Annons
Annons

Äppelpajer med mandeltäcke

Nu dignar äppelträden av frukt och i butikerna finns det goda svenska äpplen att köpa. Passa på att göra söta äppelpajer i portionsformar.

Redaktionen

23 augusti, 2013
Äppelpajer med mandeltäcke
Dela inlägget

Nu dignar äppelträden av frukt och i butikerna finns det goda svenska äpplen att köpa. Passa på att göra dessa söta äppelpajer, med hemmagjord mandelmassa, i portionsformar. Kan serveras som de är eller med en klick vaniljgrädde – grädde vispad ihop med lite äkta vanilj.

Ingredienser

6-8 äpplen
3 dl mandelmjöl
1 dl sukrin
2 äggvitor
kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop mandelmjöl, sukrin och två äggvitor till en mandelmass-deg.
Skala och skiva äpplen och lägg ungefär ett äpple i varje portionsform.
Strö över kanel – och om man vill lite mer sukrin – på äpplena.
Lägg mandelmass-degen ovanpå äpplena.
Ställ in i ugn och grädda i cirka 20-25 minuter eller tills de har fått lagom färg.

Annons
Annons