
Yoghurt & Mangoparfait med dold överraskning
Postad: 23 mars, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Personligt, Recept, Smoothie, Vegetariskt | Etiketter: brunch, frukost, parfait, recept, smoothie, vegetariskt | KommenteraGlad söndag!
Igår firade jag min 25årsdag (som egentligen är på onsdag), med superfrukost, efterrätt till lunch (bästa!) och vegetariskt knytkalas med vänner på kvällen. Det finns nog inget bättre sätt att fira saker på än med god mat. Faktum är att det nog inte finns någonting överhuvudtaget som är bättre än god, vällagad mat. Fina råvaror, välkomponerade måltider, en perfekt mogen mango. Sådana små saker kan verkligen göra mig helt lycklig. Vad fantastiskt det är med mat ändå!
Till födelsedagsfrukost åt jag en parfait-liknande historia i form av (gömd) turkisk yoghurt, agaverostade valnötter och pumpakärnor, raw kokoschips och en mango- och banankräm på toppen. För att göra det lite extra festligt dekorerade jag hela kalaset med tre sorters frön (svarta/vita sesamfrön samt chiafrön). Utanför bilden: Bovete & Mandelscones med brunost och gurka. Frukost alltså!! <3
Yoghurt & Mangoparfait med dold överraskning
1 person
1 dl turkisk yoghurt, blandad med en skvätt vatten
en liten näve valfria nötter och frön, gärna ugnsrostade
några raw kokoschips
1/2 mogen mango
1/2 mogen banan
1 klyfta citron, juice
agavesirap, kokosolja & havssalt till ugnsrostade nötter
sesamfrön & chiafrön till garnering
Gör såhär:
1. Börja med att rosta nötterna. Detta kan göras i förväg. Blanda ca 1 msk agave, 1 tsk kokosolja samt några nypor havssalt ihop med 2-3 dl valfria nötter och frön. Rosta på bakplåtspapper i ca 10-15 min i ugnen (180 grader). Låt svalna helt. Förvara i glasburk.
2. Blanda turkisk yoghurt med en skvätt vatten (pga så trög konsistens annars). Lägg i botten av en skål. Fyll på med nötter och kokoschips.
3. Mixa mango, banan och citron, ev. med en skvätt vatten. Häll blandningen över yoghurten, nötterna och kokoschipsen. Garnera med frön. Klart!