9-halsopoddar-for-hangmattan

9 hälsopoddar för hängmattan

Oavsett om du sitter på bryggan, cyklar till jobbet eller vilar i hängmattan är det härligt med en inspirerande podd i lurarna.
Här ger vi dig tips på sommarens skönaste lyssning med fokus på hälsa och välmående.

Utbudet av poddar är enormt. Därför har vi valt ut några poddar med hälsofokus - om än med lite olika inriktningar - för sommarens lata dagar.
Aldrig lyssnat på en podd? Det är som ett radioprogram som går att lyssna på var och när man vill, via telefonen, surfplattan eller datorn. Via ett program eller en app väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande.

Hälsa kommer inifrån
Inspiration och hälsosamma tips från hälsoföretaget Holistic i samarbete med Petra Månström, som också står bakom populära Maratonpodden. Podden har en ambition att bidra till det holistiska perspektivet kring vad som påverkar vår hälsa och bidra till minskad hälsostress.

 

LÄS OCKSÅ: 12 hälsotips från Food Pharmacy

Food Pharmacy-podden9-halsopoddar-for-hangmattan
Food Pharmacy-podden är en podd om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera.

LÄS OCKSÅ: Från sönderstressad – till stresscoach

Prestationspodden
En podd som leds av Kureras egna bloggare Caroline Norbelie, och Per Lundevall och handlar om prestation, stress och personlig utveckling. Podcasten vill lyfta på skämskudden för alla de som är eller har varit utbrända och sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press.

Monday mantra – Må bättre
I den här podden pratar influencern Josefin Dahlberg om olika mantran för att hjälpa dig att älska dig själv, lära dig acceptans, njuta av nuet, meditera och må bättre.

elin_ribjer_podd_sa_kan_det_gaSå kan det gå
En relationspodd där kommande psykologstudenten Elin Ribjer intervjuar psykologer och experter på ett lättsamt sätt om hur vi har relationer på bästa och värsta sätt. Detta i syfte att stärka och inspirera till mer framgångsrika relationer.

4 health med Anna Sparre
I den här podden svarar den hälsoengagerade föreläsaren och kostrådgivaren Anna Sparre på frågor om hälsa och hur kroppen fungerar. I några avsnitt bjuds experter på olika områden in.

 

Fanny och Ila – Hållbar livsstil och holistisk hälsa
En fyndig, kostrådgivande retoriker och en underhållande, finlandssvensk näringsterapeut kända från @lesscarbs och @morotsliv - nu sammanslagna till ett. Här avhandlar de stort och smått, delar hacks, tips och råd, upplevelser och iakttagelser.

LÄS OCKSÅ: Ät dig symptomfri från sköldkörtelsjukdom

Paleoteket – hälsa med en läkande kost
En podd som riktar sig till dig med autoimmun sjukdom, magbesvär, allergier och kroniska hälsobesvär. Karl Hultén, biomedicinerare och författare som själv minskat sina symptom av autoimmun sjukdom, och Anna-Maria Norman, beteendevetare och hälsocoach, ger fördjupande kunskap, effektiva metoder och inspiration.

Audible Sleep - meditation med P DiddyP_diddy_meditation
Har du lessnat på traditionella poddar? Då kanske en guidad meditation med P Diddy och en godnattsaga med Nick Jonas från Jonas Brothers kan vara något för dig? Audible har lanserat en gratiskollektion ljudinnehåll, där du bland annat kan få klarhet i vanliga sömnmyter tillsammans med Arianna Huffington, grundare av The Huffington Post. Audible Sleep är också delvis ett samarbete med Arianna Huffington och hennes wellnessföretag Thrive Global.

Av Tina Harr


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna sitter på huk

Sitta sig frisk – går det?

Hälsa

Att ha ett stillasittande jobb är förenligt med ohälsa på sikt – om man inte ser till att motverka effekterna med aktivitet. En studie av en afrikansk folkstams vanor gjorde att amerikanska forskare ansåg att vi skulle leva längre om vi tog efter deras rörelsemönster. Och det bara genom att göra dagliga övningar med enkla men effektiva knäböj.

Ung kvinnlig karaktär fångad i en pillerburk. Kapslar. Medicin. Missbruk.

”Psykiatrin behöver gå från piller till samtal”

Kurera debatt

Idag äter var sjätte svensk psykofarmaka av något slag och drygt var tionde svensk äter någon antidepressiv medicin – många av dem är unga. Samtidigt ökar självmorden kraftigt bland unga vuxna. Psykiatern och psykoterapeuten Johan Stiernstedt frågar sig om det här är en rimlig utveckling och menar att samtal har blivit psykiatrins stora bristvara.

Håll dig frisk med honungens Rolls Royce 

Naturlig hälsa

Det är inte bara Bamse som gillar honung, det gör även vi människor – under första kvartalet 2020 ökade svenskarnas efterfrågan på manukahonung, "honungens Roll Royce", med hela 700 procent jämfört med i fjol. Den exklusiva honungen är effektiv för att förebygga och motverka förkylning, influensa och halsinfektioner.

Förälder – så lär du ditt barn goda digitala vanor

Mental hälsa

Föräldrar har en avgörande roll för sina barns välbefinnande - och ett ansvar att skydda dem från faror och säkerställa att de inte utsätter andra för trakasserier eller mobbning. Här följer några tips och råd för hur du kan stötta ditt barn till ett positivt och hälsofrämjande användande av digitala medier.

sa-lindrar-du-solbrannan

Så lindrar du solbrännan

Hud

Vad händer egentligen med huden om vi bränner oss, finns det något ställe som är farligare att bränna sig på – och går det att lindra solbrännan på något naturligt sätt? Vi ställde några frågor till Kureras skönhetsexpert om solbränna.

 

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

rått kött

Fall av böldpest upptäckt i Kina

Övrigt

Just när bekymrade kinesiska forskare varnat för en annan potentiell pandemi orsakad av ett influensavirus hos grisar har en rapport om fall av böldpest kommit från inre Mongoliet. Böldpest är en bakterieinfektion som sprids från råttor och via loppor i form av bett, men också om man äter gnagare.

kvinna sprayar sina ben med myggmedel

Så gör du ditt egna giftfria myggmedel

Naturlig hälsa

Sommaren och värmen är här och bor man i Sverige innebär det också myggtider. Älskar du mygg och att bli myggbiten? Sluta då läs. Ogillar du däremot myggbett och även kemikalier – ja, då följer här några effektiva och naturliga sätt att slippa de irriterande små rackarna.

 

familj som äter

Diamantis Koukouvinos: Så kan du få ordning på din IBS

Hälsa

IBS beskrivs ofta i Sverige som ett funktionellt tarmbesvär som kan yttra sig olika från person till person. Symtomen är framförallt uppblåst mage efter en måltid, smärta och obehag, gaser, diarré eller förstoppning eller en kombination av de båda.– Det är inte svårt att få ordning på IBS om man vet hur man ska behandla, säger Diamantis Koukouvinos som är naprapat och naturläkare inom kinesisk medicin.

Män tränar löpning mer än kvinnor

Hälsa

 I Sverige tycker vi om att träna – drygt 70 procent tränar flera gånger i veckan. Men träningsformer  och skälen till att vi tränar skiljer sig åt mellan män och kvinnor. För män är det mest löpning och styrketräning som gäller, medan kvinnor gärna yogar.

 

Varför är det så lätt att bli sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

 

Behandla svårläkta sår med manukahonung 

Hälsa

Den speciella manukahonungen som kommer från Nya Zeeland har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den lämpar sig inte bara för invärtes bruk utan fungerar utmärkt som behandling vid svårläkta sår. Framförallt kan den vara en hjälp för anhöriga som vill hjälpa äldre personer med besvärliga bensår.

Vad händer när vi inte får kramas?

Forskning

Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi, var först i världen att prata om hur och varför må-bra hormonet oxytocin påverkar vårt välbefinnande. Men nu när vi inte har kunnat kramas på ett tag, och även måste vara försiktiga en stund till – vad händer då med vårt välbefinnande? – Det är förödande för vår hälsa att vara isolerade. Oxytocin frisätts inte bara vid beröring utan även vid möten, det blir inte på samma sätt när vi pratar i telefon, säger Kerstin.

Nu slipper Jacob smärtan i magen

Hälsa

Jacob Löthman var elva år när han fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD. Medicinerna gav biverkningar – och ända sedan tonåren har han levt med magsmärta, gaser och svullnad. För knappt två år sedan hittade han kapslarna med mjölksyrabakterier och effekten kom omedelbart. Idag är i princip alla hans problem borta.