Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

9-halsopoddar-for-hangmattan

9 hälsopoddar för hängmattan

Oavsett om du sitter på bryggan, cyklar till jobbet eller vilar i hängmattan är det härligt med en inspirerande podd i lurarna.
Här ger vi dig tips på sommarens skönaste lyssning med fokus på hälsa och välmående.

Utbudet av poddar är enormt. Därför har vi valt ut några poddar med hälsofokus - om än med lite olika inriktningar - för sommarens lata dagar.
Aldrig lyssnat på en podd? Det är som ett radioprogram som går att lyssna på var och när man vill, via telefonen, surfplattan eller datorn. Via ett program eller en app väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande.

Hälsa kommer inifrån
Inspiration och hälsosamma tips från hälsoföretaget Holistic i samarbete med Petra Månström, som också står bakom populära Maratonpodden. Podden har en ambition att bidra till det holistiska perspektivet kring vad som påverkar vår hälsa och bidra till minskad hälsostress.

 

LÄS OCKSÅ: 12 hälsotips från Food Pharmacy

Food Pharmacy-podden9-halsopoddar-for-hangmattan
Food Pharmacy-podden är en podd om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera.

LÄS OCKSÅ: Från sönderstressad – till stresscoach

Prestationspodden
En podd som leds av Kureras egna bloggare Caroline Norbelie, och Per Lundevall och handlar om prestation, stress och personlig utveckling. Podcasten vill lyfta på skämskudden för alla de som är eller har varit utbrända och sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press.

Monday mantra – Må bättre
I den här podden pratar influencern Josefin Dahlberg om olika mantran för att hjälpa dig att älska dig själv, lära dig acceptans, njuta av nuet, meditera och må bättre.

elin_ribjer_podd_sa_kan_det_gaSå kan det gå
En relationspodd där kommande psykologstudenten Elin Ribjer intervjuar psykologer och experter på ett lättsamt sätt om hur vi har relationer på bästa och värsta sätt. Detta i syfte att stärka och inspirera till mer framgångsrika relationer.

4 health med Anna Sparre
I den här podden svarar den hälsoengagerade föreläsaren och kostrådgivaren Anna Sparre på frågor om hälsa och hur kroppen fungerar. I några avsnitt bjuds experter på olika områden in.

 

Fanny och Ila – Hållbar livsstil och holistisk hälsa
En fyndig, kostrådgivande retoriker och en underhållande, finlandssvensk näringsterapeut kända från @lesscarbs och @morotsliv - nu sammanslagna till ett. Här avhandlar de stort och smått, delar hacks, tips och råd, upplevelser och iakttagelser.

LÄS OCKSÅ: Ät dig symptomfri från sköldkörtelsjukdom

Paleoteket – hälsa med en läkande kost
En podd som riktar sig till dig med autoimmun sjukdom, magbesvär, allergier och kroniska hälsobesvär. Karl Hultén, biomedicinerare och författare som själv minskat sina symptom av autoimmun sjukdom, och Anna-Maria Norman, beteendevetare och hälsocoach, ger fördjupande kunskap, effektiva metoder och inspiration.

Audible Sleep - meditation med P DiddyP_diddy_meditation
Har du lessnat på traditionella poddar? Då kanske en guidad meditation med P Diddy och en godnattsaga med Nick Jonas från Jonas Brothers kan vara något för dig? Audible har lanserat en gratiskollektion ljudinnehåll, där du bland annat kan få klarhet i vanliga sömnmyter tillsammans med Arianna Huffington, grundare av The Huffington Post. Audible Sleep är också delvis ett samarbete med Arianna Huffington och hennes wellnessföretag Thrive Global.

Av Tina Harr


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

två händer och en tarm

Kuren som räddar tarmens baksmälla

Övrigt

Antibiotikan har räddat miljontals människors liv. Men det finns en baksida av antibiotikaanvändningen – den tar inte bara död på de dåliga bakterierna. Antibiotika tar även död på de goda bakterierna som finns i vårt tarmsystem. Det kan leda till ganska besvärliga tillstånd. Men det finns förstås en motvikt till detta – probiotika kan återskapa balansen.

kaffe i glas

Fettkaffe – för längre mättnad och klarare tankar

Hälsa

Kanske har du hört talas om det. Kanske inte. Ordet fettkaffe får det möjligen att vända sig i magen på dig. Men tänk ett varv till. Och de som provat blir fast och längtar efter sitt fettkaffe på morgonen. Varför? Ja, det smakar riktigt gott, håller dig mätt längre, ger vakenhet och bränsle till hjärnan.

 

Fluffig grå katt sitter och jamar mot en orange bakgrund.

Det betyder din katts jamanden

Husdjur

Att din katt jamar kan betyda en rad olika saker, från att den är sjuk till att den är uttråkad och vill ha uppmärksamhet, helt enkelt. Men hur vet man vilket jam som signalerar smärta, respektive kel? Vi reder ut mjauandet!

echinacea blommor

WHO lyfter fram studien på echinacea som skydd mot covid-19

Forskning

Kurera skrev nyligen om en studie på echinacea som visade att den röda solhatten skyddar mot covid-19. Nu har WHO, Världshälsoorganisationen lagt upp studien på hemsidan. – När WHO nu tar upp och länkar till den schweziska studie som visar att ett välrenommerat echinacea-preparat motverkar flera olika coronavirus, inklusive det senaste Sars-Cov-2, så är det ett välkommet erkännande av att även örtmediciner kan bidra med skydd mot coronasmittan, säger professorn i farmakognosi Jan G Bruhn.

 

skål med mat

Tänk på det här om du bara äter växtproteiner

Hälsa

Trenden att äta mindre kött och gå över på växtbaserade proteinkällor ökar i Sverige. Men hur förhåller det sig med upptaget av växtproteiner? Kan kroppen tillgodogöra sig dessa lika bra som kött? Nej, vi kan inte det. Robert Brummer är professor i klinisk gastroenterologi vid Örebro universitet där man forskar i ämnet. Han reder ut hur vi ska förhålla oss till växtproteiner, dess biotillgänglighet och vilka hälsoeffekter det har.

4 enkla men effektiva magövningar

Hälsa

Att ha väl fungerande magmuskler är viktigt. Bland annat hjälper magen dig att ha en bra hållning och du kutar inte ryggen när du sitter framför dataskärmen. Här kommer fyra enklar övningar du kan göra hemma.

 

Närbild av kvinna på toaletten på morgonen

Allt du vill veta om flytningar

Hälsa

Genomskinliga, klistriga eller fluffiga? Flytningar varierar både i mängd, utseende och lukt under menstruationscykeln och under olika faser i livet. Här är allt du vill veta - men som du kanske inte vågat fråga.

två män

Martin Lidberg: Ingen visste om vår mörka familjehemlighet

Hälsa

Den framgångsrika brottarkungen Martin Lidberg har i hela sitt liv burit på en mörk familjehemlighet. Men nu har Martin och hans bror Jimmy bestämt sig för att avslöja sitt dolda förflutna i boken, Brottarbröder – en fight för livet, som kommer ut idag. – Pappa var spelmissbrukare och alkoholist. Han drev illegala spelklubbar. Ibland levde vi i lyx och överflöd för att nästa dag få besök av kriminella som tog alla pappas pengar, berättar Martin Lidberg.

Stressad och bekymrad kvinna i vitt linne

Så samspelar stressen och huden

Hud

Har du testat allt – men ändå inte lyckats få bukt med din problemhy? Glöm inte bort stressen! Både psykisk, känslomässig och fysisk stress är riktiga hudsabotörer. Här är några tips längs vägen.

 

kvinna mäter sitt blodtryck

Maten du ska undvika om du vill hålla blodtrycket nere

Kost

Ungefär en av tre svenskar har ett förhöjt blodtryck. Ärftlighet, stress, övervikt och dåliga kostvanor bidrar till högt blodtryck. Den genetiska faktorn går förstås inte att ändra på, men motionerar du, är måttlig med alkohol och låter bli rökning samt har sunda matvanor – då kan du ofta undvika att få problem med blodtrycket. Här är några livsmedel du ska vara försiktig med om du har högt blodtryck – eller du ska undvika för att undvika att drabbas högt blodtryck.

orienteringsskärm

Ny studie: Orienterare har bättre hälsa

Övrigt

En färsk studie gjord vid Örebro universitet visar att äldre orienterare mår bättre och har en hälsosammare tarmflora än friska pensionärer som bor hemma. – Veteranorienterarna mår bättre överlag. De upplever mindre stress, är gladare och har mindre problem med magen, säger forskaren Ida Schoultz.

kvinna med bebis

Akupunktur gav dem lilla Lova

Hälsa

Efter fem försök att bli gravida med IVF började Carolina och Emil att fundera på om de skulle ge upp hoppet om ett eget barn. Men så kom hjälp från ett helt oväntat håll. Akupunktur parallellt med hormonbehandlingarna skapade miraklet som heter Lova och idag är fyra månader gammal.

kvinna har panikångest

Koppling mellan stress och depression funnen

Forskning

Enligt Folkhälsomyndigheten får var femte svensk diagnosen depression någon gång i livet. Orsakerna till att sjukdomen uppstår är flera. Nu har forskare vid Karolinska Institutet hittat ett protein i hjärna som är viktigt för det humörreglerande serotoninet och för frisättningen av stresshormoner. Och och med denna upptäckts hoppas man kunna framställa effektiva mediciner.

 

kvinna sitter på marken

Ingefära motade Inga-Lills ledvärk

Hälsa

Att vara still är inte Inga-Lills melodi. Hon pysslar, bygger hus, odlar grönsaker och umgås gärna med vänner och familj. Det livet kräver att kroppen hänger med, så när hon fick ont i knäna så ville hon prova ett kosttillskott – vilket fungerade galant. 

Ung kvinna sitter i en park med fallna höstlöv och läser en bok

Läs dig frisk från depression

Mental hälsa

Att läsa och samtala om det man har läst kan påverka ditt välbefinnande, självförtroende och den existentiella hälsan - på ett sätt som medicinering inte kan. Nu startas landets första universitetsutbildning i biblioterapi.