Beauty by Bloch

Varför jag hatar Head&Shoulders, Del 1

18 september, 2012 | Kommentera (0)

Jag tänkte att jag skulle starta en liten bloggserie här, som jag efter ordentligt övervägande så finkänsligt har döpt till “Varför jag hatar Head & Shoulders”, med ett inlägg varje vecka tills jag har fått slut på anledningar.
Det kan nog med andra ord ta ett tag.

Så, lika bra att köra igång?

Anledning nr 1:

Sen 2001 år har min mor varit ekologisk frisör.
Nästan lika länge har vi drivit ett ekologiskt schampomärke och hälsokostbutik, och därmed dagligen träffat mängder utav människor med diverse hår och hårbottensproblem.
Ett stort antal utav de vi mött och hjälpt under åren tror sig ha mjäll, då det kan fälla lite vitt från hårbotten.
Ca 2% utav dem har faktiskt på riktigt haft mjäll, det är ingen överdrift utan ren fakta. De resterande 98% har haft så kallad skorv pga torr hårbotten, eller avlagringar i hårbotten från siliconerna i sitt schampo och stylingprodukter.

Så. Om man inte har mjäll, så känns det ju ganska meningslöst att använda ett mjällschampo?

Head & Shoulders marknadsför sig som att hela världen bör använda deras mjällschampo för att slippa få mjäll.
Men, om man slänger en snabb kik på siffrorna ovan så känns mjäll kanske inte som en så vida utbredd folksjukdom att det dagligen behöver behandlas med gift i gemene mans skalp..?!

Vidare om nämnda gift kommer nästa vecka, i del 2 av “varför jag hatar head & shoulders”.

To be continued…

Postad: 18 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Varför jag hatar Head & Shoulders | Etiketter: , | Kommentera (0)

Kommentera inlägget

Varför jag hatar Head&Shoulders, Del 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)