
Bovetepannkakor med timjansrostade körsbärstomater, getost och dadel & balsamicokräm
4 april, 2014 | Kommentera (3)
Jag har blivit helt nyförälskad i frukost på senaste, och kan drömma om smoothie bowls, ugnsbakad havregrynsgröt, fruktsallad, yoghurt med rostad müsli, knäckebröd med goda pålägg etc. etc… Denna vecka har jag flyttat, har således både begränsat med tid och begränsat med uppackad köksutrustning till att hålla på och experimentera i köket. Sitter därför och drömmer om förra helgens brunch deluxe! Krispiga, tunna bovetepannkakor med ugnsrostade körsbärstomater, timjan, mjuk getost och sötsyrlig och trögflytande dadel & balsamicokräm. Alltså!!! Detta är mitt bästa tips till er inför helgen. Själv ska jag hinna med en miljard (roliga) saker, som att gå på tur i skogen, äta på restaurang, gå på vernissage, gå på loppis, inviga odlingslådan, packa upp etc. Pannkaksreceptet kommer från Anna Skipper, resten är nån slags improvisation. Nedan kan du läsa ett ungefärligt recept. Alltså lova att prova! Receptet är vegetariskt samt glutenfritt.
Bovetepannkakor
Se recept.
Timjansrostade körsbärstomater
1 paket körsbärstomater på kvist
några kvistar timjan
olivolja
agavesirap eller honung
salt och peppar
Dadel & Balsamicokräm
4 dadlar, urkärnade
ca 4 msk balsamvinäger
en skvätt agavesirap
en skvätt vatten
getost och valfria frön att toppa med
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla olja och agavesirap (eller honung) över tomaterna. Salt och peppra. Klipp lite färsk timjan över. In i ugnen för 25-30 minuters rostning.
2. Vispa ihop pannkakssmeten enligt länkens anvisningar. Låt stå.
3. Mixa dadlar, balsamvinäger, agavesirap och vatten till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Ställ åt sidan.
4. Stek pannkakorna i riktigt smör, gärna saltat. Inget lätt och lagom här inte! Kokosolja går också bra.
5. Toppa de färdiga pannkakorna med några tomater, bitar av getosten, lite ringlad dadel & balsamicokräm samt sesamfrön eller annat valfritt frö. Ät medan det är varmt!
Smaklig måltid! Agnes
Postad: 4 april, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Kost, Okategoriserade, Recept, Vegetariskt | Etiketter: brunch, frukost, pannkakor, vegetariskt | Kommentera (3)
Mycket inspirerande blogg! Tycker mycket om dina bilder. Vad använder du för kamera/redigeringsprogram?
Hej Sofia!
Tack så jättemycket! Det glädjer 🙂
Jag använder en gammal Canon EOS 350D med standardobjektiv och redigerar i Lightroom.
Allt gott!
Agnes
Gaah! Måste prova!! 🙂