Beauty by Bloch

Varför jag har en micro..?

15 januari, 2013 | Kommentera (4)

När folk kommer på besök i vårt hem är det många som reagerar över att vi har en microvågsugn, som den hälsokostfamilj vi är.
Det verkar vara en ganska allmänt utbredd mening att micrad mat inte innehåller speciellt mycket näring efter uppvärmning i micro, vilket även är min övertygelse efter olika undersökningar jag läst. Jag läste någonstans att problematiken med att micra mat är att molekylerna värms innifrån och ut – istället för tvärt om, och att då b-vitaminer som är speciellt känsliga för uppvärming förstörs.

Och ändå har jag en micro? Varför?

Det finns en enda anledning i livet till att jag har en mikrovågsugn.
-vetekudde!

Varför?
1. Jag fryser alltid.
2. Jag fryser ännu mer när jag sover.
3. Att komma hem efter en lång dag på jobbet och lägga en värmedyna på axlarna är för mig en perfekt slappna-av-rutin för spända axlar.
4. Som för de flesta andra tjejer – den där förbannade mensvärken. Varm vetekudde på magen eller ryggen brukar göra susen.

Så: All you need is love. And a vetekudde. Och en hund. Sen är lyckan kirrad..!

 

 

Postad: 15 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Tips | Etiketter: , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Varför jag har en micro..?

 1. Rawfoodfamiljen skrev den

  Vi värmer våra vetekuddar i ugnen på 150 grader, funkar riktigt fint 🙂

  • Beauty by Bloch skrev den

   Har ni något vatten i ugnen då? Hur länge? Måste prova :))

 2. Rawfoodfamiljen skrev den

  Vi slänger bara i den, inget vatten, i kanske tio minuter, man får testa sig fram beroende på ugn, vi har en varmluftsugn så kanske blir jämnare värme… 🙂

  • Beauty by Bloch skrev den

   Toppen! Ska prova ikväll 🙂 bäst att ha brandsläckarn ifall att 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)