Agnes Gällhagen

Summer rolls & 7 st detoxrecept

1 februari, 2014 | Kommentera (2)

IMG_0783
Raw Vegan Summer Rolls med Sesamdipp.

En uppdatering från Raw Food-mecka: Jag älskar det!! Majoriteten av det jag stoppar i mig är numera rått, och även om vanan inte helt är etablerad än så känns det inte alls speciellt krångligt eller jobbigt. Har provat flera nya recept från Vibeke Amdisens bok “Pigg och glad med Raw Food”, bland annat dessa Summer Rolls med Sesamdipp. Alltså, dippsåserna i denna bok – my god! Kan äta dem med sked. Summer rolls av rispapper har blivit min nya comfort food. En kan fylla rullarna med precis vad som helst! Just dessa fyllde jag med en pesto på solrosfrön, mungböngroddar, curry och jordnötssmör, och spenat, persilja, riven morot och rödbeta, gurkstavar och fänkålsstavar. Rispappret kan köpas på asiatiska livsmedelsaffärer och behöver bara blötläggas en stund i ljummet vatten innan de kan rullas. Receptet på sesamdippen utökade jag med lite tahini med extra krämighet. Tips tips!

Jag har inga problem att hålla mig mätt på råkost heller, eftersom jag ofta kompletterar måltiderna med någon typ av pesto eller dressing på nötter, frön, groddar, nötsmör, avocado etc. Jag märker dock att jag skulle behöva planera in en juicedetox snart, för att rensa ut lite och underlätta matsmältningen av rå föda framöver. Om du funderar på att detoxa, så måste jag tipsa om att plocka upp senaste numret av Kurera på närmsta Hälsokraft! Där bidrar jag nämligen med 7 stycken recept, varav 6 stycken exklusiva för tidningen, på smoothies och juicer med detoxtema. Så märkligt att se sina bilder i tryck… Det blev superfint tycker jag! Vore kul att höra om någon provar recepten, och vad ni i så fall tycker : )

xx
Agnes

IMG_0771

Postad: 1 februari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Personligt, Raw, Vegan | Etiketter: , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Summer rolls & 7 st detoxrecept

  1. Johanna skrev den

    Min sambo gjorde ett av recepten här i veckan, den krämiga avokadosmoothien. Den var jättegod! Men vi hade ingen fänkål tyvärr… Ska testa alla recepten 🙂

    • Agnes Gällhagen skrev den

      Kul att ni gillade den : D Recepten är ingen rocket science, så det går ju alldeles utmärkt utan fänkål eller med något annat istället 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)