Beauty by Bloch

Den svenska sommaren är den bästa dagen på året.

8 maj, 2013 | Kommentera (2)

Igår njöt jag och favoriterna av en god picknick vid sjön här i grannbyn. 21 grader varmt kl 21 på kvällen – helt galet!
Inte helt otippat vaknade jag idag med huvudvärk, och behövde därmed inte ens titta ut för att förstå att det regnade.
(ja, jag är som en gammal gnällig småländsk bonnagubbe, sånadär som har ett “väderknä” typ )
Ingen var dock gladare över dagens regn än stor svart hund, som tyckte det var en betydligt mer behaglig temperatur än igår.

Men, nu börjar alltså tiden för solskydd! Glöm för guds skull icke!
Framförallt för att skydda er mot hudcancer såklart, men även för att huden behåller spänsten och håller sig fräsch och rynkfri längre om den inte bränns.
Och köp INTE solskydd med nano-partiklar aka kemiskt solskydd (som säljs på typ apoteket). Gå istället till närmsta hälsokost och köp Eco Cosmetics, Maria Åkerberg eller Börlind, som alla har bra reko solskyddskrämer och oljor, för vuxna och barn.
Vill man ha extra skydd kan man ju även använda en jojobaolja eller kallpressad kokosolja, som naturligt har ett solskydd på ca 15.

IMG_0036
Kusin + bättre hälft, Storasyster och min snygga-killen

Postad: 8 maj, 2013 Av: Beauty by Bloch Kategori: Fritid, Hudvård | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Den svenska sommaren är den bästa dagen på året.

 1. helena skrev den

  börlind innehåller dock lite tveksamma ingredienser som PHENOXYETHANOL 🙁 så för min del får det bli någon av de andra, funderar även på att skaffa hallonolja som ska vara naturligt solskyddande,

  • Beauty by Bloch skrev den

   Ja, det stämmer att vissa produkter ibland innehåller ingredienser som inte är de 100% renaste, men som däremot är ecosertificerade.
   Jag vill fortfarande mena att det är ett flera tusen procent bättre alternativ att använda en sådan produkt, än att använda ett vanligt kemiskt solskydd med nanopartiklar.

   Vi är ett brett spann här på eko-fronten. De som har, liksom jag, som hobby att läsa innehållsförteckningar – och de som bara vill ha något som är bra, snabbt, inte skadligt, och nöjer sig med att något är eco-certat.

   Själv kör jag jojoba eller kokosolja för det mesta, solskydd 15 naturligt. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Victoria Bloch .
Ålder: 24.
Bor: På småländska landsbygden.
Sysselsättning: Arbetar i hälsokostbutik.
Om mig: Jordbunden partypingla med ekologi i ryggmärgen. Saker jag gillar är skogen och allt som finns däri, min hund, bugglycka, eko-tänk och att ha rätt.
Fokus just nu: Lanseringen av ekologiska schamposerien Reco Hair, i familjeföretaget Ingelss.
Om bloggen: För mig är ekotänk en så självklar del av vardagen att det inte ens är ett tänk. Det är så jag alltid tänker. Jag är uppvuxen med en mor som jobbar som ekologisk frisör, och jag har själv så gott som hela mitt aktiva yrkesliv jobbat inom hälsokostbranschen.
I min blogg kommer jag dela med mig av tips, råd och fakta om vilka ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter och vad dessa gör med vår kropp. Jag kommer även att visa på ekologiska alternativ istället – och förklara varför de är mycket bättre såklart.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)