Beauty by Bloch

Varför jag hatar Head & Shoulders, del 2

26 september, 2012 | Kommentera (0)

Såddärja, en lång och galet bra Onsdag börjar lida mot sitt slut och det är ÄNTLIGEN dags för del 2 i min bloggserie “varför jag hatar Head & Shoulders”.
Som jag har längtat! Hoppas ni känner det samma.

Så. Anledning nummer 2 och kanske den största är “trummvirvel” : Zinkpyrition!

Zinkpyrition är det aktiva ämnet i Head & Shoulders och det som motverkar mjäll och svamp, men också något utav det giftigaste som finns i den där kemikaliecoctailen flaskan innehåller.
Sedan ett antal år är Zinkpyrition förbjudet att använda i båtbottenfärg på småbåtar pga sin otroligt toxiska inverkan på fisk.

Ja, men vilken bra idé tänkte någon (troligtvis någon utan allt för höga studieskulder) – vi häller det i ett hårschampo..!

Häller man i drygt en halv tesked (3 ml) av ett mjällschampo med 0,8 % zinkpyrition i ett akvarium med 1000 liter vatten dör hälften av fiskarna inom fyra dygn.
En vanlig hårtvätt släpper up 88milligram zinkpyrition, och år 2005 såldes mjällschampo med,
sitt gärna ner nu – 10 ton zinkpyrition bara i Sverige!
Detta var dessutom innan den stiliga hockeyspelaren började göra reklam för skiten, så hur siffrorna ser ut idag vågar jag inte ens tänka på..

Ni ska se mitt ansiktsuttryck just nu, det är någon form utav skräckblandad-förtjusning-goes-inre-blödningar.

 

Så: Jag tänkte att jag skulle nämna Head & Shoulders några gånger till i detta inlägg, för att så småningom sökoptimera upp mig så högt som möjligt på google, så att varje människa som ens överväger att använda skiten läser det här först.

 

Puss o Kram // Vix
Som hatar Head & shoulders.

Del 3 kommer givetvis nästa vecka!

 

Postad: 26 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hårvård, Skönhet, Varför jag hatar Head & Shoulders | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Kommentera inlägget

Varför jag hatar Head & Shoulders, del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)