Fakta
Receptet är skapat av Kureras gastronomvän Maya Dilek.Ett spännande alternativ till den traditionella glassen.
Det kanske känns konstigt att äta avokado till efterrätt men i många delar av världen används avokado ofta i detta syfte.
Denna glass är enkel att göra, god, nyttig och krämig. Kan det bli bättre?
Läs också: Avokado sänker kolesterolet och minskar risken för hjärtproblem
Ingredienser
4 st mogna avokados
2 lime (skal och saft)
4 msk agavesirap
3 krm ekologiskt vaniljpulver
Mixa alla ingredienser slätt och häll sedan ner blandningen i en glassmaskin.
Servera och njut!
Du hittar fler av Kureras mer hälsosamma glassrecept här
Tips! Glassarna blir utan tvekan bäst i en glassmaskin.
Om du inte har tillgång till en sådan, försök att röra om ofta med jämna mellanrum under tiden den står i frysen.
Om glassen inte serveras direkt från glassmaskinen utan har stått i frysen någon dag bör de tas fram cirka 15-20 minuter innan servering så den hinner bli mjuk.