
Virgin Apple Sour
Postad: 4 januari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Hälsa, Juice, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: detox, drink, fest, juice, raw, vegan | KommenteraJag älskar när fantastiska recept bara uppstår av misstag! Som den här vansinnigt goda, syrliga äppeljuicen som kändes så lyxig att jag bestämde mig för att servera den som en Virgin Apple Sour, i kylt glas med en massa is. I själva verket skulle jag göra en helt vanlig grön smoothie till mig själv, där juicen skulle utgöra nån slags bas för att sedan lägga till banan och en näve spenat. Nu blev det inte så. Juicen var alldeles för god för att åka ner i nån himla smoothie!
För en lite elegantare presentation kan drinken skakas med is i en shaker och serveras i martiniglas. Perfekt för er som är less på alkohol efter jul- och nyårshelgerna : ) Men jag kan också tänka mig att det går att göra en fantastisk drink av den med lite gin och agavesirap. Det ska jag definitivt prova!
For recipe in English, click here.
Virgin Apple Sour
1-2 personer, beroende på storleken på glas
3 äpplen, en syrlig sort, t.ex vinteräpplen
2 stjälkar selleri, ca 25 cm långa
1 lime
en liten bit ingefära, ca 1×2 cm
3 isbitar per person
Gör såhär:
1. Lägg ett dricksglas eller två cocktailglas i frysen.
2. Skölj selleri och äpplen och ta bort kärnhusen. Skrubba ingefäran. Skala limen med en vass kniv.
3. Juica alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Ta ut glasen från frysen. Servera omedelbart med isbitar.
Trevlig helg!
Agnes