Annons
Annons

Glutenfritt bananbröd till fika och frukost

Det här bananbrödet är perfekt att ha i frysen för fika, som mellanmål på resan eller på utflykten med familjen eller vännerna. Och psst. Barnen älskar det!

Redaktionen

6 mars, 2020
Glutenfritt bananbröd till fika och frukost
Dela inlägget

Det här bananbrödet är perfekt att ha i frysen för fika, som mellanmål på resan eller på utflykten med familjen eller vännerna. Och psst. Barnen älskar det!

Annons
Fakta

Receptet kommer från

Annika Kvist och boken ” Healthy happy living”.

Ingredienser

3 bananer
8 urkärnade färska dadlar
2 1/5 dl mandelmjöl, eller annat mjöl du föredrar
2 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
En nypa salt

Gör så här

Mixa bananerna och dadlarna till en smet.
Blanda i mjölet, riven kokos, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke.
Mixa ner smeten och häll i en form med bakplåtspapper i.
Garnera med bananhalvor, eventuellt valnötter och kokoschips.
Baka i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter.
Ät som den är eller förslagsvis med jordnötssmör och chiasylt.

Annons
Annons