Beauty by Bloch

Läkemedelsverket mot hårfärg

20 februari, 2013 | Kommentera (3)

Oj, vad jag gjorde små glädjevolter inombords när jag läste läkemedelsverkets senaste nyhetsbrev.

Traditionella hårfärger skall i fortsättningen märkas med varningstexter och varningssymboler pga av att de kan framkalla allvarliga allergiska reaktioner, som kan leda till livslånga allergier,  och frisörer uppmanas att över huvudtaget inte färga ungdomar under 16 år.

Det glädjer mig att även ögon från kemivärldens håll börjar öppnas för hur farliga dessa färger faktiskt är.

En liten del av nyhetsbrevet gjorde mig dock fundersam.
Frisörer ska alltid använda skyddshandskar vid hårfärgning. Det är ett enkelt men effektivt sätt att undvika att man utsätter huden för allergiframkallande ämnen.”
Jo. Fast eller? Alltså, det är ju jätteviktigt att frisören skyddas, men det är ju trots allt någons hårbotten man kletar skiten i, och hårbotten är ju liksom också hud..
Mer logiskt hade ju i mina ögon varit att man bara rakt av la ett förbud mot saker man vet är rent råttgift.

tack o hej // världensmestödmjukatjej

Postad: 20 februari, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Ekologi, Hårvård | Etiketter: , , , | Kommentera (3)

Det finns 3 kommentarer:

Läkemedelsverket mot hårfärg

 1. alexandra skrev den

  hej, vad härligt att höra men innerst inne gråter jag en liten skvätt. jag har alltid färgat håret, både hemma och hos frisör. faktiskt senast igår! men nu var det banne mig sista gången. jag har fått nån reaktion på ena örat. det känns lite svullet, är rött och varmt. när jag tänker efter så brukar jag kunna få såhär efter en viss användning av schampo, nu vet jag inte något specifikt märke. fy så hemskt! vad är det som är för fel? har du nå tips på BRA hårfärger? varma hälsningar från mig 🙂

  • Beauty by Bloch skrev den

   Hej! Vad glad jag blir när jag lyckas få mina läsare att gråta lite. haha!
   Tycker det låter som en typisk reaktion på hårfärg eller schampo, eftersom håret “gnider” mot öronen hela tiden..
   Bäst hårfärger har tex logona och santé, som ger fina nyanser och sitter länge.
   Ibland är det lite oklart hur bra växtfärger tar på ett kemfärgat hår, men det är ju inte så att man blir turkos direkt, det värsta som kan hända är att man slängt en slant i sjön.. Blanda dom med varmt kaffe istället för vatten så brukar det ta bättre =)
   Det är ju inte så många i detta land som har möjlighet att åka till en ekofrisör och färga sig tyvärr, annars är det ju såklart det allra bästa =)

   Lycka till!

 2. alexandra skrev den

  tusen tack för tipset 🙂 jag får hålla ut helt enkelt tills färgen fäster och tills det kemfärgade håret växer ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)