Beauty by Bloch

Checklista för huden på solsemestern

16 januari, 2013 | Kommentera (2)

Nu i vinterkylan är det många s0m flyr till varmare breddgrader och njuter av sol och bad.
Här följer en liten checklista på vad du inte får glömma ta med dig för huden.

 • Betakaroten.
  Börja gärna äta dessa tabletter ett par veckor innan du reser iväg, det ger huden ett naturligt solskydd inifrån, risken för soleksem minskar och brännan sitter längre.
 • Solskydd.
  Utan nanopartiklar och annat skräp. Eco Cosmetics har en bra serie med solskyddande crème, olja och läppbalsam.
 • Teatree oil.
  Teatree oil borde alla ha i sitt badrumsskåp, alltid! Bra mot brännskador, eksem, insektsbett, klåda och ptja, det mesta.
 • Aloevera gel.
  Om olyckan skulle vara framme och du ändå bränt dig, eller fått nässelfeber till exempel, så smörj på rikligt med aloevera gel. Finns från ett flertal märken i hälsokosten, ta en med så hög aloevera procent som möjligt, gärna över 99%
 • Återfuktande bodylotion.
  Att smörja sig efter solning är viktigt. Ta då inte bara med dig en olja, utan även en återfuktande bodylotion då huden behöver fukt också, och inte bara fett. Weledas bodylotions är en favorit!

 

Postad: 16 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hudvård, Tips, Vitaminer och mineraler | Etiketter: , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Checklista för huden på solsemestern

 1. Simone skrev den

  Hej 🙂 Har precis börjat att läsa din blogg och måste säga att dina tips och råd är guldvärda. Dock har jag en fråga angående acne. Du skrev att det är bra att äta zink, B5 och probiotika för att bli av med acne. Jag har och haft problem med acne i många år och tänkte testa detta innan jag går till läkaren. Har du hört talas om clearly gone, är det bra? Hur hög dos med B5 bör man ta varje dag. Ja, det blev nog mer än 1 fråga:P Hoppas att du har tid att svara mig. Mvh/ Simone

  • Beauty by Bloch skrev den

   Hej simone! Vad roligt att du har nytta av mina tips =) Och framförallt kul att du är sugen på att prova den naturliga vägen =)
   Just clearly gone har jag inga erfarenheter av och hittar ingen ordentlig innehållsförteckning på denna via nätet.
   Kommer lägga upp ett inlägg på bloggen under dagen där jag går igenom mer noggrannt vad man skall äta, hur mycket och hur länge, så håll till godo =)
   Må bäst // Vix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)