Beauty by Bloch

Ekologisk Schampo

16 november, 2012 | Kommentera (0)

Fredag? Idag? Var det inte tisdag igår?
Hänger inte med i hur tiden går här.

Har fått lite förfrågningar här angående att göra ett inlägg om vilka schampon jag rekommenderar, och varför.
Tyvärr är jag lite handikappad på den frågan, då jag nästan uteslutande använt vårt eget schampomärke utav förståeliga skäl.
Lite favoriter har jag dock.

Men, först och främst. Varför ska man använda ett ekologiskt schampo då? (förrutom den uppenbara delen med att det är skitmycket gifter i vanliga schampon då såklart)
För att, det kort och gott är hårvård. Ett ord som missbrukas av vanliga kemfrisörer och en stor del av de skithårvårdsprodukter som finns på marknaden.
Hårvård, definierar jag som något som tar fram det bästa i håret, låter det andas, ger näring, fukt, fett och allt annat som behövs för att håret skall må och se så bra ut som möjligt. Ett starkt glansigt hår, är ett friskt hår.
Ett hår igentäppt av silikoner, mineraloljor och normalt sett 20-30 kemikalier till, är inte ett välmående hår.

Jag ser gärna att man har olika örtbas i sina ekologiska schampon, dessutom. Olika för olika hår och hårbottensproblem.
Tillexempel är salvia och anis bra mot fett hår, kamomill håller ditt hår blont, daggkåpa är läkande för såriga och kliiga hårbottnar, och rosmarin är cirkulationshöjande och därmed ofta bra mot håravfall.

Nu, strax innan jul lanserar jag och mor nya versionen på schampomärket vi drivit sedan 2001. Just nu går det under namnet Ingless, framöver kommer det heta RecoHair by Ingless.
I vårt schampo har vi valt att ha en hög koncentration av örter i basen, i vissa sorter med eteriska oljor utöver, för att förstärka effekten av dessa örter ytterligare. Dessutom har vi valt att göra dem extra dryga, för att även där spara in på miljön genom förpackningar och transporter.

Urtekram och Maria Åkerberg har även dom riktigt bra ekologiska schampon, med ett innehåll som är helt utan anmärkningar från min sida.

Vad man bör vara medveten om när man byter till ett ekologiskt schampo, är att håret de första 5-6 tvättarna kan bli risigt och trassligt. Det beror på att gamla silikoner tvättas ur och håret genomgår en “avgiftning”. Tänk då på att INTE använda ett vanligt kemiskt balsam som innehåller silikoner och annan skräp, utan välj då tillexempel urtekram eller santés balsam om ditt hår kräver ett balsam.
I ett friskt hår skall man normalt sett inte behöva ha ett balsam så småningom, utan detta brukar främst behövas under en övergångsperiod.

Med andra ord har man allt att vinna på att använda något av dessa ekologiska alternativ istället, både för miljö, hälsa och fåfänga.

Postad: 16 november, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hårvård, Skönhet | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)