Agnes Gällhagen

Yoghurt & Mangoparfait med dold överraskning

Postad: 23 mars, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Personligt, Recept, Smoothie, Vegetariskt | Etiketter: , , , , , | Kommentera

IMG_1281

Glad söndag!
Igår firade jag min 25årsdag (som egentligen är på onsdag), med superfrukost, efterrätt till lunch (bästa!) och vegetariskt knytkalas med vänner på kvällen. Det finns nog inget bättre sätt att fira saker på än med god mat. Faktum är att det nog inte finns någonting överhuvudtaget som är bättre än god, vällagad mat. Fina råvaror, välkomponerade måltider, en perfekt mogen mango. Sådana små saker kan verkligen göra mig helt lycklig. Vad fantastiskt det är med mat ändå!

Till födelsedagsfrukost åt jag en parfait-liknande historia i form av (gömd) turkisk yoghurt, agaverostade valnötter och pumpakärnor, raw kokoschips och en mango- och banankräm på toppen. För att göra det lite extra festligt dekorerade jag hela kalaset med tre sorters frön (svarta/vita sesamfrön samt chiafrön). Utanför bilden: Bovete & Mandelscones med brunost och gurka. Frukost alltså!! <3

IMG_1256

Yoghurt & Mangoparfait med dold överraskning
1 person

1 dl turkisk yoghurt, blandad med en skvätt vatten
en liten näve valfria nötter och frön, gärna ugnsrostade
några raw kokoschips

1/2 mogen mango
1/2 mogen banan
1 klyfta citron, juice

agavesirap, kokosolja & havssalt till ugnsrostade nötter
sesamfrön & chiafrön till garnering

Gör såhär:
1. Börja med att rosta nötterna. Detta kan göras i förväg. Blanda ca 1 msk agave, 1 tsk kokosolja samt några nypor havssalt ihop med 2-3 dl valfria nötter och frön. Rosta på bakplåtspapper i ca 10-15 min i ugnen (180 grader). Låt svalna helt. Förvara i glasburk.

2. Blanda turkisk yoghurt med en skvätt vatten (pga så trög konsistens annars). Lägg i botten av en skål. Fyll på med nötter och kokoschips.

3. Mixa mango, banan och citron, ev. med en skvätt vatten. Häll blandningen över yoghurten, nötterna och kokoschipsen. Garnera med frön. Klart!

IMG_1269



Syrlig smoothie på yoghurt och lingon

Postad: 19 mars, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Eko, Frukost, Hälsa, Juice, Kost, Recept, Smoothie, Vegetariskt | Etiketter: , , , , | Kommentera

pinksmoothie

Ett snabbt hejhej från en stressad Agnes!
Häromdagen gjorde jag denna fantastiska smoothie till pluggmellis. Syrlig turkisk yoghurt, massa citron och lingon, apelsinjuice och banan för sötma, ingefära för hetta och hampafrön och kokos för att göra den lite mer mättande och lämplig som pre-workout mellanmål. Bilden är från min instagram @foodandgreenforests.

Syrlig smoothie på yoghurt och lingon
1 person, ca 400-500 ml

1 stor apelsin, juice
1/2 citron, juice
1/2 blodgrape, juice

2 ekologiska bananer
0,75 dl turkisk yoghurt
1/2 dl frysta blåbär
1/2 dl frysta lingon
1×2 cm färsk ingefära, skalad och hackad
1 tsk acaipulver (valfritt)

toppa med skalade hampafrön och kokoschips eller riven kokos

Gör såhär:
1. Juica citron, apelsin och grape i en råsaftcentrifug, juicepress eller för hand.

2. Mixa juicen med övriga ingredienser i en blender eller med en stavmixer. Späd ev. med lite vatten. Garnera med hampafrön och kokos. Drick omedelbart eller fyll upp en flaska och ta med till skolan/jobbet 🙂

Tips! Gör du en smoothie eller juice för att spara till senare: se till att du fyller upp flaskan helt och hållet. Det bevarar näringsämnena bättre och gör att juicen oxiderar mindre.

Trevlig onsdag!
Agnes



Juicedetox, dag 3

Postad: 3 mars, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Frukost, Hälsa, Juice, Kost, Näringsfakta, Okategoriserade, Personligt, Raw, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , , | 2 kommentarer

IMG_9780

Jag är nu inne på tredje detox-dagen och första dagen med märkbara detoxsymptom. Jag känner mig trött, hängig, lite nedstämd, har torra och spruckna läppar och en lätt huvudvärk och halsont som kommer och går. Inga kraftfulla symptom direkt, mest en allmänt eländig känsla. Det enda som mår bra är magen : )
Jag är spänd på att se hur länge eländigheten kommer vara, och hur jag kommer må längre fram i detoxen. Jag var beredd på att sådant som legat och lurat i kroppen skulle titta fram, men jag hade inte väntat mig att det skulle ge även psykologiska effekter. Jag antar att stress och oro gör sig synliga i kroppens svagare tillstånd.

Grönt på morgonen
Jag har börjat mina dagar med en gigantisk grön smoothie med avocado eller banan som bas. Jag tycker att jag står mig längre på en sådan än om jag äter en massa frukt som ger snabb energi men som också ganska snabbt går ur kroppen. Bilden ovan visar en av de två gröna smoothies som finns i mitt detoxreportage i senaste Kureranumret. Den innehåller bland annat avocado, grönkål, äppeljuice, lime, vetegräs och äppelcidervinäger. Mums!
Gröna smoothies och juicer är särskilt bra på morgonen eftersom de stödjer kroppens naturliga utrensningssystem och inte belastar matsmältningssystemet för mycket. Dessutom är blodsockret i ett känsligt läge på morgonen då du inte ätit något under natten. För mycket fruktsocker kan lätt få blodsockret att skjuta i taket.

För den som är nyfiken har mina matrutiner sett ut ungefär såhär:
Morgon 1: Stort glas vatten. Citron och ingefärsshot med gurkmejahonung (kryddad med cayenne, svartpeppar, kanel och gurkmeja).
Morgon 2 (på jobbet): Grön smoothie, ca 6-7 dl. Grönt te eller pepparmintste.
Förmiddag: Juice av varierande sort, ca 3-4 dl.
Lunch: Raw, kall soppa (idag åt jag till exempel gazpacho med soltorkade tomater och cashewnötter) eller en matigare smoothie med t.ex bovete eller nötter i och en bananbas.
Eftermiddag: Rester från lunch, alt. en banan, bovete & kakaosmoothie.
Middag: Lite vad jag får cravings efter (inom ramen för min detox). Frukt- och bärsmoothie, jordnötssmörssmoothie, raw soppa…
Kväll: Flera koppar te. Eventuellt “glass” till efterrätt. Typ fryst frukt- och bär som jag helt enkelt mixar till en sorbet 🙂

Dricker även massvis med vatten under dagen.

Detoxvecka på Kurera
Det är inte bara jag som detoxar i mars! Nästa vecka är det detoxvecka här på Kurera. På flera av våra bloggar samt i papperstidningen och på webbsidan kommer det finnas texter på temat. Här kan du till exempel kolla in Malins detoxförberedelser!

Nä nu är jag fullkomligt vrålhungrig. Dags för en mango och jordgubbssmoothie! Kanske lyxar till det med pecannötter…

xo
Agnes



Glassig Banan & Bovetesmoothie

Postad: 21 januari, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Frukost, Hälsa, Kost, Näringsfakta, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , , | En kommentar

IMG_0735

Januari har en tendens att bli årets fattigaste och mest stressiga månad. Åtminstone för oss studenter. Decembers knappa studiebidrag är slut redan till nyår, och årets första veckor kantas av inlämning efter tenta efter seminarium efter kursavslut. Därför tänkte jag att det är läge för ett billigt och rekordsnabbt smoothierecept som kan slängas ihop en stressig morgon (eller till middag om det kniper), utan att kompromissa med smak och elegans.

Bovete är en lättsmält ört som gör att du känner dig mätt länge, och är en bra källa till magnesium, B-vitamin, kalium och järn. Det är dessutom himla billigt och enkelt att förbereda. I det här receptet har jag blötlagt helt bovete över natten, sedan sköljt ordentligt för att få bort skadliga ämnen i skalet, och slutligen mixat ner i smoothien för en krämig konsistens. De färdigskivade och frysta bananerna gör att smoothien känns extra lyxig och smarrig i sin glassiga känsla, och förenklar dessutom arbetet på morgonen. Några dadlar för sötma, apelsin för syrlighet och vanilj för ytterligare glassighet, och du är all set! Det funkar utmärkt att slänga i lite proteinpulver, mesquitepulver eller kakao/carob också.

IMG_0768

Glassig Banan & Bovetesmoothie
1 person

2 stora eller 3 små ekologiska bananer / 2 large or 3 small organic bananas
1 apelsin, juice / 1 orange, juice
2 dadlar, urkärnade / 2 dates, pitted
2 rågade msk helt bovete / 2 heaping tbsp whole grain buckwheat
1/2 tsk äkta vaniljpulver / 1/2 tsp vanilla bean powder
1/2 dl nötmjölk (valfritt) / 3-4 tbsp nutmilk (optional)
1 msk mesquite/proteinpulver/kakao/carob (valfritt) / 1 tbsp preferred superfood powder (optional)
kallt vatten till önskad konsistens /cold water until desired consistency

Gör såhär:

1. På kvällen: skiva banan och förvara i en påse i frysen. Blötlägg bovete över natten.

2. Vid servering: Skölj bovetet noggrant. Mixa den frysta bananen (tina ev. lite lätt om du har en känslig mixer), bovetet, dadlar, apelsinsaft, vanilj och ev. nötmjölk och valfri superfood tillsammans med lite vatten till önskad konsistens. Drick omedelbart!

Directions:

1. In the evening: Slice and store banana in a plastic bag i freezer. Soak buckwheat and leave over night.

2. Before serving: Rinse buckwheat throughly. Mix frozen banana (you might need to defrost it a bit if your mixer is too weak), buckwheat, dates, orange juice, vanilla and nut milk and superfood powder if you care for that, with water until desired consistency. Drink instantly!

xx
Agnes



Saffransdoftande Mango Lassi

Postad: 9 december, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , , | En kommentar

IMG_0081

Hej alla glada! Jag ber om ursäkt för dåligt bloggande på senaste. Jag har varit osedvanligt upptagen, framförallt med skolarbete. Terminen börjar lida mot sitt slut, och grupparbeten, hemtentor och litteraturseminarium överlappar varandra. Samtidigt vill en ju gärna ha tid att krypa upp i soffan på söndagsmorgonen med adventsljusen tända och titta på veckans samlade avsnitt av julkalendern : )

Denna helg adventspimpade jag min morgonsmoothie med, inte helt otippat, saffran! Så mycket fantastiskt en kan åstadkomma med denna sagolika krydda. Mina smoothierecept brukar ju innehålla ganska många olika frukter och grönsaker, men detta är för en gångs skull superbasic. Bara tre ingredienser, för att vara exakt (kryddning borträknat). Denna hinner vem som helst slänga ihop en stressig morgon! En klassisk Mango Lassi består av främst av mango och mjölk och/eller yoghurt. Som alltid har jag här gjort en vegansk variant på kokosmjölk, med en uppfriskande touch av citronskal som balanserar upp den söta mangon och den kraftiga, mustiga smaken från saffran.

Saffransdoftande Mango Lassi
1 person, ca 400 ml

1 mogen mango / 1 ripe mango
1,5 msk fet kokosmjölk / 1,5 tbsp full fat coconut milk
1 skvätt citronjuice / a dash of lemon juice
1 nypa rivet citronskal (ca 1 tsk) / pinch of lemon zest (ca 1 tsp)
2 nypor saffran / 2 pinches saffron
1/2 tsk äkta vaniljpulver / 1/2 tsp vanilla bean powder
ca 1,5 dl vatten / ca 2/3 cup water

Gör såhär:
1. Skala och tärna mangon. Mixa med övriga ingredienser. Krydda med så mycket saffran du önskar, jag tyckte att ca 2 nypor var lagom. Ha eventuellt i lite mer vatten till önskad konsistens. Häll upp i ett fint glas. Klart!

Directions:
1. Peel and cube mango. Mix with the rest of the ingredients. Season with as much saffron as you prefer. Two pinches was enough for me. Add perhaps more water until desired consistency. Pour in a nice looking glass. Done!

xoxo
Agnes



Röd Prestera-Mera Smoothie

Postad: 3 november, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Hälsa, Juice, Näringsfakta, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Superfood, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera

IMG_8770

Sedan jag äntligen införskaffade mig en råsaftcentrifug för ett par veckor sedan har jag konsumerat abnorma mängder rödbetsjuice. Den mustiga sötman i betorna i kombination med ingefära, citron och frisk äppeljuice är helt enkelt oslagbar. Här har jag uppgraderat denna näringsrika juice till en lite rejälare smoothie som fungerar både pre och post workout.

Kväverika grönsaker som rödbetor ökar blodflödet till musklerna och ger oss mer energi när vi tränar, och det antibakteriella kokosfettet ger ett omedelbart och varaktigt energitillskott som med sina medellånga fettkedjor dessutom stärker immunförsvaret och är viktiga för energiproduktion och muskelarbete. Addera en matsked proteintillskott och en tesked bipollen så har du även en superbra återhämtningsdryck. Receptet räcker till två portioner. Förbered på morgonen och häll upp på två flaskor så är du kittad för resten av dagen!

Jag har även slängt i blåbär för extra antioxidanter, och mirakelkryddan gurkmeja för dess antinflammatoriska egenskaper. 

För extra magnesium-
tillskott kan du addera en näve spenat eller två, alternativt en matsked chiafrön eller andra frön. Jag lovar att det inte kommer märkas på smaken! : ) Magnesium är viktigt vid kroppens tillverkning av proteiner vilket kan vara önskvärt vid träning, och har en massa andra fina hälsofördelar som förbättrad muskel- nerv- och leverfunktion. Magnesium verkar även mot depression, sömnlöshet och migrän. En himla viktig mineral helt enkelt!

Nu när det börjar bli mörkt och ruggigt ute känns det extra viktigt att få
i sig färgstark mat. Kom ihåg att frukt och grönsakers färg indikerar dess näringsinnehåll. Ju starkare färg desto mer späckat med näring! Därför är mörkt röda, blå och gröna samt svarta livsmedel bland de näringsrikaste.

Tips! Skala rödbetor och ingefära och kärna ur äpple innan du juicar, och gör vegobiffar av det överblivna fruktköttet, 2 ägg, 2 tsk fiberhusk och valfri kryddning. På så sätt kirrar du veckans lunchlådor samtidigt som du minskar på matsvinnet. Bra va? 
Citrusfrukter lämpar sig dock inte för biffar, så juica först de andra ingredienserna – töm behållaren på fruktrester och spara – och juica sedan sist citrusfrukterna.

Obs! Det kan se ut som att receptet innehåller en miljard olika ingredienser; det blir lätt lite rörigt med den engelska översättningen inkluderad. Hälften av ingredienserna är i själva verket valfria tillskott, och du kan variera frukterna beroende på vad du gillar eller har hemma.

Röd Prestera-Mera Smoothie
2 portioner, ca 6 dl / 2 servings, ca 2,5 cups

Juice:
3 små rödbetor / 3 small beetroots
en halv citron / half a lemon
1 äpple eller apelsin / 1 apple or orange
1 bit ingefära, ca 2 x 4 cm / 1 piece of ginger, ca 1 x 2 inches
3 stavar selleri, 20 cm / 3 celery stalks, ca 10 inches
1 bit fänkål 2 x 8 cm (valfritt) / 1 piece of fennel, ca 1 x 4 inches

I mixern:
1 banan / 1 banana
0,5 dl frysta blåbär / 1/4 cup frozen blueberries
3 isbitar / 3 ice cubes
1 moget päron / 1 ripe pear
4 msk kokosmjölk eller en knut kokosfett / 4 tbsp coconut milk or one knob coconut oil
två nypor kardemumma / two pinches ground cardamom
1/2 tsk kanel / 1/2 tsp ground cinnamon
1 tsk bipollen (valfritt) / 1 tbsp bee pollen (optional)
2 krm högkvalitativ gurkmeja, gärna ekologisk (valfritt) / 1/2 tsk ground, organic turmeric (optional)
1 msk proteinpulver, till exempel ärtprotein (valfritt) / 1 tbsp protein powder, e.g. pea protein (optional)

Gör såhär:


1. Skala rödbetor och ingefära. Kärna ur äpple, eller skär bort det yttersta skalet på apelsinen. Skär bort skalet på citronen. Skölj fänkål och selleri. Släng ned alltihopa i en råsaftscentrifug. Spara gärna fruktköttet till vegobiffar! Se i så fall notis ovan.

2. Skala päron och skär i kuber. Skiva banan. Mixa päron, banan, blåbär, is, kokosmjölk, kryddor, juice och valfria superfoods i en blender eller med en stavmixer. Häll upp i två glas och servera genast, alternativt fyll upp två små flaskor (för ca 3 dl) och förvara (helst) kylda inför ett träningspass!

Directions:
1. Peel beetroot and ginger. Stone apple, or peel orange. Peel lemon. Rinse fennel and celery stalks. Juice everything in a juicer. Tips! Save the left over fruit pulp (except citruses) for veggie patties.

2. Peel and cube pear. Slice banana. Mix pear, banana, blueberries, ice, coconut milk, spices, juice and optional superfoods in a blender or using a hand mixer. Pour into two glasses and drink instantly, or fill up two small bottles and preferably store in refridgerator to be used pre and post workout!

xo
Agnes



Grön Post-Workout Smoothie

Postad: 23 oktober, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Hälsa, Juice, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Superfood | Etiketter: , , , , , | En kommentar

IMG_8630

Hej! Här kommer ett snabbtips från tentaplugg-dimman på en grön
smoothie som passar extra bra efter träning. För tillfället spetsar jag mina post-workout smoothies med ärtproteinpulver, bipollen och chlorella.
Andra proteinpulver och superfoods går förstås också bra. Kom ihåg att mina smoothie-recept bara är rekommendationer. Känn dig fri att anpassa recepten efter vad du råkar ha hemma. Det ska inte vara krångligt inte!
Just detta recept förutsätter dock att du har en råsaftscentrifug. Om du
inte har det, kan du göra en lite “grövre” variant genom att köra alltihopa i mixern. Halvera då mängden som står under “juice” i receptet, och var
noga med att skölja, skala och riva/tärna. Lägg eventuellt till något extra för sötma. Jag gillar lite extra riv från ingefäran, alltså har jag skrivit in en
rätt så stor mängd. Det går bra att minska på denna om en vill.
Jag har ytterligare en väldigt smarrig återhämtningssmoothie på lur, samt
ett nytt favoritsnack här hemma på G. Stay tuned för recept på dessa!

Tips! Juicen är himla god för sig själv också!

Grön Post-Workout Smoothie



Juice:

2 selleristavar / 2 celery stalks
1 bit fänkål, ca 8 x 2 cm / 1 piece of fennel, about 3 x 1 inch
1/2 citron / half a lemon
2 bitar ingefära, ca 2 x 4 cm / 2 pieces of ginger, about 1 x 2 inches
2 äpplen / 2 apples


I mixern / in blender:

en näve spenat eller grönkål
 / a handful of spinach or kale
blasten från selleristjälkarna / celery leaves from the 2 stalks
1 klyfta honungsmelon / 1 slice of honey dew melon
1 liten fryst banan
 / 1 small frozen banana
några blad mynta / a couple of leaves mint
3 isbitar / 3 ice cubes
1/2 tsk chlorella (valfritt) / 1/2 tsp chlorella (optional)
1 msk ärtprotein (valfritt)
 / 1 tbsp pea protein (optional)
1 tsk bipollen (valfritt)
 / 1 tsp bee pollen (optional)

Gör såhär:
1. Skölj selleri, fänkål och äpple. Skrubba ingefära. Skala citron. Kör ned alltihopa i en råsaftscentrifug!
2. Skölj bladgrönt. Skiva banan om du inte redan har en färdigskivad och fryst. Kärna ur och tärna melonen. Mixa ihop med juicen och valfria superfoods. Enjoy!

Directions:
1. Rinse celery, fennel and apple. Scrub ginger. Peel lemon. Juice in a juicer!
2. Rinse leafy greens. Slice banana if you haven’t already one prepared in freezer. Scrape seeds from melon and cut in pieces. Put in blender together with juice and add-ins. Enjoy!

xoxo
Agnes



Syrlig rödbetssmoothie toppad med yoghurt och granola

Postad: 10 oktober, 2013 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Eko, Frukost, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Recept, Smoothie, Vegetariskt | Etiketter: , , , , , | En kommentar

IMG_8338-3

Denna vecka vill jag dela ett ovanligt lyckat smoothie-experiment med er. Jag har haft mycket rödbetor hemma i veckan, och tänkte att den fantastiska färgen skulle få vilken dryck som helst att se smarrig ut. De söta och mustiga betorna visade sig också passa helt makalöst bra ihop med syrliga bär, frisk mynta och naturell yoghurt. Toppad med min hemmagjorda och superenkla granola så har denna lilla skapelse klättrat upp som en ny favorit på min frukost-lista.

Så mycket längre introduktion till receptet än så ska jag inte skriva idag.
Jag har en fullkomligt smäckad vecka med flera olika roliga skrivaruppdrag, högvis med plugg och flera dagars extrajobb på Göteborgs Konsthall, där
jag ibland håller till.

Men först några roliga grejer från senaste veckan:

– Mitt matstylande och receptexperimenterande tar upp relativt liten del av min tid. Min huvudsysselsättning är att jag pluggar till Humanekolog, och mycket tid och intresse går också åt skrivande. Både skönlitteratur och journalistik. 
Den senaste veckan så har en samling av några av mina texter,
vi skulle kunna kalla det för prosalyrik, publicerats både på Rymden och Tidningen Kulturen. Så himla glad över detta är jag! Textsamlingen heter “Det finns ingen dans i frekvens och balans”, och går att läsa Här.

– På min andra matblogg, som har stort fokus på texterna, har jag lagt upp
en text om konsumtion, och hur jag ser på detta. Där finns även receptet
på ovan nämnda granola, som är glutenfri och nötfri, för alla er allergiker
där ute!

IMG_8343-2




Syrlig rödbetssmoothie toppad med yoghurt och granola

1 stor rödbeta, kokt, kyld och tärnad / 1 large beetroot, pre-cooked, chilled and cubed
1 halv fryst banan / half a frozen banana
1 skiva ananas / 1 slice of pineapple
1,5 dl frysta röda vinbär / half a cup (slightly more) frozen red currant
1 msk tranbärskoncetrat + 1,5 dl vatten alt. 1 dl transbärsjuice + 0,5 dl vatten / 0,4 cup cranberry juice + 3 tbsp cold water
4-6 blad mynta / 4-6 mint leafs
en halv citron, juice / half a lemon, juice

Topping
1 dl naturell yoghurt / 0,4 cup natural yoghurt
granola

 

Gör så här:

1. Kvällen innan: Förbered genom att skala, tärna och koka rödbetan. Den brukar behöva ca 30-35 minuter. Känn efter med en gaffel om den är mjuk rakt igenom. Förvara i kylskåpet. Skiva bananen och förvara i en påse i frysen. Frys även in vinbären.

2. På morgonen: Blanda rödbeta, fryst banan, ananas, frysta vinbär, mynta, citronjuice och tranbärsjuice i en blender eller med en stavmixer. Jag använde tranbärskoncentrat för det var det jag hade hemma, men tranbärsjuice går också bra! Addera eventuellt lite vatten tills önskad konsistens.

3. Häll upp i ett stort glas med vid öppning. Toppa med 1 dl naturell yoghurt som rörs ned försiktigt, eller ta vaniljyoghurt om du så önskar (men tänk på att sådan ofta har tillsatt socker och kan bli lite för sött ihop med granolan). Avsluta med att strössla lite granola på toppen!

Directions:

1. The night before: Peel, cube and cook the beetroot for about 30-35 min or until soft. Store in fridge. Slice banana and store in plastic bag in freezer. Also put red currant in freezer.

2. In the morning: Mix beet, frozen banana, pineapple, frozen red currant, mint, lemon juice and cranberry juice in a blender or using a hand-held mixer. I used cranberry concentrate, but regular cranberry juice also works perfectly fine! Add perhaps more water until desired concistency.

3. Pour into a large glass with a wide opening. Carefully stir 0,4 cup natural yoghurt into the smoothie, or use vanilla yoghurt if you like (but remember those often have added sweetener which might be to sweet along with the granola). Last but not least, sprinkle some granola on top!

Gluten and Nut-Free Granola recipe can be found here.

xoxo
Agnes

IMG_8317-2



Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.