Agnes Gällhagen

Första inlägget!

10 september, 2013 | Kommentera (4)

Varmt välkommen till Smoothiebloggen!
Detta är det allra första inlägget! Jag som driver bloggen heter Agnes, och är som du kan läsa i faktarutan till höger, en matglad ekonörd med en förkärlek till färgstark, flytande föda. Här hittar du recept på juicer, smoothies, varma drycker, frukostar med mera. Allt gjort på naturliga, ofta ekologiska ingredienser, som är snälla mot magen och boostar hjärnan, immunförsvaret, musklerna, orken och kanske till och med förebygger allvarliga sjukdomar.

Varför smoothies?
I mixern kan jag slänga ner hur mycket frukt, bladgrönt, kål och grönsaker jag vill, och blanda till en dryck som kroppen har lätt att tillgodose sig då  mixningen slår sönder frukternas och grönsakernas celler, vilket gör näringsämnena mer lättupptagliga.
Livsmedelsverket rekommenderar ett dagligt intag på minst 500 gram frukt och grönt om dagen. Det är ca 5 frukter eller grönsaker. I mina frukostsmoothies klämmer jag ofta ner 4-5 stycken, plus en näve spenat eller två. Tänk att få i sig allt detta redan till frukost!
Det mättar utan att tynga ned kroppen, piggar upp, skärper sinnet, och håller blodsockernivån i schack. Det minskar risken för att få cancer och hjärt-kärlsjukdomar betydligt, bidrar till en frisk hy (särskilt för den med allergibesvär och eksem, då ett ökat smoothie/juiceintag ofta medför en minskad konsumtion av kemikalieproppad processerad mat), kickstartar hjärnan och koncentrationen för den som gillar att jobba/plugga/träna tidigt om mornarna, och sen är det förstås himla gott!
Den flytande formen underlättar matsmältningen något enormt, vilket är högt uppskattat av mig som stressad ung person med frekventa magproblem. En annan positiv sidoeffekt är att jag nästan aldrig blir förkyld! Jag skulle kunna fortsätta i en evighet med att rabbla fördelar, men vi stannar här för nu.

Här på Smoothiebloggen kommer jag att dela med mig av mina bästa flytande recept, samt tricks för att ha tiden och ekonomin att äta och leva ekologiskt, veganskt och raw till åtminstone dagens första mål mat.
Jag hoppas att du här ska finna inspiration till att äta mer färgstarkt från naturens finaste råvaror, och kanske lära dig en smula om kost och hälsa,
och hur vi kan skona vår miljö något genom våra kostvanor.

Nu kanske du ser en bild framför dig av en spirulinasörplande hippie som aldrig rör en bit bröd eller gud förbjude choklad!
Så är naturligtvis inte fallet. Eller, jag sörplar visserligen spirulina, bor i kollektiv, bär kånken, hänger i hälsokostaffärer och lyssnar på psykadelika…
Men i min mixer åker det ner allt möjligt! Från gröna smoothies till glutenfria bröd- och kaksmeter till dekadenta rawbrownies. Att äta nyttigt
är inte alls ensidigt eller tråkigt, utan tvärt om oändligt varierande och smarrigt. Några av mina favoritrecept på naturligt sötade efterrätter, bröd, snacks och annat finner du på min andra matblogg Food and Green Forests. Hungrar du efter ännu mer inspirerande matbilder än vad du kan finna på dessa två bloggar, så finns jag även på Instagram @foodandgreenforests samt Pinterest.

Om en dag eller två kommer det första receptet upp. Jag kan avslöja att det involverar lingon.
Nedan ser du ett bildgalleri som ett litet smakprov av vad du kommer att finna på den här bloggen : )

liten_smoothie3 liten_smoothie2 liten_smoothie1

liten_smoothie6 liten_smoothie4 liten_smoothie5

Ha en fin tisdag!
Agnes

Postad: 10 september, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Eko, Hälsa, Kost, Miljö, Okategoriserade, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Första inlägget!

 1. Jenny skrev den

  Den här bloggen ska bli spännande att få följa!!
  Lika bra å kika in på din andra blogg också ; )

  • Agnes Gällhagen skrev den

   Kul att du verkar gilla den!
   Och ja, såklart du ska kolla in min andra blogg också ; )
   Agnes

 2. Emma skrev den

  Kanon! Morgonsmoothien missar man aldrig, men kan ju få lite inspiration. Man behöver ju inte äta samma sak varje dag, liksom! Lingonreceptet lät som en höjdare. Heja!

  • Agnes Gällhagen skrev den

   Precis, och frukter och grönsaker kan ju blandas i en miljard olika kombinationer, även om det inte alltid känns så.
   Hoppas du finner att den smakar lika bra som det låter : D
   Agnes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)