkt tid att ge sig själv nya matvanor. Har du semester är det ännu bättre för då har du mer tid att tänka igenom måltiderna, kanske läsa om metoden och bara ta det lugnt.

Av Inger Palm


8/800 med Cathrine

Du får tillgång till Cathrines nyhetsbrev och veckobrev under åtta veckor.

Du får både en talande hälsning från henne på 20 minuter och ett skräddarsytt brev för den veckan du befinner dig i.

Du får även två coachningssamtal på vardera 30 minuter som du kan ta när du vill under perioden. Denna service är unik för Kureras medlemmar.

Cathrines tredje receptbok, Turbostartmed 8/800 finns att beställa på Adlibris.

Exklusivt pris, enbart för Kureras läsare, 1850, ink moms. Då får du en 8-veckorskurs online, samt 2 individuella 30 minuters möten med Cathrine, via länk.

Läs mer om erbjudandet här: För Kureras läsare

Anmäl dig här: 8/800 kursen

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

par som springer

Näringsämnen du inte ska missa när du tränar

Övrigt

Om du har ett fysiskt krävande jobb, tränar mycket eller tänker börja träna – då har du ofta en högre omsättning av näringsämnen i kroppen än andra som är mer stillasittande. Här kommer några vitaminer och mineraler som du ska se till att få i dig för att orka träna.

kvinna tar en saltgurka

Så blir du av med ditt saltsug

Kost

Du har säkert haft en stark känsla av att du vill äta någon salt och letar efter salta nötter eller saltlakrits att knapra på. Det finns förstås en anledning till längtan efter salt. Näringsfysiologen Rebecca Johansson förklarar hur du löser problemet.

 

Därför är lök så nyttigt

Hälsa

Hacka, stek, ugnsbaka eller koka. Lök kan tillredas på många sätt. Vanlig lök är inte bara en smakhöjare, den främjar hälsan på många sätt. Till exempel stärker lök de goda bakterierna i tarmen och både gula och röda löken innehåller quercetin som är bra för immunförsvaret.

kvinna som yogar

5 yogaövningar för lugn och balans

TRÄNING

Kan yoga på en stol verkligen ge något? Ja, mycket mer än vad man kanske tror, säger Annika Sjöström som är kundaliniyogalärare. Du får bättre hållning och cirkulation, minskad stress och mer glädje. Här har hon satt ihop några övningar för Kureras läsare.

 

flicka med ballong springer

6 bra knep för extra energi i vår

Hälsa

På våren kan många känna sig dränerad på energi och ork efter en lång vinter. Dålig sömn, näringsbrist, stress och oro är vanliga orsaker. Här är några tips som kan hjälpa dig att få tillbaka krafterna.

hjärna med tärningar i

Spelberoende tar större risker

Forskning

I dag har spelberoende blivit så pass utbrett och stort att regeringen anser att det blivit ett folkhälsoproblem. Siffror visar på att 340 000 svenskar har ett spelberoende. Ny teknik har bidragit till ett komplexare missbruk. Nu visar forskning en koppling mellan hjärnans belöningsnätverk och att följa impulser som medför risker.

 

Frallor med en bytta smör

Proteinboostade frallor med bönor

Matbröd

Unna dig själv eller en närstående riktigt goda, nybakade frallor till frukost eller mellis! Dessa är bakade med bönor som höjer proteinhalten, mättar bra och passar perfekt till både unga idrottare och äldre personer med ökat proteinbehov.

lugn kvinna framför dator

Så kan du snabbt sänka stressen

Hälsa

Är du rädd för att gå till tandläkaren, ska hålla tal eller kanske bara behöver stressa ner? Oavsett orsak så finns snabb och naturlig hjälp. Ett koncentrat av l-teanin, som finns i grönt te, minskar stress och ångest inom en timma.

 

vinflaska och glas

Ny forskning visar samband mellan alkohol och hjärnblödning

Forskning

Varje år dör cirka 2,8 miljoner människor till följd av alkohol och alkohol är den sjunde ledande riskfaktorn för sjukdom och död världen över. I Sverige dör årligen närmare 2 000 av alkohol. En avhandling vid Umeå universitet visar att den som dricker fyra glas alkohol eller mer per dygn löper fem gånger så hög risk att drabbas av hjärnblödning.

man och kvinna tänker paddla kajak

Naturens apotek: Näring för årsrika

Äldre

Med stigande ålder minskar kroppens egen produktion av en rad ämnen. Det är därför viktigt att äta näringsrik kost, få tillräckligt med sömn och motionera. Ibland räcker inte kosten till. Då kan man se till att få i sig extra av hälsosamma ämnen. Här kommer några som vi kan behöva mer av ju äldre vi blir.

man med kaffekopp

Så sänkte Stig sitt PSA-värde

Naturlig hälsa

Stig Rådman opererades för cancer i urinblåsan och tog i samband med det ett PSA-prov, som tydde på sjukdom. Av en händelse fick han höra talas om att polyfenoler kan stödja prostatahälsan. Bara ett år efter han tagit de första tabletterna var hans PSA-värden normala

Leende kvinna blundar och håller i citrusfrukt i ena handen

5 skäl att boosta hyn med C-vitamin

Hud

C-vitamin är inte bara bra för att stärka immunförsvaret – det är även en riktigt verksam, välgörande och hajpad hudvårdsingrediens. Här är fem skäl till att C-vitamin är så bra för hyn – från glow till solskydd.

 

Fyra människor i soluppgång i motljus bakifrån

5 sätt att känna mer hopp

Mental hälsa

Att kunna känna hopp för framtiden och optimism är bra för hälsa, välmående – och i förlängningen även ett friskare och längre liv. Men under en pandemi  kan det vara svårt. Här är några knep för att känna mer hopp och glädje!