Annons
Annons

Ärtsoppa med pepparrotsgrädde och grön topping

En god, grön ärtsoppa med mycket smak som lätt kan göras vegetarisk genom att byta ut grädden och utesluta bacon.

Redaktionen

1 augusti, 2018
Ärtsoppa med pepparrotsgrädde och grön topping
Dela inlägget

En god, grön ärtsoppa med mycket smak som lätt kan göras vegetarisk genom att byta ut grädden och utesluta bacon.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

Ingredienser

1 knippe salladslök
1 vitlöksklyfta
1 l örtbuljong
500 g frysta ärter
Handfull örter till exempel. koriander och/eller mynta
½-1 dl vispgrädde eller växtbaserat alternativ som exempelvis havregrädde
1 paket bacon (valfritt)

Pepparrotsgrädde
2 dl vispgrädde eller vegetabiliskt alternativ
Färskrivet skal av en ekologisk citron
1 msk färskriven pepparrot
1 nypa havssalt

Selleri- och gurktoppning
2 stjälkar selleri, skuren i små tärningar
½ gurka, fint tärnad
1 msk. olivolja
1 nypa havssalt

Gör så här

Stek baconen och lök var för sig. Koka upp buljongen, tillsätt ärtor, örter och grädde och blanda med en stavmixer till en fin grön och jämn soppa.

Rör i pepparrot och citronskal i grädden och smaksätt med salt.

Blanda hackad gurka och selleri med salt och olja och servera bredvid.

Servera med rostade rågbrödstrianglar.

Av redaktionen

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons