Beauty by Bloch

Riktiga föräldrar spolar kröken.

23 december, 2012 | Kommentera (0)

Julsnapps, ska man ju ha.
Och glögg såklart. Och öl till maten måste man ju få dricka. Och en grogg till kalle-anka kan man väl unna sig? Och nån liten whiskey ihop med tomten bara för att det är jul.
För det är ju tradition.

Lika mycket tradition som att barnen till dessa föräldrar år efter år sitter och lär sig vad ångest och vemod är, the hard way.
För redan innan du själv märker av alkoholen blir du ett monster i dina barns ögon.

Att Tilde de Paula sitter i tv och säger att hon gärna vill ha julmust till maten för att hon inte dricker på julen gör mig glad.
Ett steg i rätt riktning, och den där klumpen i min mage blir lite mindre tung.

Denna klump i magen som uppstår hos mig när jag tänker på alla de barn som sitter med en ännu större klump i magen och vet att dom inte alls kommer få en god jul.
I år heller.
Alla de barn som kommer känna sina föräldrars sprit-andedräkt och få kalla kårar genom kroppen för att de vet vilket helvete som väntar.
Jag önskar att jag kunde hålla om dom allihopa, ge dom den jul dom verkligen förtjänar och förklara att allt kommer bli bra en vacker dag.
Men det går ju liksom inte…
Så varje år har vi istället en guidad julmeditaton på jobbet där vi betalar en valfri summa och skänker inkomna pengar till lämpligt ändåmål,
för att fler ska få en god jul utav olika själ.

Och om du nu “inte har några problem med spriten”, som alla andra, borde det ju inte heller vara några problem att ta årets snappspengar och skänka dom till BRIS istället..? Eller hur?
Med det vill jag säga:
God jul på er allihopa.
Och se nu till att ta hand om varann.

Riktiga föräldrar spolar kröken.

Med mycket kärlek i bittert tonfall // Vix

Postad: 23 december, 2012 Av: Beauty by Bloch Kategori: Allmänt | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)