Agnes Gällhagen

Kokos & Hallon Rawgurt

Postad: 10 februari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , | En kommentar

IMG_0996

Glad måndag!

Idag vill jag dela med mig av en variant på Banan & Bovetesmoothien jag la upp för två veckor sen. Denna smarriga historia är något slags mellanting av en smoothie och raw bovetegröt. Lite som yoghurt. Rawgurt kan vi kalla det!
Den uppstod genom den gamla vanliga, väl beprövade metoden: jag tog lite vad jag hade hemma! Det råkade det vara frysta hallon, kokosflingor, nåt äpple och frysta bananskivor. Och så bovete då.
Syrligt och mustigt på samma gång. Jag toppade rawgurten med instant stekpannemüsli, kokosflingor och lite finhackad ingefära, och åt till söndagsfrukost. Jag kan lova att det, ihop med ett glas grapefruktjuice, höll mig mätt i många timmar. Perfekt uppladdning inför söndagens klättring. Något jag för övrigt precis har börjat med, och älskar! Alltså den skräckblandade förtjusningen och adrenalinet – jag är redan hooked!

IMG_1003

Kokos & Hallon Rawgurt
2 små portioner, eller 1 stor

2 frysta bananer
1 äpple
1 apelsin, juice
1 dl frysta hallon
3 msk blötlagt, helt bovete
2 msk kokosflingor
2 msk kokosmjölk
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Gör såhär:

1. Kvällen innan: Hacka och frys in banan (det går också bra att använda färsk). Blötlägg bovetet i rikligt med vatten.

2. Innan servering: Skölj bovetet grundligt. Skala och tärna äpple. Juica apelsin för hand, i juicepress eller centrifug. Tina hallon och banan lite lätt ifall du som jag kör med stavmixer. Mixa alla ingredienser. Spä eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Servera i två glas (eller skålar) för två mindre portioner (lite mer än på bilden), eller i en djup tallrik för en redig frukost. Toppa med valfritt gott! Typ nötter och frön, müsli, torkad frukt, cacaonibs, bär etc. Avnjut!

Hoppas ni får en fin vecka!

xx
Agnes

IMG_0990Glassig Banan & Bovetesmoothie

Postad: 21 januari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Frukost, Hälsa, Kost, Näringsfakta, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , , | En kommentar

IMG_0735

Januari har en tendens att bli årets fattigaste och mest stressiga månad. Åtminstone för oss studenter. Decembers knappa studiebidrag är slut redan till nyår, och årets första veckor kantas av inlämning efter tenta efter seminarium efter kursavslut. Därför tänkte jag att det är läge för ett billigt och rekordsnabbt smoothierecept som kan slängas ihop en stressig morgon (eller till middag om det kniper), utan att kompromissa med smak och elegans.

Bovete är en lättsmält ört som gör att du känner dig mätt länge, och är en bra källa till magnesium, B-vitamin, kalium och järn. Det är dessutom himla billigt och enkelt att förbereda. I det här receptet har jag blötlagt helt bovete över natten, sedan sköljt ordentligt för att få bort skadliga ämnen i skalet, och slutligen mixat ner i smoothien för en krämig konsistens. De färdigskivade och frysta bananerna gör att smoothien känns extra lyxig och smarrig i sin glassiga känsla, och förenklar dessutom arbetet på morgonen. Några dadlar för sötma, apelsin för syrlighet och vanilj för ytterligare glassighet, och du är all set! Det funkar utmärkt att slänga i lite proteinpulver, mesquitepulver eller kakao/carob också.

IMG_0768

Glassig Banan & Bovetesmoothie
1 person

2 stora eller 3 små ekologiska bananer / 2 large or 3 small organic bananas
1 apelsin, juice / 1 orange, juice
2 dadlar, urkärnade / 2 dates, pitted
2 rågade msk helt bovete / 2 heaping tbsp whole grain buckwheat
1/2 tsk äkta vaniljpulver / 1/2 tsp vanilla bean powder
1/2 dl nötmjölk (valfritt) / 3-4 tbsp nutmilk (optional)
1 msk mesquite/proteinpulver/kakao/carob (valfritt) / 1 tbsp preferred superfood powder (optional)
kallt vatten till önskad konsistens /cold water until desired consistency

Gör såhär:

1. På kvällen: skiva banan och förvara i en påse i frysen. Blötlägg bovete över natten.

2. Vid servering: Skölj bovetet noggrant. Mixa den frysta bananen (tina ev. lite lätt om du har en känslig mixer), bovetet, dadlar, apelsinsaft, vanilj och ev. nötmjölk och valfri superfood tillsammans med lite vatten till önskad konsistens. Drick omedelbart!

Directions:

1. In the evening: Slice and store banana in a plastic bag i freezer. Soak buckwheat and leave over night.

2. Before serving: Rinse buckwheat throughly. Mix frozen banana (you might need to defrost it a bit if your mixer is too weak), buckwheat, dates, orange juice, vanilla and nut milk and superfood powder if you care for that, with water until desired consistency. Drink instantly!

xx
AgnesVirgin Apple Sour

Postad: 4 januari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Hälsa, Juice, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera

IMG_0469

Jag älskar när fantastiska recept bara uppstår av misstag! Som den här vansinnigt goda, syrliga äppeljuicen som kändes så lyxig att jag bestämde mig för att servera den som en Virgin Apple Sour, i kylt glas med en massa is. I själva verket skulle jag göra en helt vanlig grön smoothie till mig själv, där juicen skulle utgöra nån slags bas för att sedan lägga till banan och en näve spenat. Nu blev det inte så. Juicen var alldeles för god för att åka ner i nån himla smoothie!

För en lite elegantare presentation kan drinken skakas med is i en shaker och serveras i martiniglas. Perfekt för er som är less på alkohol efter jul- och nyårshelgerna : ) Men jag kan också tänka mig att det går att göra en fantastisk drink av den med lite gin och agavesirap. Det ska jag definitivt prova!

IMG_0491

For recipe in English, click here.

Virgin Apple Sour
1-2 personer, beroende på storleken på glas

3 äpplen, en syrlig sort, t.ex vinteräpplen
2 stjälkar selleri, ca 25 cm långa
1 lime
en liten bit ingefära, ca 1×2 cm
3 isbitar per person

Gör såhär:
1. Lägg ett dricksglas eller två cocktailglas i frysen.

2. Skölj selleri och äpplen och ta bort kärnhusen. Skrubba ingefäran. Skala limen med en vass kniv.

3. Juica alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Ta ut glasen från frysen. Servera omedelbart med isbitar.

Trevlig helg!
Agnes

 Årets första juice – Morot & Apelsin

Postad: 1 januari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Eko, Frukost, Hälsa, Juice, Kost, Okategoriserade, Personligt, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , | 4 kommentarer

IMG_0414

Gott nytt år alla fina! Vilken är den perfekta dagen att inleda med ett glas färskpressad juice om inte den första januari? Alla dagar är förstås perfekta för att dricka juice på, men ska en rutin hinna etableras innan året är slut är det lika bra att börja idag ; )

Med snörvlande näsa pallrade jag mig upp imorse för att köra igång den vansinnigt högljudda råsaftcentrifugen och pressa den här superbasic juicen. Ambitionsnivån är kanske inte den högsta på nyårsdan, men ibland (eller oftast) är tre ingredienser det enda som behövs för att skapa något alldeles gudomligt. Morot, apelsin, citron. Som den där gamla klassiska juicen ACE, i liten grön flaska som brukar finnas på caféer. Fast minus socker och andra tillsatser då : )

Alla tidigare år har jag satt upp konkreta nyårslöften för mig själv och prydligt skrivit ned dem i min anteckningsbok, för att aldrig mer se åt dem igen. I år vet jag bättre. Jag har funderat länge och grundligt på vad som är viktigt för mig, Get my priorities straight så att säga, och sedan lämnat det där. Inga löften, inga måsten. Bara en tydlig helhetsbild av hur jag vill ha saker och ting. Det är lätt att fastna vid de begränsningar som löftena skapar, istället för att se målet som löftena är tänkta att leda till. Vägen till det liv jag vill ha är mer komplicerad än att den låter sig radas upp i ett antal punkter. Vad jag däremot vet är att för att hålla motivationen och modet på topp behöver motorn matas med bästa, ekologiska råvaror tillagade med tålamod och kärlek (ursäkta blödigheten), och det tänker jag fortsätta med under hela 2014, eller helst för all framtid!

IMG_0364

Årets första juice – Morot & Apelsin
1 person / serves 1

1 apelsin / 1 orange
2 morötter / 2 carrots
1/2 citron / 1/2 lemon

Gör såhär:
1. Skrubba rent morötterna och skär av topparna. Skär bort skalet på apelsinen och den halva citronen.

2. Kör ner alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Häll upp i ett stort glas med ett gäng isbitar. Drick omedelbart!

Tips! Andra ingredienser som är gudomliga att kombinera med ovanstående är till exempel selleri, palsternacka, ingefära och äpple.

Directions:
1. Wash carrots and cut off tops. Peel orange and lemon.

2. Juice all ingredients in a juicer. Pour into a large glass with a couple of ice cubes. Drink instantly!

Tips! Other divine ingredients to combine with above stated is for example celery, parsnip, ginger and apple.

God start på det nya året!

xo
Agnes

IMG_0371Grön Post-Workout Smoothie

Postad: 23 oktober, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Hälsa, Juice, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Superfood | Etiketter: , , , , , | En kommentar

IMG_8630

Hej! Här kommer ett snabbtips från tentaplugg-dimman på en grön
smoothie som passar extra bra efter träning. För tillfället spetsar jag mina post-workout smoothies med ärtproteinpulver, bipollen och chlorella.
Andra proteinpulver och superfoods går förstås också bra. Kom ihåg att mina smoothie-recept bara är rekommendationer. Känn dig fri att anpassa recepten efter vad du råkar ha hemma. Det ska inte vara krångligt inte!
Just detta recept förutsätter dock att du har en råsaftscentrifug. Om du
inte har det, kan du göra en lite “grövre” variant genom att köra alltihopa i mixern. Halvera då mängden som står under “juice” i receptet, och var
noga med att skölja, skala och riva/tärna. Lägg eventuellt till något extra för sötma. Jag gillar lite extra riv från ingefäran, alltså har jag skrivit in en
rätt så stor mängd. Det går bra att minska på denna om en vill.
Jag har ytterligare en väldigt smarrig återhämtningssmoothie på lur, samt
ett nytt favoritsnack här hemma på G. Stay tuned för recept på dessa!

Tips! Juicen är himla god för sig själv också!

Grön Post-Workout SmoothieJuice:

2 selleristavar / 2 celery stalks
1 bit fänkål, ca 8 x 2 cm / 1 piece of fennel, about 3 x 1 inch
1/2 citron / half a lemon
2 bitar ingefära, ca 2 x 4 cm / 2 pieces of ginger, about 1 x 2 inches
2 äpplen / 2 apples


I mixern / in blender:

en näve spenat eller grönkål
 / a handful of spinach or kale
blasten från selleristjälkarna / celery leaves from the 2 stalks
1 klyfta honungsmelon / 1 slice of honey dew melon
1 liten fryst banan
 / 1 small frozen banana
några blad mynta / a couple of leaves mint
3 isbitar / 3 ice cubes
1/2 tsk chlorella (valfritt) / 1/2 tsp chlorella (optional)
1 msk ärtprotein (valfritt)
 / 1 tbsp pea protein (optional)
1 tsk bipollen (valfritt)
 / 1 tsp bee pollen (optional)

Gör såhär:
1. Skölj selleri, fänkål och äpple. Skrubba ingefära. Skala citron. Kör ned alltihopa i en råsaftscentrifug!
2. Skölj bladgrönt. Skiva banan om du inte redan har en färdigskivad och fryst. Kärna ur och tärna melonen. Mixa ihop med juicen och valfria superfoods. Enjoy!

Directions:
1. Rinse celery, fennel and apple. Scrub ginger. Peel lemon. Juice in a juicer!
2. Rinse leafy greens. Slice banana if you haven’t already one prepared in freezer. Scrape seeds from melon and cut in pieces. Put in blender together with juice and add-ins. Enjoy!

xoxo
AgnesBerry Smoothie in a Bowl

Postad: 29 september, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Eko, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Superfood, Vegan | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

IMG_8151

Vissa dagar ledsnar jag totalt på att äta min frukost ur ett sugrör som en annan ettåring. Jag längtar efter att sätta tänderna i något riktigt knaprigt, tugga, svälja, äta saker som har en konsistens. Ibland skippar jag då smoothie-frukosten helt och äter någonting helt annat. Som knäckebröd
med jordnötssmör, eller havregrynsgröt. Men allt som oftast går jag istället bananas på toppingen! No pun intended.
Mina “Smoothie Bowls” gör jag lite tjockare i konsistensen genom att ha i mindre vatten och mer kokosmjölk, nötsmör eller annat som bidrar med en mustighet, så att de mer liknar yoghurt än dryck. Sedan kan jag ha på hur mycket nötter, frön, bär och skivad frukt jag vill, och på så sätt både få i mig en riktigt maxad superfood-frukost samtidigt som mina käkar får arbeta lite mer än vanligt.

På senaste tiden har jag verkligen känt att jag behöver den där extra boosten i min mat för att orka med denna hektiska höst. Jag förstår inte vad som hände?! Ena dagen står jag fullkomligt rastlös och och utan jobb efter att precis ha hoppas av min tidigare utbildning, för att andra dagen hitta en ny utbildning (inom Humanekologi) som visar sig vara så galet intressant att jag vill göra mitt absolut bästa (vilket inkluderar typ skriva hemtenta på fredagkvällar) samt alternera mellan två olika extrajobb och två olika matbloggar och inte ha en sekund över att ägna åt världsliga (men välbehövliga) struntsaker. Det är rätt fascinerande ändå hur tydligt och omedelbart kroppen påverkas av mental stress. Innan jag ens har förstått själv att mitt liv är överbelastat, så varnar min kropp mig genom att till exempel börja värka på konstiga ställen, ge mig huvudvärk utan anledning (well) och dålig hy. Den är allt bra klok. Nu har jag, på min kropps inrådan, bokat in både skogsutflykt, yoga, fika, och tidig läggning i veckan.

Häromdagen gjorde jag en ovanligt lyckad och galet näringsrik Smoothie Bowl på tre olika sorters bär, garnerad med precis allt gott jag kunde komma på. Jag lyckades till och med smyga i en rejäl näve sallad utan att det märktes. Du kan använda precis vilka bär och frukter du har hemma. Jag är urdålig på att komma ihåg att måtta och skriva ner recept, så detta är ett ytterst ungefärligt recept ur minnet.

IMG_8151-2

Berry Smoothie in a bowl
1 person
vegan, raw, free of sugar, gluten, soy and can easily be made free of nuts

1/2 fryst mango / half a frozen mango
1 liten banan / 1 small banana
1 kiwi / 1 kiwi
1 litet äpple/ 1 small apple
1,5 dl frysta bär (jag använde hallon, röda vinbär & blåbär) / half a cup frozen berries (I used raspberries, red currant & blueberries)
1 näve valfritt bladgrönt (jag tog rosésallad mest för färgens skull) / one handful of leafy greens of choice (I used red lettuce)
2 msk kokosmjölk (valfritt) / 2 tbsp coconut milk (optional)
1 skvätt citronjuice / a droplet of lemon juice
1 skvätt vatten tills önskad konsistens / a little water until desired concistency

Topping:
På bilden: aktiverade hasselnötter och solrosfrön, fikon, päron, hallon, jordnötssmör & bipollen. Alla typer av nötter, frön, frukter, bär och nötsmör funkar utmärkt! Prova skalade hampafrön och chiafrön för en extra proteinboost.

In the photo: activated hazelnuts and sunflower seeds, figs, pear, raspberries, peanut butter & bee pollen. All kinds of nuts, seeds, fruits, berries and nut butters works fine! Try hemp seeds and chia seeds for an extra protein boost.

Gör såhär:
1. Skölj, tärna och mixa alla ingredienser utom topping med en stavmixer eller i en blender.
2. Späd med vatten och eventuellt kokosmjölk tills önskad konsistens.
3. Garnera med valfri topping. Ringla lite nötsmör över. Ät med sked!

Directions:
1. Rinse, cube and mix all ingredients except topping with a hand-held mixer or in a blender.
2. Add water and perhaps coconut milk (optional) until desired concistency.
3. Garnish with optional topping. Sprinkle some nut butter over it all. Eat with a spoon!

xo
AgnesChokladig Kaffesmoothie

Postad: 23 september, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Hälsa, Kost, Näringsfakta, Nötmjölk, Okategoriserade, Raw, Recept, Superfood, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera

IMG_8093-2

Förutom att dricka smoothies, så är kokkaffe en viktig morgonrutin hemma hos mig. Det första jag gör efter att jag stigit upp är att traska till köket, måtta upp 3 skopor kaffe och 6 dl vatten i en kanna och sätta på spisen. Jag kan meddela att det går åt en himla massa kaffe i ett ensamhushåll. Det går liksom inte att göra mindre än tre koppar med lyckat resultat i en kokkaffekanna. Alltså blir det så att jag häller ut en stor del av kaffet i vasken. Himla onödigt!
Därför är jag SÅ nöjd över att ha kommit på ett fantastiskt sätt att kombinera mitt kaffe och smoothiedrickande! Jag sparar kaffet som blir över i glasflaskor och förvarar i kylen till morgonen därpå, då de åker ned i smoothien. Har alltså druckit denna smoothie varannan dag den senaste veckan!
Kalla, söta, kaffedrycker är ju inget nytt på espressobarerna, men vem kunde ana att det skulle passa så bra i kombination med frukt?! När jag gör mina kaffesmoothies, så satsar jag på att använda väldigt mogna, väldigt söta frukter. Gärna exotiska. Typ banan, mango eller ananas. Persika funkar också bra.
 Förutom koffeinkicken, så gör jag smoothien extra energigivande med råkakao och superfooden mesquite. Råkakao innehåller tokmycket antioxidanter; 4 ggr mer än vanlig kakao och 15 ggr mer än blåbar (!).
Det är dessutom en bra boost för humöret då råkakaon ökar nivåerna av seratonin och dopamin i kroppen (de s.k. “måbrahormoner”), samt innehåller mycket järn, magnesium, koppar och zink.
Andra saker en kan toppa en kaffesmoothie med är macapulver, bipollen och hampafrön.

Om du vill läsa lite mer om superfoodsen Maca och Mesquite, så har jag skrivit om det här.

Chokladig Kaffesmoothie
1 person

2 små ekologiska bananer
1/2 mango / 1 nektarin / 2 skivor ananas (fryst)
1-1,5 dl mandelmjölk
4-6 urkärnade dadlar, beroende på önskad sötma
1-1,5 dl kallt starkt kaffe
2 msk råkakao
1/2 tsk kanel
2 msk fet kokosmjölk som rörs i på slutet
1 nypa salt

valfri boost:
1 msk mesquitepulver
1/2 msk macapulver

förslag på topping:
riven mörk 85% choklad
hampafrön
bipollen
siktad kakao eller kanel

Gör såhär:

1. Frys gärna in frukten, förutom bananerna, i förväg. Tärna den då innan du fryser in den.
Kaffet kan också kokas i förväg och förvaras i kylen så att det hinner svalna.

2. Mixa alla ingredienser förutom topping och kokosmjölk med en stavmixer eller i en blender. Om du använder varmt kaffe: mixa i 2 isbitar i smoothien. Om smoothien känns för trögflytande kan du ha i lite kallt vatten alternativt mer mandelmjölk.

3. Rör i kokosmjölken.

4. Häll upp i ett stort glas (jag har själv inga glas som rymmer mina gigantiska morgonsmoothies, så jag fyller på mitt glas flera gånger istället : ), och toppa med frön, nötter, bipollen, kakao, kanel, riven choklad eller vad du själv önskar! Drick omedelbart, med sugrör.
Hoppas ni inte har en lika stressig vecka framför er som jag, utan har tid att ta långfrukost, läsa tidningen och gå höstpromenader i skogen. Själv kommer jag speeda på med denna dryck varje dag, tills det har lugnat ner sig lite.

xo
Agnes

Ps. Recept på en höstig äpple, mangold och zucchini-sallad med curryrostade hasselnötter, finns nu uppe på Food and Green Forests!

IMG_8108-2Gurkmeja & Lingonsmoothie

Postad: 11 september, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Eko, Hälsa, Kost, Näringsfakta, Okategoriserade, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , , | 7 kommentarer

IMG_7668

Godkväll!
Det allra första receptet jag tänkte dela med er är inspirerat av den tidiga hösten. Under augusti och tidig september mognar lingonen, och skogsluften blir allt friskare. Skolor och jobb sätter igång igen, och många åker på förkylningar som en reaktion på den smått chockartade omställningen från häng på solvarma klippor till intensivt arbetstempo.
Denna förkylningsförebyggande antioxidant och C vitamin-bomb till smoothie har jag druckit säkert sju stycken av den senaste veckan.
Så krämig, syrlig och uppfriskande!

De C vitamin- och polyfenolrika (förening av ämnen som bland annat skyddar kroppens slemhinnor från skadliga bakterier) lingonen kombineras med en bit färskriven gurkmejarot, vars friska, lite kryddiga smak närmast kan liknas vid doften av skogsmylla eller svartvinbärsblad. En klick lindhonung med sin lätt eucalyptusdoftande underton och en bit blekselleri bidrar ytterligare till den höstiga skogskänslan. Som “bas” har jag använt rejält mogen, fryst banan, persika och mango för en söt, sorbetliknande smak och konsistens, och en skvätt fet kokosmjölk för krämighet. Slutligen, för extra vitaminboost och syrlighet, mixade jag i några klyftor urkärnad citron (fibrerna sitter i fruktköttet!). Jag konsumerar enorma mängder citron, typ två om dan, så att använda hela klyftor istället för bara saften är också ett sätt för mig att försöka vara lite mer ekonomisk och minska matsvinnet.

IMG_7661

Färsk gurkmeja går att köpa på hälsokostaffärer, och vissa välsorterade mataffärer. Det går bra att använda högkvalitativ torkad gurkmeja också, om en bara är ute efter dess hälsofördelar. Räkna dock inte med den skogsaktiga smaken i så fall, utan snarare någonting mer i stil med ökensand. Det vill säga inte så mycket smak alls. Det går alldeles utmärkt att använda färsk ingefära istället, för motsvarande frisk- och kryddighet.
Gurkmeja har traditionellt använts i Indien och Sydostasien för dess antiseptiska och anti-inflammatoriska egenskaper, samt för att kurera leveråkommor. Ämnet curcumin, som ger gurkmejan dess gula färg, har bland annat visats minska risken för Alzheimers och cancer, samt fungerar läkande på till exempel hudsprickor och munsår. Vilken mirakelmat, va!
Se upp med färgen bara. Den är svår att få bort från både hud och skärbrädor, och får du gurkmeja på kläderna är det tyvärr kört.

IMG_7636

Gurkmeja & Lingonsmoothie

1 person, ca 500 ml

1 fryst banan
1/2 fryst mango
1/2 fryst stor persika/nektarin eller 1 liten
1 stjälk blekselleri (ca 25 cm), hackad
1/3 av en stor citron, urkärnade klyftor
2 msk fet kokosmjölk
ca 1 dl kallt vatten, eller till önskad konsistens
1 dl lingon
1 tsk lindhonung (eller valfri annan honungssort)
2 cm färsk gurkmejarot, skalad och riven

Denna smoothie kan göras helt vegansk genom att byta ut honungen mot agavesirap.

Gör såhär:

1. Förbered genom att skölja, hacka och frysa in banan, persika eller nektarin och mango i förväg. Detta kan med fördel göras för flera smoothies åt gången. Jag brukar ha ett gäng påsar med olika frukt och grönt-kombinationer som jag bara plockar fram när det vankas smoothieverkstad.

2. Om lingonen är djupfrysta: värm lite vatten tills små bubblor dyker upp, och lägg i lingonen i någon minut för att tina. Var försiktig med att koka lingonen! C vitamin är känsligt för värme och förstörs lätt. Häll sedan bort vattnet, och blanda lingonen med honungen. Har du färska lingon så hoppar du bara över att lägga dem i vatten.

3. Mixa fryst frukt, lingon & honungsblandningen, selleri, citron, kokosmjölk, gurkmeja och vatten till önskad konsistens. Drick och njut!

AgnesSök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.