Agnes Gällhagen

Saffransdoftande Mango Lassi

9 december, 2013 | Kommentera (1)

IMG_0081

Hej alla glada! Jag ber om ursäkt för dåligt bloggande på senaste. Jag har varit osedvanligt upptagen, framförallt med skolarbete. Terminen börjar lida mot sitt slut, och grupparbeten, hemtentor och litteraturseminarium överlappar varandra. Samtidigt vill en ju gärna ha tid att krypa upp i soffan på söndagsmorgonen med adventsljusen tända och titta på veckans samlade avsnitt av julkalendern : )

Denna helg adventspimpade jag min morgonsmoothie med, inte helt otippat, saffran! Så mycket fantastiskt en kan åstadkomma med denna sagolika krydda. Mina smoothierecept brukar ju innehålla ganska många olika frukter och grönsaker, men detta är för en gångs skull superbasic. Bara tre ingredienser, för att vara exakt (kryddning borträknat). Denna hinner vem som helst slänga ihop en stressig morgon! En klassisk Mango Lassi består av främst av mango och mjölk och/eller yoghurt. Som alltid har jag här gjort en vegansk variant på kokosmjölk, med en uppfriskande touch av citronskal som balanserar upp den söta mangon och den kraftiga, mustiga smaken från saffran.

Saffransdoftande Mango Lassi
1 person, ca 400 ml

1 mogen mango / 1 ripe mango
1,5 msk fet kokosmjölk / 1,5 tbsp full fat coconut milk
1 skvätt citronjuice / a dash of lemon juice
1 nypa rivet citronskal (ca 1 tsk) / pinch of lemon zest (ca 1 tsp)
2 nypor saffran / 2 pinches saffron
1/2 tsk äkta vaniljpulver / 1/2 tsp vanilla bean powder
ca 1,5 dl vatten / ca 2/3 cup water

Gör såhär:
1. Skala och tärna mangon. Mixa med övriga ingredienser. Krydda med så mycket saffran du önskar, jag tyckte att ca 2 nypor var lagom. Ha eventuellt i lite mer vatten till önskad konsistens. Häll upp i ett fint glas. Klart!

Directions:
1. Peel and cube mango. Mix with the rest of the ingredients. Season with as much saffron as you prefer. Two pinches was enough for me. Add perhaps more water until desired consistency. Pour in a nice looking glass. Done!

xoxo
Agnes

Postad: 9 december, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Saffransdoftande Mango Lassi

  1. Evelinas Ekologiska skrev den

    Denna vill ja slurpa i mig NU! Så gott!
    /Evelina – Evelinas Ekologiska
    http://www.evelinasekologiska.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)