Beauty by Bloch

Bli kvitt acnen – på naturlig väg

19 januari, 2013 | Kommentera (7)

Har fått en del frågor angående acne, vilka kosttilskott och doser som gäller, och hur man går till väga.
Så: Klart jag skall gå igenom detta med er!

Det finns såklart många saker som bidrar gällande acne, men jag har sett just det här receptet vara ett vinnande koncept och fungera för väldigt många.

Tarmbakterier / Probiotika.
Huden är kroppens största organ, och därmed är det kanske inte så konstigt att det syns där först när kroppen är i obalans.
Att ha en bra balans i magen är a och o när du vill behandla dina hudproblem, och om du har extremt dålig bakterieflora i magen tar du inte upp vitaminerna ordentligt, så detta är steg 1. Finns en mängd märken, ProBion Daily är ett bra exempel på sådan.
bild 1
Vitamin B5
B5 finns i mycket av det vi äter, men tyvärr i så extremt låga doser att det inte gör någon nytta här..
Att vitaminchocka kroppen i kortare perioder är ingen fara – se det som en detox. Att däremot hålla på att i åratal äta såhär höga doser är inget jag rekommenderar.
Great Earth har en toppenbra B5 tablett, (pantotensyra). 3 om dagen (morgon, middag, kväll) tillsammans med mat i 3-6 månader är min rekommenderade dos här.
bild 2
Zink
B5 är hudens vitamin, zink är hudens mineral.
Acne kan vara hormonstyrt, och därmed är det vanligt med ett stort kopparöverskott i kroppen när man har acne eller andra hudproblem (nässelfeber, nickelallergi, eksem o.s.v). Zink är antagonist till koppar och driver den därmed ur kroppen. Zink bildar testosteron i kroppen, medans k0ppar bildar östrogen.
Först och främst skall du göra ett zink-test i din  hälsokostbutik, det är en vätska du får smaka på, som indikerar huruvida du har en zinkbrist eller inte beroende på hur den smakar.
Om den indikerar zinkbrist rekommenderar jag 75-100mg om dagen i 3-6 månader, därefter kan du äta rek daglig dos under en period som underhållsdos. Holistic eller Alpha Plus håller hög kvalitet och är favoriterna.
bild 4

Pfsylliumfröskal
Om du upplever att huden blir avsevärt sämre när du ätit tillskotten ett tag beror det på att kopparn drivs ut från kroppen och tar vägen ut genom huden. För att bli kvitt det kan du då äta pfsylliumfröskal som fångar upp det mesta av detoxprocessen redan i magen. Finns tex från Holistic.
bild 3

Övriga tips:
Se över vad du använder för schampo. Schampot rinner ner över kinder, bröst och rygg när du sköljer ur det, och jag har sett på ett dussintal killar och tjejer som använt Head & Shoulders framförallt att deras acne förbättrats avsevärt när det börjat använda ett ekologiskt schampo.
Ekologisk hudvård är såklart att rekommendera också, utan silikoner och mineraloljor som täpper till.
Börlind, Maria Åkerberg, Rosenserien, secuvie, weleda och Wise är exempel på bra ekologisk hudvård.
Ånga upp huden med jämna mellanrum och rengör med en mild rengöring och peeling, tvätta absolut aldrig huden med tvål eller annat uttorkande, det sabbar ph-värdet och hyn blir i uppror istället..

Lycka till, och håll mig uppdaterad om hur det går! =)

 

 

Postad: 19 januari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Hudvård, Okategoriserade, Tips, Vitaminer och mineraler | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (7)

Det finns 7 kommentarer:

Bli kvitt acnen – på naturlig väg

 1. Marie skrev den

  Hej, två funderingar, gäller det här även för tonårsakne eller har du andra tips för det? Undrar även om hormonakne, tex så har jag en rad finnar under käkbenet ner på halsen sedan jag fick spiral, inte skoj. visst jag kan ta bort den så försvinner nog acnen men du kanske har nåt bra förslag på att bli av m just den typen av acne?

  • Beauty by Bloch skrev den

   Hej Marie. Jag har sett bra resultat på både tonårsakne, vuxenakne och hormonakne..
   Det är zink som gäller för den typen av akne då zink återställer hormonbalansen i kroppen.. När du har hormon eller kopparspiral i kroppen (eller äter p-piller, tar p-spruta eller p-stav) bildas ett kopparöverskott då koppar blir östrogen i kroppen.. Därför skall man fylla på med zink(som blir testosteron) för att få balans på det hela =)
   Lycka till!

 2. Malin skrev den

  Om man inte får i sig den stora b5-tabletten – kan man mosa (med mortel typ) å hälla i smoothie eller nåt? Det finns ju inga SMÅ tabletter av just b5!

  • Beauty by Bloch skrev den

   Ja det är väl egentligen inte önskvärt att mosa tabletter, man kanske får äta någon extra då för att öka upptaget, endel försvinner ju på vägen annars..
   Mer lättsvalda är ju Alpha-Plus Pantotensyra B5, den är i cellulosakapsel istället (fortfarande halvstor dock), men den är mycket glattare på ytan och väger mindre, så den borde slinka ner lättare.. =)

 3. Tina Nilsson skrev den

  Hejsan Victoria!
  Handlar/använder en hel del hälsokost samt läser bla Kurera och det var där som jag fick nys om dig och skulle därför vilja fråga dig om du skulle vilja dela med dig av de “10 i topp bästa hud, hår, kropps-produkterna”enligt dig som finns på marknaden, du om ngn borde ju veta?
  Och så undrar jag på om man kan göra egna produkter som är minst lika bra som de man köper, samt om man tjänar på det rent ekonomiskt.
  Ge gärna tips på litteratur, bloggar mm om det i sådana fall.
  Tusen tack!
  Mvh
  Tina

  • Beauty by Bloch skrev den

   Hej Tina!
   Kul! Absolut skall jag göra det! Lägger upp ett inlägg imorgon =)
   Så länge kan du samla lite inspiration på shenet.se
   Må bäst // Vix

 4. Marie skrev den

  Hej, tack för tidigare svar ang acne. Jag har några frågor till som jag hoppas du kan svara på. Äter en del olika kosttillskott, omega-3, zink, C, D och magnesium, finns det nån risk att vissa kombinationer tar ut varandra eller inte tas upp i kropen då de behöver när man äter det i tablettform? man har ju altid hört att järn o C vitamin ska tas ihop tex…..
  En annan fråga, hur läbge ska man badda en mollusk m hummussyran? hållt på ett par dgr nu utan framgång..

  Tusen tack för tips om kliande hårbotten, kör just nu urtekram som funkar toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)