Beauty by Bloch

Sverige är ett u-land

5 november, 2012 | Kommentera (0)

Har spenderat en stor del av dagen idag med att sortera diverse utskick, böcker, nyhetsbrev, artikelutklipp m.m. sen tiden då mor blev eko-frisör.
Mycket intressant (och något nostalgisk) läsning, och också lite tragikomiskt på något vis.

Året var 2001. Alltså 11(!) år sedan. Och så gott som alla dessa dokument är lika aktuella idag.
Så pinsamt lite har hänt, och på de listor med varning om “de farligaste kemikalierna i din kosmetik” kan jag fortfarande återfinna nästan varenda ämne i så gott som alla krämer och schampon i en vanlig butik.

Varför är sverige ett sådant u-land gällande ekologi och alternativvård, det förstår jag verkligen inte.

Tur är väl att många nya fina ekologiska produkter hela tiden dyker upp på marknaden, och att en växande skara av fina miljömedvetna människor efterfrågar dessa, men det gör ändå lite ont i min själ när jag slås av insikten av vilka jättar vi slåss emot..

 

Men, upprepar citatet jag lever efter:Om du tror att du är för liten för att påverka något, försök somna med en mygga i sovrummet…”

Postad: 5 november, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Okategoriserade | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)