
Kall soppa på rödbeta & avocado
Postad: 12 mars, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Detox, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: detox, recept, soppa, vegan | KommenteraAlltså denna soppa! Den har snabbt åkt upp som en av mina råa favoriter. Inspirerad dels av Vibeke Amdisens recept på Rysk Svampsallad, och dels av en avocado och timjansoppa jag blev introducerad för häromdagen. En kombination av de två visade sig vara en oväntat smaskig kombo! Mustig och mättade med en lätt sälta och syrlighet. Receptet detoxfuskar lite eftersom det innehåller tamarisoja. Om en vill kan en lätt byta ut detta mot örtsalt eller himalayasalt om det känns bättre.
Kall soppa på rödbeta & avocado
2 personer
2 avocado
3 stjälkar selleri
1 rödbeta
1 gurka
1/2 gul lök
2 små vitlöksklyftor
4 soltorkade tomater
4 dadlar
några matskedar olivolja
1 msk tamari
1 citron, juice
en skvätt äppelcidervinäger
en nypa cayennepeppar
havssalt & peppar (om önskas)
vatten
garnera med färsk timjan
Gör såhär:
1. Skala gurkan och rödbetan. Skölj selleri. Kärna ur dadlar och avocado. Hacka alltihopa grovt, utom rödbetan som rivs. Hacka även lök, vitlök och soltorkade tomater. Pressa i citron.
2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Addera vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar, äppelcidervinäger och cayenne. Garnera med en näve färsk timjan. Njut!
Fler bilder finns på Food and Green Forests.
xoxo
Agnes