Agnes Gällhagen

Juicedetox, dag 1

Postad: 1 mars, 2014 Kategori: Detox, Hälsa, Juice, Kost, Näringsfakta, Okategoriserade, Personligt, Raw, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

IMG_9675

Det är dags för vårstädning!
Ja, i kroppen alltså ; ) Äntligen är jag igång med en sedan länge planerad juicedetox! Jag tänker mig att den ska vara i två veckor. Rå, vegansk, flytande föda. Små mängder blötlagda och mixade nötter och frön, bovete och hälsosamma fetter (typ oliv- och kokosolja). Grönt te. Massvis med vatten. Enda regeln: ingen fast föda!

Varför?
Först och främst för att försöka råda bot på mina magproblem som varit med mig sedan tonåren. Genom en total utrensning för att sedan övergå till majoriteten rawfood så hoppas jag slippa uppblåsthet, förstoppning, magkatarrskänslor etc. Jag har testat att utesluta många olika grejer genom åren, och upptäckt att det som fungerar bäst är att vara konsekvent. Tallriksmodellen är alltså den absolut sämsta idén för min kropp. Varierar jag mellan att äta sallad och råa grönsaker för att sedan äta en vegetarisk gryta med bröd så reagerar magen genom att bara “Wft?! Hur ska du ha det? Ska jag processera rå mat eller tillagad mat??”. Framförallt klarar jag inte av alltför proteinrik mat. Soja funkar till exempel inte överhuvudtaget. Det har varit en berg- och dalbana av bra och dåliga dagar helt enkelt. Så nu vänjer jag kroppen vid att äta rå, kolhydratsrik, vegansk kost. Efter detoxen tänker jag att jag kommer äta små mängder lagad mat. Främst om jag blir bjuden, går ut på restaurang eller liknande. Hemma äter jag så gärna så gärna rått!  <3

Andra anledningar till att jag detoxar är att jag hoppas det ger mig en pigg och frisk hy, fint hår och starka naglar, lugnar ner kroppen, botar spänningshuvudvärk och avbryter eventuella lågintensiva inflammationer . Jag läste nyligen en artikel i Läkartidningen om vad som sker i kroppen då vi äter upphettad mat, som den som orkar traggla sig genom läkarspråket kan läsa. Mycket intressant där som jag tycker borde vara mer uppmärksammat!

Juicedetox, dag 1
Idag är första dagen på flytande föda, tredje dagen utan kaffe, och femte dagen 100% raw. Med anledning av tidigare, misslyckade försök att detoxa har jag nu gett mig ett par dagars övergångsperiod, för att detoxsymptomen inte ska komma alltför chockartat. Som sista-dagen-innan-detox-lyx spenderade jag hela gårdagen med min finaste person och åt finlunch på fantastiska Rawfoodbaren här i Göteborg, bestående av en rökig nötburgare, coleslaw och chili “mayo”. Vi gick sedan och klättrade (ingen träning under detox) och spenderade kvällen med att göra två sorters raw rispapperrullar med tamari/ingefära/chili-soja och jordnötssmör/rödcurry/sesam-dipp till middag samt grapefrukt & pomelosallad med balsamico & dadelmarinerade blåbär till efterrätt. Alltså vilken matfest!! <3<3<3 Den som påstår att det är tråkigt eller enformigt att äta rawvegan…

Nog babblat för idag. Jag kommer hålla er uppdaterade om hur det går, hur det känns, vad jag äter osv. under de kommande två veckorna. Fråga gärna om ni undrar något i kommentarsfältet!
Slutligen vill jag förstås återigen tipsa om mitt Detoxreportage som går att finna i senaste Kureranumret : ) Själv kommer jag bruka flera av recepten därifrån om och om igen…

Trevlig helg!
Agnes



Hej från Italien!

Postad: 24 februari, 2014 Kategori: Hälsa, Personligt | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

utsikt

Jisses vad längesen det var jag skrev nåt nu! Till mitt försvar kan jag säga att jag har varit borta en dryg vecka på skidsemester i Dolomiterna, närmare bestämt Canazei i Italien <3 För det mesta har det snöat och varit dimma, men sista dagen hade vi det fantastiska vädret ni kan se på bilden ovan. Och utsikten sen!! Bilden är tagen från en platå, ca 3000 m över havet dit en åker med kabin. Det går att ta sig ned offpist därifrån, men det vågade jag mig inte på… Med tanke på det enorma snöfall dolomiterna har haft denna säsong så är lavinrisken dessutom ganska stor.
Jag har SÅ många makalösa bilder från resan. Kan aldrig greppa hur ofattbart vackert det är i alperna. En spirituell naturupplevelse lika mycket som en sportresa, ÄVEN när vädret inte har varit det roligaste. Kolla bara:

utsikt2 utsikt3 utsikt4

Nu är jag i alla fall hemma, storhandlad för kommande detox (mer om det senare i veckan), och nedbäddad i min egna säng.
Hoppas ni har en fin start på veckan!

xo
Agnes



Kokos & Hallon Rawgurt

Postad: 10 februari, 2014 Kategori: Frukost, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , | Kommentera (1)

IMG_0996

Glad måndag!

Idag vill jag dela med mig av en variant på Banan & Bovetesmoothien jag la upp för två veckor sen. Denna smarriga historia är något slags mellanting av en smoothie och raw bovetegröt. Lite som yoghurt. Rawgurt kan vi kalla det!
Den uppstod genom den gamla vanliga, väl beprövade metoden: jag tog lite vad jag hade hemma! Det råkade det vara frysta hallon, kokosflingor, nåt äpple och frysta bananskivor. Och så bovete då.
Syrligt och mustigt på samma gång. Jag toppade rawgurten med instant stekpannemüsli, kokosflingor och lite finhackad ingefära, och åt till söndagsfrukost. Jag kan lova att det, ihop med ett glas grapefruktjuice, höll mig mätt i många timmar. Perfekt uppladdning inför söndagens klättring. Något jag för övrigt precis har börjat med, och älskar! Alltså den skräckblandade förtjusningen och adrenalinet – jag är redan hooked!

IMG_1003

Kokos & Hallon Rawgurt
2 små portioner, eller 1 stor

2 frysta bananer
1 äpple
1 apelsin, juice
1 dl frysta hallon
3 msk blötlagt, helt bovete
2 msk kokosflingor
2 msk kokosmjölk
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Gör såhär:

1. Kvällen innan: Hacka och frys in banan (det går också bra att använda färsk). Blötlägg bovetet i rikligt med vatten.

2. Innan servering: Skölj bovetet grundligt. Skala och tärna äpple. Juica apelsin för hand, i juicepress eller centrifug. Tina hallon och banan lite lätt ifall du som jag kör med stavmixer. Mixa alla ingredienser. Spä eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Servera i två glas (eller skålar) för två mindre portioner (lite mer än på bilden), eller i en djup tallrik för en redig frukost. Toppa med valfritt gott! Typ nötter och frön, müsli, torkad frukt, cacaonibs, bär etc. Avnjut!

Hoppas ni får en fin vecka!

xx
Agnes

IMG_0990



Earl Grey Marmelad & Banan och Bovetebröd

Postad: 5 februari, 2014 Kategori: Frukost, Okategoriserade, Personligt, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (0)

IMG_0863

Nu finns receptet på denna bitterljuva bergamottmarmelad uppe på min andra matblogg Food and Green Forests! Jag har även inkluderat ett recept på fröigt och saftigt banan och bovetebröd som är gott ihop med en skiva salt ost och en klick av marmeladen. För ett bananbröd som passar bra som fikabröd, se detta recept.

IMG_0876

Var finns mina recept?
För er som är nya kan jag berätta att jag här på Smoothiebloggen fokuserar på snabba, enkla recept på smoothies och juicer, och ibland en och annan frukost eller efterrätt. Jag försöker även då och då skriva lite funderingar kring hälsa, och inkludera någon intressant eller viktig näringsfakta om de livsmedel som förekommer i recepten.

Food and Green Forests däremot lägger jag upp alla möjliga typer av recept. Alltid vegetariska, ofta veganska. Man skulle kunna säga att det är en matig fotoblogg, där styling och bilder står i centrum. Jag har funderat på att även inkludera bilder på mat som inte nödvändigtvis är mina egna recept, eller som kanske inte har något specifikt recept överhuvudtaget. Alltså gå ytterligare ett steg från receptblogg mot fotoblogg. Detta för att kunna uppdatera oftare och göra någonting av all den mat jag fotograferar nästan dagligen och hittills bara lägger upp på Instagram. Vad tror ni om det?

Jag finns även på Instagram @foodandgreenforests. Här är det också av uppenbara skäl bilderna som står i centrum. Min instagramprofil uppdateras betydligt ofta än bloggarna, och innehåller bilder på allt från vardagsmat till recept jag testar till egna recept. Alltid förmedlat genom stilistiska kompositioner i fyrkantigt format. Sannerligen en konst i sig ; ) Följ för daglig matinspiration helt enkelt! Trevlig daglig mat och hälsoinspiration finns för övrigt även på Kureras instagram @kureramagazine!

Trevlig onsdag!

xo
Agnes

IMG_0852



Apelsin & Bergamottjuice

Postad: 2 februari, 2014 Kategori: Detox, Eko, Hälsa, Juice, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

IMG_0843

Glad söndag! Här i Göteborg har det varit osedvanligt slaskigt och jävligt de senaste dagarna, förutom idag!! Sol och vinterdis fick mig ut på en långpromenad upp på Änggårdsbergen som ligger alldeles intill där jag bor.

I övrigt har jag spenderat dagen i köket (för ovanlighetes skull…) och pysslat med att göra Raw chokladbollar, sötpotatismousse samt lyssnat på En varg söker sin pod med Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Just i detta avsnitt pratade de om Rawfood och hälsotrender, vilket var intressant att höra. De var båda väldigt kritiska till denna “pseudovetenskap”, och jag kan på många sätt hålla med dem. Det är alltid, i alla sammanhang, viktigt att vara kritisk mot vad som skrivs i media, och inte hoppa på alla hälsotrender för att någon “expert” har hävdat att saker förhåller sig på ett visst sätt. Själv resonerar jag så att jag vill prova sådant som jag är nyfiken på, och sedan besluta mig för om det är något att ha baserat på hur det känns för min kropp.

Sedan tidernas begynnelse har jag haft olika mystiska magproblem som jag inte har lyckats härleda till något specifikt livsmedel. Jag befinner mig i ett ständigt sökande efter vilken typ av livsstil som passar mig. Det gör nog att jag förmodligen är mer nyfiken på hälsotrender än ovan nämnda personer (eller än de flesta kanske), men jag vill gärna tänka att jag åtminstone inte är lättlurad. Vad tänker ni om just Rawfood som trend? Nåt att ha, eller bara hitte-på?

I veckan beställde jag en låda Bergamottcitrus från Årstiderna, extremt nyfiken som jag var på denna lilla frukt. Jag menar, en frukt som smakar Earl Grey-te?! Detta har gett upphov till en rad olika matexperiment, och fler kommer det bli.
Min första impuls var förstås att testa att juica frukten. Eftersom den karaktäristiska smaken sitter i skalet, hade jag läst att det är skalet som ska användas om en vill åt den. Sagt och gjort slängde jag ner hela frukten i råsaftcentrifugen, något som kändes ytterst konstigt eftersom citrusskal i juice vanligtvis smakar skit, pardon my french. En liten Bergamottfrukt tillsammans med två stora apelsiner fick räcka. Resultatet blev en högst intressant, aningen bitter twist på den vanliga apelsinjuicen. Om du har möjlighet att få tag i några (ekologiska) Bergamottcitrus, så prova!

Om någon dag eller två kommer jag även lägga upp recept på Bergamottmarmelad på min andra matblogg Food and Green Forests. Jag återkommer när det finns uppe!

IMG_0846

Apelsin & Bergamottjuice
1 person, ca 300 ml /serves one, about 300 ml

2 stora apelsiner / 2 large oranges
1 liten ekologisk bergamottcitrus /1 small organic Bergamot orange

Gör såhär:

1. Skär bort apelsinernas skal. Tvätta Bergamottcitrusen noga. Extra viktigt att denna är ekologisk eftersom skalet ska användas. Kör ner alltihopa i råsaftcentrifugen. Drick omedelbart.

Directions:

1. Peel oranges and wash Bergamot orange. Important to buy organic Bergamot orange since you want to use the peel. Juice peeled oranges and the Bergamot orange (with peel) in a juicer. Drink instantly.

Hoppas det smakar!
xo
Agnes

 



Summer rolls & 7 st detoxrecept

Postad: 1 februari, 2014 Kategori: Detox, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Personligt, Raw, Vegan | Etiketter: , , , | Kommentera (2)

IMG_0783
Raw Vegan Summer Rolls med Sesamdipp.

En uppdatering från Raw Food-mecka: Jag älskar det!! Majoriteten av det jag stoppar i mig är numera rått, och även om vanan inte helt är etablerad än så känns det inte alls speciellt krångligt eller jobbigt. Har provat flera nya recept från Vibeke Amdisens bok “Pigg och glad med Raw Food”, bland annat dessa Summer Rolls med Sesamdipp. Alltså, dippsåserna i denna bok – my god! Kan äta dem med sked. Summer rolls av rispapper har blivit min nya comfort food. En kan fylla rullarna med precis vad som helst! Just dessa fyllde jag med en pesto på solrosfrön, mungböngroddar, curry och jordnötssmör, och spenat, persilja, riven morot och rödbeta, gurkstavar och fänkålsstavar. Rispappret kan köpas på asiatiska livsmedelsaffärer och behöver bara blötläggas en stund i ljummet vatten innan de kan rullas. Receptet på sesamdippen utökade jag med lite tahini med extra krämighet. Tips tips!

Jag har inga problem att hålla mig mätt på råkost heller, eftersom jag ofta kompletterar måltiderna med någon typ av pesto eller dressing på nötter, frön, groddar, nötsmör, avocado etc. Jag märker dock att jag skulle behöva planera in en juicedetox snart, för att rensa ut lite och underlätta matsmältningen av rå föda framöver. Om du funderar på att detoxa, så måste jag tipsa om att plocka upp senaste numret av Kurera på närmsta Hälsokraft! Där bidrar jag nämligen med 7 stycken recept, varav 6 stycken exklusiva för tidningen, på smoothies och juicer med detoxtema. Så märkligt att se sina bilder i tryck… Det blev superfint tycker jag! Vore kul att höra om någon provar recepten, och vad ni i så fall tycker : )

xx
Agnes

IMG_0771



Glassig Banan & Bovetesmoothie

Postad: 21 januari, 2014 Kategori: Detox, Frukost, Hälsa, Kost, Näringsfakta, Okategoriserade, Raw, Recept, Smoothie, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera (1)

IMG_0735

Januari har en tendens att bli årets fattigaste och mest stressiga månad. Åtminstone för oss studenter. Decembers knappa studiebidrag är slut redan till nyår, och årets första veckor kantas av inlämning efter tenta efter seminarium efter kursavslut. Därför tänkte jag att det är läge för ett billigt och rekordsnabbt smoothierecept som kan slängas ihop en stressig morgon (eller till middag om det kniper), utan att kompromissa med smak och elegans.

Bovete är en lättsmält ört som gör att du känner dig mätt länge, och är en bra källa till magnesium, B-vitamin, kalium och järn. Det är dessutom himla billigt och enkelt att förbereda. I det här receptet har jag blötlagt helt bovete över natten, sedan sköljt ordentligt för att få bort skadliga ämnen i skalet, och slutligen mixat ner i smoothien för en krämig konsistens. De färdigskivade och frysta bananerna gör att smoothien känns extra lyxig och smarrig i sin glassiga känsla, och förenklar dessutom arbetet på morgonen. Några dadlar för sötma, apelsin för syrlighet och vanilj för ytterligare glassighet, och du är all set! Det funkar utmärkt att slänga i lite proteinpulver, mesquitepulver eller kakao/carob också.

IMG_0768

Glassig Banan & Bovetesmoothie
1 person

2 stora eller 3 små ekologiska bananer / 2 large or 3 small organic bananas
1 apelsin, juice / 1 orange, juice
2 dadlar, urkärnade / 2 dates, pitted
2 rågade msk helt bovete / 2 heaping tbsp whole grain buckwheat
1/2 tsk äkta vaniljpulver / 1/2 tsp vanilla bean powder
1/2 dl nötmjölk (valfritt) / 3-4 tbsp nutmilk (optional)
1 msk mesquite/proteinpulver/kakao/carob (valfritt) / 1 tbsp preferred superfood powder (optional)
kallt vatten till önskad konsistens /cold water until desired consistency

Gör såhär:

1. På kvällen: skiva banan och förvara i en påse i frysen. Blötlägg bovete över natten.

2. Vid servering: Skölj bovetet noggrant. Mixa den frysta bananen (tina ev. lite lätt om du har en känslig mixer), bovetet, dadlar, apelsinsaft, vanilj och ev. nötmjölk och valfri superfood tillsammans med lite vatten till önskad konsistens. Drick omedelbart!

Directions:

1. In the evening: Slice and store banana in a plastic bag i freezer. Soak buckwheat and leave over night.

2. Before serving: Rinse buckwheat throughly. Mix frozen banana (you might need to defrost it a bit if your mixer is too weak), buckwheat, dates, orange juice, vanilla and nut milk and superfood powder if you care for that, with water until desired consistency. Drink instantly!

xx
Agnes



Söndagsbrunch

Postad: 19 januari, 2014 Kategori: Frukost, Hälsa, Juice, Nötmjölk, Okategoriserade, Personligt, Raw, Vegan | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

IMG_0698

Det är inte ofta jag har en ledig dag utan något som helst plugg eller jobb inplanerat, men idag så!! (Eller ja, uppenbarligen kunde jag ju inte hålla mig ifrån att blogga, men det räknas inte : ). Denna exotiska upplevelse resulterade i en gedigen brunch och långa samtal tillsammans med en vän som dessutom fick agera assistent åt mig och bland annat öva på konsten att hälla mandelmjölk med den rätta knycken, samt arrangera frukt till stiliga stilleben. Jag kanske borde fundera på att skaffa mig en assistent på heltid ; )
IMG_0674
IMG_0716

Vår brunch bestod av Green Kitchen Stories Banana Granola, vaniljmandelmjölk, exotisk frukt och bär, färskpressad juice, raw chokladpraliner och gammalt hederligt kokkaffe. Lite jazz och relationssnack på det, och söndagsstämningen är komplett!

Nu sitter jag i ett nystädat kök, mätt i magen på kikärts- och mandelbiffar med grönkålssallad, och har precis bokat en massa biobiljetter till Göteborgs Filmfestival. Pepp!

Hoppas ni också har haft en fin söndag!

xx
Agnes

Vill du ha mer matig inspiration? Följ mig på Instagram @foodandgreenforests!

IMG_0685

 



Vintersallad + nya, råa vanor

Postad: 12 januari, 2014 Kategori: Detox, Eko, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Personligt, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

IMG_0515
Krispig grönkålssallad med bladpersilja, granatäpple, kanelmandlar och saffransdressing.

Att äta Raw
Sedan det nya årets början har jag tagit ytterligare några steg närmare en helt Raw livsstil. Tidigare har kanske 50-60 % av mitt matintag bestått av rå föda, medan jag nu äter säkert 80-90 % rått, med vissa dagar utan en enda tillagad rätt. Det är ingenting jag egentligen har planerat eller lovat mig själv, utan snarare något som har växt fram ur en större säkerhet och vana att tillreda och planera råa måltider. Runt nyår laddade min kropp ur rejält till följd av uppdämd stress, ovanligt stort intag av processerad mat och vete (för att vara mig) samt många utekvällar och social överstimulans. Jag har fortfarande inte riktigt återhämtat mig från förkylningen, tröttheten, sömn- och hudproblemen som peakade då, men jag gör mitt bästa genom att äta så bra som möjligt. I vilket fall så blev det tydligt för mig hur känslig min kropp och mitt psyke är för såväl matvanor som sociala vanor och miljö, och det har motiverat mig att lägga ytterligare tid och pengar på riktigt bra mat eftersom jag vet hur pigg och glad jag blir av det. För att inte nämna vilken felfri hy det ger!

Jag är ingen expert på Rawfood, och sitter inte och räknar kalorier eller näringsämnen. Jag försöker helt enkelt äta så varierat som möjligt med frukt och grönt från hela färgspektrat under en dag, och vara noga med att tillföra mycket kallpressade oljor, nötter och nötsmör, avocado och torkad frukt för att få i mig tillräckligt med energi och känna mig mätt och nöjd. Men jag tycker att det är väldigt intressant att läsa om vad rå kontra tillagad föda gör med kroppen, så jag lär mig hela tiden nya saker. Nyligen köpte jag Vibeke Amdisens “Pigg & glad med Raw Food” som innehåller massa bra, basic information och några recept som ser riktigt smarriga ut. Kan verkligen rekommendera den boken!

Jag är övertygad om att jag kommer fortsätta äta övervägande rå föda, och periodvis kanske till och med Fully Raw, så det kommer säkerligen dyka upp fler små reflektioner och tips kring detta här : )

Vintersallad på grönkål, granatäpple, kanelmandlar och saffransdressing
Mitt egentliga syfte med detta blogginlägg var att tipsa om att jag nu lagt upp ett recept på en enkel men gudomlig vintersallad på min andra matblogg Food + Green Forests. Krispig grönkål, sötsyrliga granatäppelkärnor, kanelrostade mandlar och en mustig saffransdressing. Mmm! Helt raw bortsett från de rostade mandlarna. I ett tidigare inlägg har jag skrivit om vikten av att antingen blötlägga eller rosta nötter och frön.

Hoppas att ni alla har haft en fantastisk helg och är utvilade och pepp på en ny, spännande vecka!

xo
Agnes

IMG_0574



Virgin Apple Sour

Postad: 4 januari, 2014 Kategori: Detox, Hälsa, Juice, Kost, Okategoriserade, Raw, Recept, Vegan | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

IMG_0469

Jag älskar när fantastiska recept bara uppstår av misstag! Som den här vansinnigt goda, syrliga äppeljuicen som kändes så lyxig att jag bestämde mig för att servera den som en Virgin Apple Sour, i kylt glas med en massa is. I själva verket skulle jag göra en helt vanlig grön smoothie till mig själv, där juicen skulle utgöra nån slags bas för att sedan lägga till banan och en näve spenat. Nu blev det inte så. Juicen var alldeles för god för att åka ner i nån himla smoothie!

För en lite elegantare presentation kan drinken skakas med is i en shaker och serveras i martiniglas. Perfekt för er som är less på alkohol efter jul- och nyårshelgerna : ) Men jag kan också tänka mig att det går att göra en fantastisk drink av den med lite gin och agavesirap. Det ska jag definitivt prova!

IMG_0491

For recipe in English, click here.

Virgin Apple Sour
1-2 personer, beroende på storleken på glas

3 äpplen, en syrlig sort, t.ex vinteräpplen
2 stjälkar selleri, ca 25 cm långa
1 lime
en liten bit ingefära, ca 1×2 cm
3 isbitar per person

Gör såhär:
1. Lägg ett dricksglas eller två cocktailglas i frysen.

2. Skölj selleri och äpplen och ta bort kärnhusen. Skrubba ingefäran. Skala limen med en vass kniv.

3. Juica alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Ta ut glasen från frysen. Servera omedelbart med isbitar.

Trevlig helg!
Agnes

 



Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.