Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

9-halsopoddar-for-hangmattan

9 hälsopoddar för hängmattan

Oavsett om du sitter på bryggan, cyklar till jobbet eller vilar i hängmattan är det härligt med en inspirerande podd i lurarna.
Här ger vi dig tips på sommarens skönaste lyssning med fokus på hälsa och välmående.

Utbudet av poddar är enormt. Därför har vi valt ut några poddar med hälsofokus - om än med lite olika inriktningar - för sommarens lata dagar.
Aldrig lyssnat på en podd? Det är som ett radioprogram som går att lyssna på var och när man vill, via telefonen, surfplattan eller datorn. Via ett program eller en app väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande.

Hälsa kommer inifrån
Inspiration och hälsosamma tips från hälsoföretaget Holistic i samarbete med Petra Månström, som också står bakom populära Maratonpodden. Podden har en ambition att bidra till det holistiska perspektivet kring vad som påverkar vår hälsa och bidra till minskad hälsostress.

 

LÄS OCKSÅ: 12 hälsotips från Food Pharmacy

Food Pharmacy-podden9-halsopoddar-for-hangmattan
Food Pharmacy-podden är en podd om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera.

LÄS OCKSÅ: Från sönderstressad – till stresscoach

Prestationspodden
En podd som leds av Kureras egna bloggare Caroline Norbelie, och Per Lundevall och handlar om prestation, stress och personlig utveckling. Podcasten vill lyfta på skämskudden för alla de som är eller har varit utbrända och sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press.

Monday mantra – Må bättre
I den här podden pratar influencern Josefin Dahlberg om olika mantran för att hjälpa dig att älska dig själv, lära dig acceptans, njuta av nuet, meditera och må bättre.

elin_ribjer_podd_sa_kan_det_gaSå kan det gå
En relationspodd där kommande psykologstudenten Elin Ribjer intervjuar psykologer och experter på ett lättsamt sätt om hur vi har relationer på bästa och värsta sätt. Detta i syfte att stärka och inspirera till mer framgångsrika relationer.

4 health med Anna Sparre
I den här podden svarar den hälsoengagerade föreläsaren och kostrådgivaren Anna Sparre på frågor om hälsa och hur kroppen fungerar. I några avsnitt bjuds experter på olika områden in.

 

Fanny och Ila – Hållbar livsstil och holistisk hälsa
En fyndig, kostrådgivande retoriker och en underhållande, finlandssvensk näringsterapeut kända från @lesscarbs och @morotsliv - nu sammanslagna till ett. Här avhandlar de stort och smått, delar hacks, tips och råd, upplevelser och iakttagelser.

LÄS OCKSÅ: Ät dig symptomfri från sköldkörtelsjukdom

Paleoteket – hälsa med en läkande kost
En podd som riktar sig till dig med autoimmun sjukdom, magbesvär, allergier och kroniska hälsobesvär. Karl Hultén, biomedicinerare och författare som själv minskat sina symptom av autoimmun sjukdom, och Anna-Maria Norman, beteendevetare och hälsocoach, ger fördjupande kunskap, effektiva metoder och inspiration.

Audible Sleep - meditation med P DiddyP_diddy_meditation
Har du lessnat på traditionella poddar? Då kanske en guidad meditation med P Diddy och en godnattsaga med Nick Jonas från Jonas Brothers kan vara något för dig? Audible har lanserat en gratiskollektion ljudinnehåll, där du bland annat kan få klarhet i vanliga sömnmyter tillsammans med Arianna Huffington, grundare av The Huffington Post. Audible Sleep är också delvis ett samarbete med Arianna Huffington och hennes wellnessföretag Thrive Global.

Av Tina Harr


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

par som springer

Näringsämnen du inte ska missa när du tränar

Kost

Om du har ett fysiskt krävande jobb, tränar mycket eller tänker börja träna – då har du ofta en högre omsättning av näringsämnen i kroppen än andra som är mer stillasittande. Här kommer några vitaminer och mineraler som du ska se till att få i dig för att orka träna.

 

kvinna tar en saltgurka

Så blir du av med ditt saltsug

Kost

Du har säkert haft en stark känsla av att du vill äta någon salt och letar efter salta nötter eller saltlakrits att knapra på. Det finns förstås en anledning till längtan efter salt. Näringsfysiologen Rebecca Johansson förklarar hur du löser problemet.

Därför är lök så nyttigt

Hälsa

Hacka, stek, ugnsbaka eller koka. Lök kan tillredas på många sätt. Vanlig lök är inte bara en smakhöjare, den främjar hälsan på många sätt. Till exempel stärker lök de goda bakterierna i tarmen och både gula och röda löken innehåller quercetin som är bra för immunförsvaret.

 

kvinna som yogar

5 yogaövningar för lugn och balans

TRÄNING

Kan yoga på en stol verkligen ge något? Ja, mycket mer än vad man kanske tror, säger Annika Sjöström som är kundaliniyogalärare. Du får bättre hållning och cirkulation, minskad stress och mer glädje. Här har hon satt ihop några övningar för Kureras läsare.

flicka med ballong springer

6 bra knep för extra energi i vår

Hälsa

På våren kan många känna sig dränerad på energi och ork efter en lång vinter. Dålig sömn, näringsbrist, stress och oro är vanliga orsaker. Här är några tips som kan hjälpa dig att få tillbaka krafterna.

hjärna med tärningar i

Spelberoende tar större risker

Forskning

I dag har spelberoende blivit så pass utbrett och stort att regeringen anser att det blivit ett folkhälsoproblem. Siffror visar på att 340 000 svenskar har ett spelberoende. Ny teknik har bidragit till ett komplexare missbruk. Nu visar forskning en koppling mellan hjärnans belöningsnätverk och att följa impulser som medför risker.

 

Frallor med en bytta smör

Proteinboostade frallor med bönor

Matbröd

Unna dig själv eller en närstående riktigt goda, nybakade frallor till frukost eller mellis! Dessa är bakade med bönor som höjer proteinhalten, mättar bra och passar perfekt till både unga idrottare och äldre personer med ökat proteinbehov.

 

lugn kvinna framför dator

Så kan du snabbt sänka stressen

Hälsa

Är du rädd för att gå till tandläkaren, ska hålla tal eller kanske bara behöver stressa ner? Oavsett orsak så finns snabb och naturlig hjälp. Ett koncentrat av l-teanin, som finns i grönt te, minskar stress och ångest inom en timma.

vinflaska och glas

Ny forskning visar samband mellan alkohol och hjärnblödning

Forskning

Varje år dör cirka 2,8 miljoner människor till följd av alkohol och alkohol är den sjunde ledande riskfaktorn för sjukdom och död världen över. I Sverige dör årligen närmare 2 000 av alkohol. En avhandling vid Umeå universitet visar att den som dricker fyra glas alkohol eller mer per dygn löper fem gånger så hög risk att drabbas av hjärnblödning.

man och kvinna tänker paddla kajak

Naturens apotek: Näring för årsrika

Äldre

Med stigande ålder minskar kroppens egen produktion av en rad ämnen. Det är därför viktigt att äta näringsrik kost, få tillräckligt med sömn och motionera. Ibland räcker inte kosten till. Då kan man se till att få i sig extra av hälsosamma ämnen. Här kommer några som vi kan behöva mer av ju äldre vi blir.

man med kaffekopp

Så sänkte Stig sitt PSA-värde

Naturlig hälsa

Stig Rådman opererades för cancer i urinblåsan och tog i samband med det ett PSA-prov, som tydde på sjukdom. Av en händelse fick han höra talas om att polyfenoler kan stödja prostatahälsan. Bara ett år efter han tagit de första tabletterna var hans PSA-värden normala

 

Leende kvinna blundar och håller i citrusfrukt i ena handen

5 skäl att boosta hyn med C-vitamin

Hud

C-vitamin är inte bara bra för att stärka immunförsvaret – det är även en riktigt verksam, välgörande och hajpad hudvårdsingrediens. Här är fem skäl till att C-vitamin är så bra för hyn – från glow till solskydd.

Fyra människor i soluppgång i motljus bakifrån

5 sätt att känna mer hopp

Mental hälsa

Att kunna känna hopp för framtiden och optimism är bra för hälsa, välmående – och i förlängningen även ett friskare och längre liv. Men under en pandemi  kan det vara svårt. Här är några knep för att känna mer hopp och glädje!