Beauty by Bloch

Vem sa att ekologi är färglöst?!

29 september, 2012 | Kommentera (0)
Vem i jössenamn sa att ekologi behöver vara tråkigt och färglöst?! Såhär ser jag och kusin ut idag, inför kvällens dans till Lars Kristerz.
Ekologisk och godkänd naturkosmetik alltihop, Maria Åkerberg, Dr Haushka och Santé står för dagens färger.
Victoria med blå ögonskuggaNärbild på Vctorias kusins ögon med grönblå ögonskuggaNärbild på blåmålat skimrande ögonlock stängt öga

Jag tycker det vore på tiden att make-up industrin grandskas lite hårdare och att det sätts upp regler för vad som faktiskt är okej, och vad som är ren ocker.

JAG anser inte att det är okej att nästan alla mascaror på marknaden innehåller EDTA och Polymerer tillexempel. EDTA är en riktig värsting och jag förstår inte ens varför det fortfarande används eftersom det finns flera bra ersättningsämnen.

EDTA binder sig till tungmetaller, och bryts inte ner i reningsverken. Med andra ord rinner det rakt ut i vattendragen, tillsammans med de tungmetaller det bundit till sig. Och vattendragen blir ju såsmåningom vårt dricksvatten..

Som jag nämnde innehåller de flesta mascaror även polymerer. En typ utav polymer som är vanlig är Akryllamid, som väl de flesta av oss minns som det där mindre trevliga nervgift man försökte limma hallandsåsen med..

Låt oss därför avsluta med bibleord Vix:3:16: “Det är synd om dem i skönhetsindustrin som häller i såhär farliga ämnen i sina produkter när det inte ens behövs, det måste vara jobbigt att vara så korkad.” Slutcitat.

PS: GRATTIS till fina Louise från min fina by som vann börlinds hudvårdskit i kureras tävling! Fler tävlingar hittar ni här.
Postad: 29 september, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, Hudvård, Smink | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)