Agnes Gällhagen

Morgonshot på citron & ingefära

20 november, 2013 | Kommentera (0)

IMG_9177

Godmorgon!
När jag vaknar om mornarna är det fortfarande bäcksvart ute, iskallt på golvet och alldeles tyst. Endast kylskåpets hummande ackompanjerar mina morgonrutiner. Först ett stort glas vatten, sedan gör jag mig i ordning, och sist äter jag frukost – något som lätt kan sno åt sig minst en timme då jag lägger mycket energi på att pyssla ihop ett välkomponerat mål, och gärna vill hinna lyssna på en podcast eller läsa igenom de bloggar jag följer innan det är dags att springa iväg på föreläsning.

En av mina favoritrutiner på morgonen sedan jag skaffade en råsaftcentrifug (som förövrigt blev vald till årets julklapp! Sicken trendkännare jag är), är att juica en superstark ingefärsshot som jag sveper innan frukost. Mitt i denna vinterkyla så sprider sig en varm rodnad i ansiktet och en hetta i bröstet av denna oskyldiga lilla drink. Ja, ungefär som att börja dagen med en skvätt brännvin. Med den skillnaden att min citron & ingefärsshot håller snuvan och hostan borta, skärper sinnena snarare än att blurra, och piggar upp nåt makalöst. Lite citron har jag i för smaken, och för att drinken ska fungera extra bra som immunförsvarsboost.

Morgonshot på citron & ingefära
1 person

1 ekologisk citron
ca 2 x 3 cm ingefära

Gör såhär:

1. Skär bort skalet på citronen. Det vita kan behållas utan problem. Skrubba ingefäran.

2. Kör ned båda i en råsaftscentrifug. Klart!

3. Häll upp drinken i ett litet glas. Shotta.

Hoppas ni får en fantastisk onsdag! Själv har jag en massa trevliga saker planerade för dagen såsom lunch med vän, middagsbjudning och nya Hunger Games på bio (!)

xo
Agnes

Postad: 20 november, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Frukost, Hälsa, Juice, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Kommentera inlägget

Morgonshot på citron & ingefära

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)