Beauty by Bloch

Varför jag hatar Head & Shoulders del 3

4 oktober, 2012 | Kommentera (0)

 Läs de tidigare delarna här:
“Varför jag hatar Head & Shoulders Del 1”.
“Varför jag hatar Head & Shoulders Del 2”.

Den 4e oktober! Värd att fira på många sätt!
Dels, kanelbullens dag men framförallt är det ju såklart dags för del 3 i “varför jag hatar Head & Shoulders“..!
Dagens anledning är tyvärr inte exklusiv för Head & Shoulders, utan återfinns i de allra flesta vanliga schampon på marknaden, vilket är förskräckligt och fruktansvärt bakåtsträvande.

Dagens anledning heter – Sodium Lauryl Sulfat / Sodium Laureth Sulfat:
Tensid (den som gör att det löddrar) som busenkelt kan bytas ut mot tillexempel sockertensid som kommer ifrån ekologiskt odlad majs och kokos och det är också den som de flesta seriösa ekologiska märken använder sig utav.

Varför är nu dessa tensider så dåliga då? Oj, hur många rader kan ett inlägg vara tror ni?!

  1. Det torkar ut både hår och hårbotten då sulfaterna dels kan verka frätande på huden, och dels tränger in i hårstråna så de inte kan stänga sig och torkar ut håret innifrån. Varför använder man då en tensid som torkar ut kanske ni undrar? Jo, för att få sälja balsam såklart. Och får man sälja balsam får man ofta sälja stylingprodukter – och använder man stylingprodukter måste man tvätta håret oftare… Ja, ni förstår min tanke, inte för att jag är Sherlock men det där känns ganska obvius..
  2. Hormonella störningar och håravfall går också koppla till användande av sulfater. Tänk på att allt du smörjer utanpå tas upp av kroppen, huden är vårt största organ! (ni som säger emot – nikotinplåster säger jag tillbaka)
    Dessutom kan det krympa hårsäckarna, och du tappar därmed mer hår än vad som hinner växa ut.
  3. Sodium Lauryl Sulfate kan reagera tillsammans med andra ämnen och bilda samma cancerogena nitrosaminer som när man steker kött för hårt.
  4. Ögonskador, starr och försämrad läkningsförmåga i ögonen går också koppla till denna sulfat.. Kolla vad ni tvättar era barn med och bli mörkrädda vettja..
  5. De är enormt giftiga för fisk, vattenlevande organismer och svårnedbrytbara för miljön.

Pheew, mycket fakta –  jag vet, men det här är ju så viktigt!
Och så lätt att hata!

Tänk om alla hade gått och hatat Head & Shoulders istället för varann – vilken fin plats världen hade varit då.!

// Vixter Sokrates Bloch

 

Postad: 4 oktober, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hårvård, Skönhet, Varför jag hatar Head & Shoulders | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)