Beauty by Bloch

Inte full täckning…

21 september, 2012 | Kommentera (2)

Många både män och kvinnor, men kanske framför allt män, tror att det är “kört” när håret börjar falla av och vikarna blir högre. Speciellt om man har tunnhårighet i släkten verkar det vara en allmän uppfattning att det inte finns något att göra åt saken.

Jag håller definitivt inte med, det finns massor att göra! Arv är en del, men miljö är en minst lika stor!

Rent utvärters är cirkulation enormt viktigt.

 • Massera hårbotten
 • Använd en bra naturborste med svinborst och borsta 100 borst över hela huvudet varje dag (det GÅR faktiskt göra samtidigt som man kollar på bonde söker fru så det är inget stort projekt)
 • Använd inte keps och mössa i onödan
 • Se över dina hårvårdsprodukter så att de inte täpper till hårsäckarna med siliconer och dylikt.
 • Använd gärna ett ekologiskt schampo med Rosmarin.
  Rosmarin som ört är cirkulationshöjande och värmande.

 

Såhär ser min naturborste ut men det kan ju vara vilken som helst egentligen..

Naturborste för hår

 

 

 

Postad: 21 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Håravfall, Hårvård, Skönhet, Tips | Etiketter: , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Inte full täckning…

 1. Issa skrev den

  hej och tack för dina tips! jag är en kvinna på 25 år och börjat tappa hår 🙁 vet inte varför än för det kan inte vara ärftligt…har suttit o läst om håravfall på den här sidan http://www.plastikoperationer.net/haaravfall-tappa-haaret

  det står bra info om du själv vill kolla in…

  vet inte riktigt hur jag ska ta det här, min största mardröm är att vakna upp med inget hår på huvudet 🙁 🙁

  • Beauty by Bloch skrev den

   Hej Issa.
   För mig låter det som att du har någon form utav vitaminbrist. Det är ganska vanligt att tappa mycket hår i perioder av livet, det kan vara en brist eller något hormonellt eller stressrelaterat.
   Det finns färdigkombinerade tillskott med tillexempel b-vitaminer, zink, kisel och vissa örtextrakt, som du kan prova. Hårkontroll, silika, hair-nutrients, stora hårkuren – och många fler, som du kan prova.

   Om du är väldigt orolig och tappar så mycket hår att det blir kala fläckar tycker jag du skall göra en hårmineralanalys.
   Här kommer en länk till när peter wilhelmsson pratar om hårmineralanalys på youtube. (som också bloggar på kurera och enligt mig är en av sveriges mest kompetenta hälsovetare)
   http://www.youtube.com/watch?v=tug8Ax0J8qQ&feature=youtu.be&utm_campaign=cmp_136080&utm_source=getanewsletter

   Att du sedan använder enbart ekologiska hårvårdsprodukter är också otroligt viktigt, så att man behandlar problemet både inifrån och utifrån.

   Lycka till! // Vix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)