Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Agnes Gällhagen

Årets första juice – Morot & Apelsin

Postad: 1 januari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Eko, Frukost, Hälsa, Juice, Kost, Okategoriserade, Personligt, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , | 4 kommentarer

IMG_0414

Gott nytt år alla fina! Vilken är den perfekta dagen att inleda med ett glas färskpressad juice om inte den första januari? Alla dagar är förstås perfekta för att dricka juice på, men ska en rutin hinna etableras innan året är slut är det lika bra att börja idag ; )

Med snörvlande näsa pallrade jag mig upp imorse för att köra igång den vansinnigt högljudda råsaftcentrifugen och pressa den här superbasic juicen. Ambitionsnivån är kanske inte den högsta på nyårsdan, men ibland (eller oftast) är tre ingredienser det enda som behövs för att skapa något alldeles gudomligt. Morot, apelsin, citron. Som den där gamla klassiska juicen ACE, i liten grön flaska som brukar finnas på caféer. Fast minus socker och andra tillsatser då : )

Alla tidigare år har jag satt upp konkreta nyårslöften för mig själv och prydligt skrivit ned dem i min anteckningsbok, för att aldrig mer se åt dem igen. I år vet jag bättre. Jag har funderat länge och grundligt på vad som är viktigt för mig, Get my priorities straight så att säga, och sedan lämnat det där. Inga löften, inga måsten. Bara en tydlig helhetsbild av hur jag vill ha saker och ting. Det är lätt att fastna vid de begränsningar som löftena skapar, istället för att se målet som löftena är tänkta att leda till. Vägen till det liv jag vill ha är mer komplicerad än att den låter sig radas upp i ett antal punkter. Vad jag däremot vet är att för att hålla motivationen och modet på topp behöver motorn matas med bästa, ekologiska råvaror tillagade med tålamod och kärlek (ursäkta blödigheten), och det tänker jag fortsätta med under hela 2014, eller helst för all framtid!

IMG_0364

Årets första juice – Morot & Apelsin
1 person / serves 1

1 apelsin / 1 orange
2 morötter / 2 carrots
1/2 citron / 1/2 lemon

Gör såhär:
1. Skrubba rent morötterna och skär av topparna. Skär bort skalet på apelsinen och den halva citronen.

2. Kör ner alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Häll upp i ett stort glas med ett gäng isbitar. Drick omedelbart!

Tips! Andra ingredienser som är gudomliga att kombinera med ovanstående är till exempel selleri, palsternacka, ingefära och äpple.

Directions:
1. Wash carrots and cut off tops. Peel orange and lemon.

2. Juice all ingredients in a juicer. Pour into a large glass with a couple of ice cubes. Drink instantly!

Tips! Other divine ingredients to combine with above stated is for example celery, parsnip, ginger and apple.

God start på det nya året!

xo
Agnes

IMG_0371Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.